Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Včera jsem byla u dr(22týden) a naměřila mi tlak 140/90 s tím,že druhý den pojedu do nemocnice.Dneska mi naměřili nejdřív 130/80 po hodině 120/80,otoky nemám,bílkovinu v moči taky ne,tak mám doma odpočívat
Měla jste některá podobný problém?
ahoj, aktualne resim to samé.......tlak na kontrole vysoky, doma kdyz si ho merim vzdy v norme.....udelali mi ekg a odbery krve a moci a vse je ok.......takze se doma porad merim a sleduji si to, jinak otoky a bilkovina taky nejsou
To vypada na Syndrom bileho plaste. Pokud neni tlak vic nez 140/90.
Asi bych si merila tlak doma pravidelne, a pokud by byl par dni vyssi , skocila bych opet k doktorovi, se zapisky tlaku. Mel by se merit v klidu, nezadychana a ve stejnou hodinu.
Ja jsem mela tlak 150/115 + bilkovina v moci , nekdy i vic, tak mi nasadili prasky a uz je to v poradku diky praskum.
pred 14dny mi namerili poprve vysokej tlak.......jeste nic neresili, ze si to mam doma merit.....celej tyden jsem se merila a vse bylo ok, za tyden mi zase namerili vysokej tlak, tak uz mi udelali vysetreni.....tyy dopadly dobre teda, ale porad se mam sledovat ![]()
já mám taky tlak v pořádku,syndrom bílého pláště nemám,sama jsem pracovala dřív ve zdravotnictví,ale den jak mi ho naměřili jsem dvě hodky čekala v čekárně a doma měla dceru 8let,tak jsem byla nervozní,aby se nic nestalo
tak ja nevim
chyba mereni? z jednoho namereneho vysokeho tlaku se asi nedaji delat nejake relevantni zavery.......musi se to sledovat, pripadne podstoupit dalsi vysetreni
no tak pokud netrpis syndromem a tlak mas jinak v poradku, tak je to pravdepodobny
pipiinka píše:
ja spis myslela,jak jsem byla nervozni jestli mi nestoupl
Tak to asi urcite, pokud ho mas jinak stabilni tak bych to k tomu priklanela. Stresem se tlak muze zvysit
.
pandicka píše:
pred 14dny mi namerili poprve vysokej tlak.......jeste nic neresili, ze si to mam doma merit.....celej tyden jsem se merila a vse bylo ok, za tyden mi zase namerili vysokej tlak, tak uz mi udelali vysetreni.....tyy dopadly dobre teda, ale porad se mam sledovat
Tak vidis, to bude urcite v pohode. ![]()