Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky chci se zeptat jestli můžu v těhotenství do teplé horké vany, někde jsem slyšela, že to není dobré, prý to může vyvolat porod, tak nevím. Sprchu moc nemusím a mám ráda relax v horké vaně.
No, sem tam jsem si teplou koupel doprala, ale zadny extrem… po tom ctvrtem mesici mi to stejne nebylo extra prijemne!
Porod si myslim, ze by to melo vyvolat az v pozdejsim tehotenstvi, ale pro mimco to asi neni zrovna to prave. ![]()
Nesmí se na začátku těhu a na konci těhu.. může se opravdu vyvolat porod..
A já právě myslela, že je to dobře. Když mám křeče v břiše, tak mi vana vždycky uleví. ![]()
Veverysek píše:
A já právě myslela, že je to dobře. Když mám křeče v břiše, tak mi vana vždycky uleví.
No, na poslicky se rika ze tepla vana pomuze, ale riskla bych to fakt az tak od 3ž. az 37. tydne… ![]()
pokud jsi na horkou vanu zvykla tak to podle me neni problem..sice se rika ze na zacatku tehu to muze vyvolat porod..na uplnym konci uz je to uplne sumak..segra si davala horko vanu kazdy den a rodila 3 dny pred terminem a ma krasnyho zdravyho chlapecka a my mame jen sprchu ale vodu mam taky poradne horkou a v pohode..
Já jsem si dávala horkou vanou celý těhotenství, na konci mi to pomáhalo na poslíčky a 11 dní jsem přenášela
.
Gyn.řekl, že můžu, ale nemám to přehánět s teplotou vody, ale to spíš kůli tomu, že by se mi mohlo udělat blbě.
Příspěvek upraven 03.08.11 v 21:58
Ja se sprchuju 45 stupnovou horkou vodou od zacatku az do ted. Zatim nerodim a ani u male jsem nerodila predcasne ![]()
Podle me , kdyby horka koupel ci sprcha vyvolavala porod, tak zadny prasky na vyvolani nejsou treba, ne?
Weru píše:
Podle me , kdyby horka koupel ci sprcha vyvolavala porod, tak zadny prasky na vyvolani nejsou treba, ne?
Tak kdyby ho vyvolala ta voda STOPROCENTNE tak asi ne, ale o stoprocentnim vyvolani a nebezpeci neni rec… stejne tak porod muze vyvolat sex, pohyb, stres…
Veverysek píše:
A já právě myslela, že je to dobře. Když mám křeče v břiše, tak mi vana vždycky uleví.
Ano, na poslíčky uleví, pokud to nejsou poslíčky a je to porod, tak to porod urychlí ![]()
Já se koupala skoro ve vařící vodě od začátku až do konce a porod mi to rozhodně nevyvolalo.
Přenášela jsem 11dní. ![]()
BaraDolezal píše:Weru píše:Tak kdyby ho vyvolala ta voda STOPROCENTNE tak asi ne, ale o stoprocentnim vyvolani a nebezpeci neni rec… stejne tak porod muze vyvolat sex, pohyb, stres…
Podle mě to jsou jenom babské rady.Stejně jako maliník, lněný semínka,…:)
Já jsem dělala snad všechno co by mělo vyvolávat porod - až na sex, a stejně mi ho vyvolávali ![]()