Zábava pro dvouleťačku do auta

81528
29.7.13 14:57

Zábava pro dvouleťačku do auta

Sháním typy jak zabavit mladší v auta na cestu na dovolenou. Zatím teda v plánu rozkouskovaná cesta podle jejího spaní. Ale chci mít něco v záloze.
Ona je ten typ, co se doma zabaví sama. Ale u něčeho soustředěného nevydrží ani 5 minut. Nemluví, takže takové ty slovní hry nejdou. Vzadu se mi dělá blbě., nějaké ukazování v knížce apod. nehrozí.
Vezem přehrávač na DVD, ale pohádky jí moc neberou, čtvrt hodiny a šmitec.
Nejúčinnější zbraň proti nudě bude u ní zřejmě jídlo.
Ale sháním typy na další zábavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5727
29.7.13 15:01

Teď jsme jeli 7h v autě s dvouleťákem, a zabralo opravdu jenom to jídlo - lízátka, gumový medvídci… Jak jinak knížky a obrázky miluje, v autě je nechtěl ani vidět. Z cesty spal asi 3h dohromady, zbytek byl vzhůru a čučel z okýnka. Chvíli si točil kolečkama u autíčka, které miluje. :)
Jinak já jezdím vzadu s ním, a drží mě celou cestu za ruku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
29.7.13 15:07

My zpíváme, to prcka baví - doporučuji i postahovat lidovky a dětské písničky a za jízdy pouštět - dospělým z toho sice za chvilku bude hrabat, ale děti to milují. A s trochou štěstí může poslech i uspat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
29.7.13 15:07
@Clarkia píše:
Teď jsme jeli 7h v autě s dvouleťákem, a zabralo opravdu jenom to jídlo - lízátka, gumový medvídci… Jak jinak knížky a obrázky miluje, v autě je nechtěl ani vidět. Z cesty spal asi 3h dohromady, zbytek byl vzhůru a čučel z okýnka. Chvíli si točil kolečkama u autíčka, které miluje. :)
Jinak já jezdím vzadu s ním, a drží mě celou cestu za ruku. :D

tak u nás naštěstí jí cokoli, zaberou i ty křupky pro mimina, krájená zelenina…
už začínám počítat za jak dlouho sní pytek kukuřičnejch křupek a kolik jich mám na 12h cesty pořídit. Asi vezmem rakev. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
29.7.13 15:12

@Lama Lama rakev na křupky nebo na…? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
29.7.13 15:17

U nás také zabírá jídlo, občas knížky, zpívání s CD-ideálně kde se nějak k tomu ukazuje třeba prstama na ruce a tak, chvilku vydrží dcera koukat na pohádku a pak miluje hry na mém mobilu. Potom dělat pauzy, ideálně na zajímavém místě. Malá si tam posbírá kupu letáčků a pak si je v autě prohlíží. Teď už si je předem chystám doma, třeba mapku zoo, leták safari, mořského světa, herny…

• Citovat
  • Upravit
2947
29.7.13 15:29

Zpivani, rikani si toho co umi. Ukazovani v obliceji a tak. Jinak kouka a nas hrich je DUDLIK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
29.7.13 16:02

Ipad s pingu a pozarnikem Samem + ruzne jednoduche hry pro nejmensi.
no a samozrejme lizatko a haribo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
29.7.13 19:34

@Clarkia Ve dvou letech lízátka a gumoví medvídci? Není to brzo? :think:
A neber to, prosím tě, jako kritiku, jen mě to zajímá, jak jste k tomu dospěli. Jeslti ti to třeba nevadí, dáváš sladké normálně nebo máte staršího prcka, tak se zkazil i mladší nebo jakpak to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5727
29.7.13 19:42

@rejžička Jak jsme k tomu dospěli? Začali mu to cpát tchánovci už asi v roce a půl, stejně jako čokoládu apod. :pocitac: Od té doby dostane něco na každý návštěvě. Doma mu to nedopřávám (jen výjimečně), ale na tak dlouhý cestě? Klidně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
29.7.13 19:51

@Clarkia Tak to jo, já myslela, že vám to třeba neva. :-) Ale v pohodě, tohle je na každém, podle mě třeba trocha sladkého neva, jen to nesmí být každodenně a hned celou tatranku. Kousnout a dost. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
29.7.13 21:44

A ja upresnim (abych nebyla za nezodpovednou matku): davam nimm2 lizatka (nebo ty z lekarny z hrozn. cukru za 5,–) v situacich, kdy je urvany a nejde zastavit (nappsledy treba v letadle). jo a v dmku kupuju ty jejich medvidky (ty dostava obcas).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
29.7.13 21:49

Dvd přehrávač, pokud teda není dítko podobné demoliční četě jako ten náš. Po zapnutí vydržel dvd přehrávač 10 minut do té chvíle, než se chtěl podívat jak to vlastně funguje a urval dvířka. Jinak fajn byla magnetická kreslící tabulka, interaktivní hračky, typu pejsek od fisher price, na prohlížení knížky a nebo karty, opět nám po cestě pár chybí, ale zapůsobily. Jinak sušenky, piškoty a spoustu pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
29.7.13 22:00

Na výživu vcelku dbám, doma sladkosti nevedem vůbec. Ale v aute jim teda na dvanáctihodinovou cestu nacpu cokoli, co jim byť na 10 min zacpe pusu, aby nekvičely. Začnu zeleninou a nemastnýma neslanýma křupkama, na závěr vybalím všechny barevné přeslazené nechuťárny s naprostým klidem v duši i dvouleťačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5727
29.7.13 22:06
@Black_Orchids píše:
A ja upresnim (abych nebyla za nezodpovednou matku): davam nimm2 lizatka (nebo ty z lekarny z hrozn. cukru za 5,–) v situacich, kdy je urvany a nejde zastavit (nappsledy treba v letadle). jo a v dmku kupuju ty jejich medvidky (ty dostava obcas).

Jo, ty lízátka dávájí malýmu taky. :lol: Ani jsem nedoufala, že jsou nějaký lepší, než jiný lízátka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí