Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Malá 3 měsíce mi to dělá poslední 3 týdny, bojuje se mnou u lahve (máme avent), po půlce hysterický plač, odtahování se apod, to samé hned po krmení, máme Kendamil.. Uvítám každou radu, nechci ať se trápí, je to uz opravdu na hraně a každým dnem horší a horší nejvíce večer před spaním..😥 mudr neřeší jelikož prospívá
Dcera měla to samé a nepomohlo nic. Občas se najedla, když jsem ji nedržela v náručí, ale ležela na zádech. Jinak jsem ji krmila na tolikrát po troškách a zkoušela všemožné psí kusy. Na asi 2 týdny mezitím lehce pomohla změna mléka, ale stejně pořád plakala, pak to začalo být zase ještě horší. Žádná alergie, vyrážky, špatná stolice se neprojevila. Trvalo to od jejího měsíce a půl téměř do teď (5,5 měsíce). Byly horší a lepší dny…
Nechci to zakřiknout, ale poslední 3 týdny mi u jídla nezaplakala, jen se občas trochu kroutí, odtahuje. Ale oproti tomu předtím je to změna k lepšímu a doufám, že to tak zůstane.
Jakou používáš velikost savičky, neteče jí to málo a proto se vzteká?
@Wenn.Nox to jsou vyhlídky
Máme už dvojkovou z aventu takže téct ji to teče
Syn (10 tydnu) u krmeni vyvadi pomerne casto
vetsinou po cca 40 ml, pravdepodobne jak se mu rozpohybuji streva. Je schopen 120 ml pit 45 minut, po castech. Do toho ma reflux, takze to taky neprida. U nas nekdy pomaha krmit v nositku nebo zavinout, nekdy nepomuze nic. Asi jsem moc neporadila, ale obcas to chce jenom pretrpet ![]()
@saniska
Tak asi fakt jen vydržet. Kdyby dcera byla plačtivá i během dne nebo by šla s vahou dolů, tak bych to řešila, ale ona plakala fakt jen u jídla.
A teda jak napsala @smeagol89 : dcera taky trpí asi nějakým refluxem, hodně ublinkává a to jsou taky lepší a horší dny. ![]()
Hele, ono všude máš sluníčkový fotky, kamarádky na FB, ale takovou skutečnost, jak se dítě může chovat při určitých situacích, ti nikde nikdo úplně nepřizná. A jaký to jsou kolikrát nervy a beznaděj…
Zjistila jsem, že tohle je právě kolem těch tří měsíců celkem časté. Když není bojkot kojení, tak jsou boje u láhve. U nás bylo něco podobného asi od 2,5 do 5 měsíců. Pomohla změna savičky na větší průtok, změna polohy (v náručí ani omylem, jedině vleže), změna teploty mléka (muselo být vlažné, spíš studené) a krmit na etapy (teď nechce, tak nabídnu třeba za deset minut). Chce to prostě vyzkoušet kdejakou blbost, která člověka napadne, a vydržet.
Mimochodem - teď dceři budou dva a Sunar chce pořád, i když by ho už vůbec nemusela mít. Takže klid, je velká šance, že to je jen fáze. A za pár měsíců přijdou příkrmy, takže zas úplně něco jiného.