Za pár dní konec v práci

pokymar
4.8.11 12:54

Za pár dní konec v práci

Ahoj, tak ještě týden a místo práce se přesunu na mateřskou. A nevím, jestli se radovat, nebo si zoufat. Jak jste to měly vy? Kolik Vás tu je, které jste odcházeli z práce šest týdnů před termínem. Já jsem ještě ke všemu takový případ, že se budu hned po mateřské vracet zase zpět. Kamarádky na mě koukají jako na exota, co se už teď nechce starat o své díte.

Příspěvek upraven 17.06.13 v 10:20

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
pokymar
4.8.11 12:55

1, proboha, vydělává se píše s „y“, netuším který šotek mi to tam napsal :)
2, pokud to z toho není jasné, pak já budu na mateřské a manžel na rodičovské :)

• Citovat
  • Upravit
3544
4.8.11 13:06

pokud je rodina ve finanční nouzi, že by z platu manžela a rodičovské ženy nevyžila, tak asi jiná lepší možnost, než si prohodit rodičovskou neexistuje

jinak si myslím, že na rodičovské by měla být žena, ne z toho důvodu, že by se snad dokázala o miminko postarat lépe než muž, ale kvůli ní samé, aby si třeba na starý kolena nevyčítala, že jí něco uteklo, nebo že si nechala toto období ukrást

můj partner mi taky navrhoval, že by šel na rodičák on, vím, že by byl úžasnej a malé by nic nechybělo, ale co já? obrečela bych to, že jsem v práci a můj partner na pískovišti s prckem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
4.8.11 13:11

já jsem do práce chodila až do těch 6 týdnů do termínu a to jsem jezdila hodinu a půl tam a stejně tak zpátky… na ten měsíc a něco, co jsem měla být do porodu doma, jsem si nechala udělat přístup z domova a pracovala jsem a teď nastupuji na rodičák a už mám podepsanou smlouvu a začínám dělat opět z domova (po večerech samozřejmě) :-P takže většího magora neni, ale prostě mě to baví a naplňuje a udržuje v kontaktu i s jiným světem než s tím, co se točí kolem miminka :mrgreen:
a původně měl být doma taky manžel, páč můj příjem byl vyšší… jenže pak začal podnikat a obrátilo se to, tak jsem nakonec doma já… ale takhle je to pro mě ideální. Užívám si mimča a ve svém volnu se věnuju práci :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
4.8.11 13:18

Myslim si priblizne to, co pandicka, ale jeste bych dodala, ze to zalezi ciste jen na tobe, jak to citis. Moje teta ma triletyho kluka a od jeho narozeni bylo jasny, ze ho sice urcite miluje, ale byt doma na matersky s nim ji nenaplnuje a vubec si s tim nevi rady. Ona ma svoji firmu, strejda taky. Takze maly mel asi od trech mesicu chuvu, nejdriv jen na dva nebo tri dny v tydnu, jinak s nim byla teta a kdyz byl vetsi, tak uz na cely tyden chuva. Od dvou a pul chodi do anglicke skolky. Ja osobne si neumim predstavit, ze bych nebyla se svym ditetem (zatim jen teoreticky, vlastni deti jeste nemam), ale na druhou stranu - kazda jsme nejaka a kazda zena neni naprogramovana na to, aby byla 24 hodin s miminkem a naplnovalo ji to a nevypovida to nic o lasce k tomu diteti a je urcite lepsi, kdyz je mama odpocata a s ditetem se vidi min, nez kdyz je vystresovana s nim 24 hodin denne a nesnasi svuj zivot…
Ovsem pokud jde opravdu jen o penize, tzn. pujdes do prace jen kvuli penezum, abyste jich meli vic, muze se ti potom vazne stat, ze si to budes vycitat nebo ti to bude lito…
Abych tomu dala hlavu a patu - pokud citis, ze tobe bude lip v praci a manzel se postara o male, je to jen ciste tvoje vec a musis se jen pripravit na nazory typu „krkavci matka“. Pokud byste tvym odchodem na rodicovskou meli zavazne financni problemy, tak to taky asi jinak nepujde. Pokud je to jen kvuli mnozstvi penez, abyste meli vic, tak bych se asi bala toho, ze mi to bude casem lito, ze jsem prisla o chvile s mimcem…
Pokud jsi radeji v praci a tvuj muz je nadseny predstavou byt doma, je to ciste vase vec a nikomu do toho nic neni a vase miminko urcite bude stastny a spokojeny, i kdyz nepujdete zrovna podle vetsinoveho proudu :)

• Citovat
  • Upravit
220
4.8.11 14:43

pokymar, ještě mi schází tři týdny do řádné mateřské. Každopádně si teď myslím, že se budu snažit chodit do práce (kanceláře) tak dlouho, dokud to půjde. Podnikám, tak můžu jak budu chtít. Doma to na mě všechno padá a nebaví mě to tam. Takže vlastně spíš do práce před domovem nyní utíkám. Což možná těch šest týdnů před již třeba nepůjde. Co se týká té rodičovské, tak také jsme nad tím s manželem uvažovali ale… Jednak se změnila situace, protože jak cítí že musí uživit rodinu tak maká jak černej a snaží se vydělávat víc aby nám nic nechybělo. Takže má teď i vyšší příjmy než já. A mimo to, ačkoliv jsem docela silná osobnost, tak by mě taky v práci rozesmutňovalo, že nemůžu být s nimi. A že ty role jsou v životě daný obráceně a já makám jak černá a prcka si neužiju. Zatím si myslím, že po půl roce budu částečně pracovat. Z domova a na třeba jeden dva dny v týdnu dojíždět do kanceláře. Ale člověk míní a situace mění. Třeba bude mimčo náročnější a nepůjde to. Nechávám to jak to vyplyne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
4.8.11 15:44

Já mám dva týdny do řádné mateřské (6týdnů),ale do práce chodím co to půjde…nějak nestíhám :think: zpět do práce se vracím po mateřské…na RD budu pracovat ve stávající práci na 1/2 úvazek…rodiče se nabídli na hlídání, protože máme hypotéku a do toho rekonstruujeme, takže by jsme to prostě nezvládli…okolí s tím problém nemá…má to tu spousta maminek i ty co jsou na plný úvazek…snad se to dá, i když vím,že mi bude smutno :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí