Zábava pro roční dítě

Anonymní
17.2.12 12:27

zabava pro rocni dite

Jak se bavite s rocnim ditetem? Prijde mi , ze se musi docela mrne nudit. Chvilku si cteme, potom hrajeme s panenkou a u niceho moc nevydrzi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2977
17.2.12 12:40

kyblík barevných prádelních kolíčků a druhý prázdný kyblík…zabaví se přeskládáváním sem a tam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
17.2.12 12:42

Ahoj, zrovna nedávno tady byla podobná diskuze https://www.emimino.cz/…tetem-95878/?… :kytka:

Proč anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kahaja
17.2.12 12:46

Malá se hodně zapojuje do domácích prací. Dneska naplnila pračku (mobil, kartáček na zuby, hračky, papuč atp.) Jinak třeba vyndá nádobí z myčky a uklidí po celém bytě (samozřejmě neumyté) a taky ráda bere důležité dokumenty z našich pracovních stolů a plní funkci skartovačky. Rozhodně bych neřekla, že se mrně nudí (a my taky ne). Kolíčky z kyblíku do kyblíku závidím, u nás je to z kyblíku kamkoliv (hlavně takový kolíček v botě je velmi příjemný..) :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
17.2.12 12:56
Anonymní píše:
Jak se bavite s rocnim ditetem? Prijde mi , ze se musi docela mrne nudit. Chvilku si cteme, potom hrajeme s panenkou a u niceho moc nevydrzi.

Takovych her preci je. :nevim:
Na schovku, ze te chytim a on prede mnou utika, tancujeme, skaceme, stavime kostky, kutalime mickem, posilame auticko, berany berany duc, ruzne jine blbosti, jako ze delam, ze mi neco pada a on se smeje.....
Spis teda zabavuju ja jeho a pripadam si jako klaun, ale cim je starsi, tim to je lepsi a tech her mame cim dal tim vic. :)

• Citovat
  • Upravit
15074
17.2.12 12:56

Naše holka zase vydrží si hrát, když to na ni přijde. Má pár hraček, co jsou favoriti, když s nima začne házet, připojím se do hry a usměrňuju ji. Miluje zpívání. Co zkusit s prckem zajít do nějakýho kroužku? Dělají se i pro takhle malý děti v různých mateřských centrech.. to tě třeba navnadí na nějakou činnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
17.2.12 13:45
kahaja píše:
Malá se hodně zapojuje do domácích prací. Dneska naplnila pračku (mobil, kartáček na zuby, hračky, papuč atp.) Jinak třeba vyndá nádobí z myčky a uklidí po celém bytě (samozřejmě neumyté) a taky ráda bere důležité dokumenty z našich pracovních stolů a plní funkci skartovačky. Rozhodně bych neřekla, že se mrně nudí (a my taky ne). Kolíčky z kyblíku do kyblíku závidím, u nás je to z kyblíku kamkoliv (hlavně takový kolíček v botě je velmi příjemný..) :roll: :mrgreen:

:palec: Tak to ale má být! SUPER. Dítě se zabaví už jen tím, že nás sleduje… naši práci - a dovolit mu „pracovat“ taky… Nikdy mě nenapadlo nějaké „hry“ vymýšlet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
17.2.12 13:45

nechat šmejdit po baráku. Tam je přeci tolik zajímavých věcí. Malá mi ťape po domě (já okem bedlivě hlídám), pak se sama vrátí ke svým hračkám. U nás ted frčí knihy a kostky. Nebo si prostě vyhrabe bedny s krámama, v tom sedí, vybírá si a pak jde zase na obhlídku po domě. V tomto věku je dům pro dítko asi mnohem zajímavější než jeho vlastní hračky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
17.2.12 14:20

Takhle male dite se pravdepodobne zabavi samo smejdenim a kramovanim v dome.
Ja ale hraju a vymyslim hry z techto duvodu.
Dite si tim prohlubuje smysl pro humor, pokud ho casto bavite a casto se nahlas smeje.
Naucite ho si hrat, kdyz mu ukazete, jak si hrat s ruznymi hrackami, co vse se da delat apod. Samzrejme nejdriv vas k hrani bude potrebovat, ale pozdeji bude vedet, jak na to a bude si hrat samo.
Spolecnym hranim se prohlubuje vas vztah a je to dalsi prilezitost k dotekum, mazleni, kontaktu s ditetem.
Samozrejme, ze nechavam sve dite lozit vetsinu casu po byte, pomaha mi s uklidem apod. Ale i to spolecne hrani je dulezite a melo by probihat kazdy den. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15074
17.2.12 14:58

Přesně, nestačí dítě k hračkám posadit, ale naučit ho s nima si hrát. I s obyčejným plyšákem třeba. Normálně by si jich ani nevšimla, ale když vezmu do ruky např. kozu a začnu, kde má očička, kde má rohy, vemeno atd. tak potom vidím, že po té hračce sáhne a zkoumá ji případně mi ji donese a chce ukazovat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
17.2.12 23:07

naša maličká sa zabáva chodenim po dome, otvaranim suplikov a skriniek, vyberanim veci, potom ich prenasa..pracka a susicka su favoriti a este ovladace na TV… tie nachadzame v práčke v psej bude, vo vani......zistuje, ze sa zabavi s nahodne najdenymi vecami… viete co je jej najoblubenejsia hracka? platova krabicka zo zubnej nite...... 1000× to otvori a zatvori… a ked tam este aj bola ta nitka, to bolo zabavy...... ale jinak pri nicom nejako dlho nevydrzi........kocky este viac bura ako stavia..... babiky este nehrozia…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.2.12 23:10
awalancha3 píše:
naša maličká sa zabáva chodenim po dome, otvaranim suplikov a skriniek, vyberanim veci, potom ich prenasa..pracka a susicka su favoriti a este ovladace na TV… tie nachadzame v práčke v psej bude, vo vani......zistuje, ze sa zabavi s nahodne najdenymi vecami… viete co je jej najoblubenejsia hracka? platova krabicka zo zubnej nite...... 1000× to otvori a zatvori… a ked tam este aj bola ta nitka, to bolo zabavy...... ale jinak pri nicom nejako dlho nevydrzi........kocky este viac bura ako stavia..... babiky este nehrozia…

U nás frčí, už dlouhodobě tedy, plastové držátko od jídlonosiče. Je ohebné, takže si s ním různě šermuje, pádluje .. vždycky visí na ledničce a jde po něm:-) Další držák je košík s dětskými krémy. Tuby ji děsně berou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ajuja
18.2.12 22:35

Tak to já mám asi zvláštní dítě,protože mou dceru šmejdění po bytě a krámování věcí nezajímá.Má sice už 16 měsíců,ale ještě sama nechodí,takže nějaké hry na honěnou nepřicházejí v úvahu,stejně jako zapojování do domácích prací.Celé dopoledne ji mám za patami,hraní ji také moc nebaví,takže ji stále musím něco vymýšlet,ale u ničeho moc dlouho nevydrží,takže zakladatelku plně chápu,je to někdy docela únavné.Holt není každé dítko tak samostatné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML