Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ano, běžně se to děje. Pokud má dost počůraných plenek, počkej ještě chvilku, týden nepřibírání nic není. Pokud se ustálila laktace, asi se jí to moc nelíbí, musí si totiž u prsa více máknout a některá miminka jsou líná a vyfláknou se na to. Pro svůj klid ji někdy převaž, jestli pije, a klidně dávej pít i častěji, tak, jak potřebuje.
Nestresovala bych se, koj dal jak chce malá. Týden nepribirani v 6 týdnech nic neznamená, obzvlášť, pokud je nějaká nastuzená (ten chrapot
), důležité je, pokud dostatečně cura.
V šesti týdnech často přichází růstový spurt, takže se muze chtít opravdu kojit více části než obvykle
.
Může to být růstový spurt, většinou se děti chtějí víc kojit, jsou uplakanejsi, nepřibírají na váze, ale rostou do délky…bývá to cca ve 3 a 6 týdnech a 3 a 6 měsících…Nebo může přijít tvoje menstruace a mlíko ji tak nechutná, tak je naštvaná a má hlad…ale výdrž to, zase si to sedne…
Jo někdy to taky dělá, když maminka cvičí, změní se chuť mléka…
Aby ti jen tak zmizelo mleko, to se deje velmi vyjimecne.
UM bych nedavala, casto kojila, hlidala pocurane pleny, je to normalni, behem kojeni jeste takovych chvil bude.
Zahod vahu, neres tabulky, deti podle nich nejedou
hod se do klidu a koj na pozadani… deti pribiraji skokove ![]()
Pěkný den. Dnes jsme byly na kontrole u doktora a malá za týden nic nepřibrala. Má 6 týdnů. Předchozí týdny přibírala nad tabulky až 380g za ten týden. Na kontrole jsme byly protože malá začala chraptět. To má prý z pláče. Začala více plakat a chce být pořád na prsu. Myslela jsem si že to chce kvůli psychycké stránce, ale teď nevím jestli mám dost mléka. Přitom se mi zdá že mléka mám stejně jen se mi ustálila laktace. Poradíte mi jestli je to normální? Nebo jestli je tu někdo kdo to měl stejně a další týdny jim miminko přibíralo zase normálně? Strašně nerada bych nasadila umělé mléko. Předem všem děkuji za reakce.