Hraniční průtoky a.cerebri media

458
4.8.11 08:56

hraniční průtoky a.cerebri media

Ahoj maminky a těhulky, chtěla jsem se zeptat, jestli některá nemáte zkušenost s dopplerovským vyšetřením. Včera jsem byla na UZ a měřili průtoky a.umbilicalis (ta byla v normě) a a.cerebri media, která byla úplně na spodní hranici normy. Dočetla jsem se, že se jedná o střední mozkovou tepnu, nikde však nemůžu zjistit, co to znamená pro dítě (zvláště kdyby se průtok ještě snížil). Může to do budoucna signalizovat nějaké postižení? Jsem teď 36+0tt. Budu vděčná za jakoukoliv informaci nebo poznatek. Čekáme první dítě, tak jsem trochu nervózní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1139
4.8.11 09:48

ahoj, já bych to nechala na doktorech. Pokud nebudou nijak reagovat po vyšetření, tak je to asi ok. Ten Doppler je složitý. :-D Já jsem se vžycky ptala, jestli je všechno v normě a dál to neřešila. ps.taky jsem z toho byla pěkně nejistá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
4.8.11 11:16

Asi máš pravdu, stejně mi nic jiného nezbyde… Snad by mi řekli, kdyby tam bylo něco špatně nebo hrozilo nějaké riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
4.8.11 11:18

určitě by to řekli. Mně posledního Dopplera dělali strašně dlouho a doktorka koukala všelijak a bylo to dobrý. A půjdeš ještě znova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
4.8.11 19:16

tak to jsi mě trochu uklidnila. Další kontrolu mám za týden, a že to bude dlouhých sedm dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
4.8.11 19:19

tak se tam hned zeptej jestli je vše v pořádku, ale bude, uvidíš. držim palce i pěsti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
22.2.15 21:41

Ráda, bych se zeptala jak to dopadlo byla jsem teď na utz a máme také průtok a. celebri media na spodní hranici.Nebo zda nevíte co to může znamenat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
22.2.15 21:48

Ja měla hraniční prutoky a musela jsem rodit dřiv mala vubec nerostla tak v 35tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
22.2.15 21:53

@irca11 průtok a. celebri? to je tepna v mozku nebo jiné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.15 22:24

U nás to také znamenalo „jen předčasný porod“. Dotáhli jsme to pod dozorem na 37+1 tedy už naprosto vše v pořádku ale Dr chtěl vyvolávat už o 14dnů dříve. Nakonec na mou žádost svolil s hospitalizací a pozorováním s tím že mimi udržíme dokud to jde uvnitř. Jinak to neznamenalo vůbec nic krom krásného, rychlého a pohodového porodu (věřím že vytlačit 2kg nebo třeba i 4 by mohl být sakra rozdíl)… Tedy držím palečky a věřím že vše dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
22.2.15 22:40

@luciekal celebri? o tom nevim nic jen hranični prutoky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
22.2.15 23:19

@luciekal když si to zadáš ve vyhledavači tak ti to najde.
Já měla hraniční průtoky už si nepamatuji který byl na horní a který na spodní hranici, měla jsem tam dva špatné průtoky. Byla jsem 14 dnů na rizikovým kde mě hlídali a chodila jsem na monitory a 36+6 mi porod vyvolali. dcera 2,5 kila a je zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
23.2.15 08:14

Me jde primo o tento jen nikde jsem se nedocetla jaky to muze mit vliv na mozek plodu nebo co to znamena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
3.3.15 23:49

Arteria celebrii media trochu lepsi a arteria uterina prava s notchem opet zhorsena.
V patek zase utz po 14dnech od prvniho mereni ve 30tt tak uvidime jestli mimco povyrostlo.dnes vysoky tlak opet:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
4.3.15 18:55

@luciekal já musela zůstat už v porodnici když jsem to měla špatný a vysoký tlak jsem taky měla už od začátku těhu. v porodnici jsem pak chodila na utz kontroly průtoků co dva dny a na monitory 4×krát denně. Tak ti nevím jestli by to neměli více sledovat ale samozřejmě nevím jak hodně se tvoje výsledky liší od normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí