Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ja nevim, kolik ma dite vypit um za den, ja kojila, tak jsem to nemohla sledovat..,ale v 6ti m mela dcera dopo ovocnou presnidavku a k obedu masozeleninu a uz jsem ji k tomu nekojila. 100g tydne, kdyz je to pravidelne, je docela dobry, vlastne moc nechapu z toho prispevku, co by melo byt s dcerou v neporadku..kdyz bude dcera po prikrmu chtit um, tak ji ho dej, kdyz ne tak ne
jinak vodu, resp jiny tekutiny nez mliko, zacla dcera brat na milost tak v roce…
@Melodie91 píše:
Ja nevim, kolik ma dite vypit um za den, ja kojila, tak jsem to nemohla sledovat..,ale v 6ti m mela dcera dopo ovocnou presnidavku a k obedu masozeleninu a uz jsem ji k tomu nekojila. 100g tydne, kdyz je to pravidelne, je docela dobry, vlastne moc nechapu z toho prispevku, co by melo byt s dcerou v neporadku..kdyz bude dcera po prikrmu chtit um, tak ji ho dej, kdyz ne tak nejinak vodu, resp jiny tekutiny nez mliko, zacla dcera brat na milost tak v roce…
Děkuju za reakci, takový výkřik matky, co své dítě až moc pozoruje. ![]()
Jde mi o to, jestli na její věk a váhu není těch 600 ml UM prostě málo, případně jak to třeba navýšit, když víc nechce. Je předčasně narozená, tak mám i strach z toho hubnutí.
@Anonymní píše:
Děkuju za reakci, takový výkřik matky, co své dítě až moc pozoruje.
Jde mi o to, jestli na její věk a váhu není těch 600 ml UM prostě málo, případně jak to třeba navýšit, když víc nechce. Je předčasně narozená, tak mám i strach z toho hubnutí.
Ja myslim, ze kdyz vic nechce, je spokojena, doktorka nic nerika, tak je vse ok
…ona spis s tema prikrmama zacne pribirat vic…az bude mit maso, lepek, ovoce s bananem apod
Nejsi v tom sama, mám skoro 5ti mesicniho chlapečka a jsme jak přes kopírák s tebou ![]()
Malý ji 7-8× denně UM po 90, max 120.
V poledne dávám zeleninový nebo ovocný příkrm a večer trochu kaše.
Všichni do mě hučí že by neměl jíst tak často a měl by mít vetsi dávky, ale já do něj víc prostě nenacpu.
Jak dlouho ti vydrží mimi bdělé? Mě max. 2hod, pak je unavený.
To taky okolí komentuje negativně, ale já na to prdime. Je to moje zlatíčko a já ho nehodlám nutit do něčeho co nechce ![]()
Delej silne domaci dlouho tazene vyvary a ty prikrmy nared tim vyvarem. Vyborne je i avokado, zloutky. Do kasi pak muzes mixovat treba konopne seminko.
Proste vytun ty prikrmy, samotna zelenina nebo ovoce je o nicem.
@Anonymní píše:
@Mart1809 Jak kdy. Někdy je unavená po hodině a půl, někdy vydrží 4 hodiny.
@Lucie_Sx Díky, budu muset něco vymyslet a udělat. Takže je to prostě málo?
Edit - S krmením celkově bojujeme od jejich 3. měsíců.
Nemyslim si, ze by to bylo malo. Nektere deti takove jsou.
Ale z logiky veci, kdyz vim, ze toho moc nesni, tak to malo co sni musim nadupat kvalitnimi zivinami, a hlavne nezapominat na tuky, v MM jich je hodne a v prikrmech na ne mamy (casto zblble dietami) zapominaji.
Ahoj, potřebuju asi jen uklidnit, že to tak také někdo měl.
Dcera od narození na UM. Vypadá spokojeně, směje se, není extrémně plačtivá, hraje si, učí se nové věci, má 6 počuraných plen denně, kaká jednou denně, prospívá. Jen na váze přibývá asi trošku méně (asi 100 g za týden), ale s váhou dolů nejde a doufám, že ani nepůjde. Nikdy nebyla moc velký jedlík, ale vždy mi vypila kolem těch 120 - 130 na kg váhy.
Má nyní 5 měsíců a 6,2 kg a trápí mě následující:
Začala s příkrmy před skoro 3 týdny a za celý den mi vypije kolem 600 ml UM + na oběd asi 80g zeleninového příkrmu. Od zítra ovoce na dopolední svačinku, takže ještě méně UM. Vím, že příkrmy mají postupně nahradit UM, jen mám strach, že v těch příkrmech zatím není tolik živin, co malá potřebuje a aby mi nehubla.
Víc UM do ní nedostanu, za den pije tak 6 - 7 krát po 90 - 120 ml a navíc je hodně blinkací (ani změna UM nepomohla).
Jak říkám, nic nenasvědčuje, že by byla nespokojená, ale mě to přijde málo (čaj, vodu ani větší množství UM do ní nedostanu), ale asi jí to stačí…
Asi si jdu jen pro uklidnění, že to některá měla s dítkem to samé a vše je v pořádku. Doktorka se nikdy nevyjádřila, že by bylo s malou něco špatně, i vývojově je v pořádku. Asi jsem zase jen jedna z mnoha vyplašených prvorodiček.
Díky moc předem.