Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, taky mám dosti živou dceru. V dětským koutku se i přidala na fotbal k desetiletým klukům
je hodně živá, je jí vidět, slyšet.
Když je u dětí, hlídám akorát, aby náhodou někomu nebrala hračky nebo nechtěla někomu nandat, ale jinak jí nechávám. Aspoň o ní nebudu muset mít jednou takový strach
Jako jo, někdy ostatní maminky koukají, ale jsou to ty, které mají zakřiknuté bulíky. Každé dítě je jiné a pokavaď tě poslechna, když jí něco řekneš, tak to neřeš. Bud z toho vyroste a nebo ne ![]()
Už takových 6 a půl roku hledám radu, jak udělat, aby moje dítě bylo klidné jako jiné děti - třeba na plavání .................. a stále jsem nenašla. ![]()
Příspěvek upraven 16.02.12 v 21:27
zmen centrum alebo sa na taketo kecy vykasli. prave preto nechodime na taketo miesta. kazdy tam riesi blbosti. daj ju na par dni do skolky a bude ok.
Ahojky, tak my se kamarádíme s jednou maminkou, má holčičku, podotýkám, že o půl roku starší než je náš chlapeček. Sebí je hodně živý, akční a nekouká na pravo na levo, když si hrají. No a ta maminka to bere tak, že se ta její malá aspoň otrká.
Caty píše:
Ahoj, taky mám dosti živou dceru. V dětským koutku se i přidala na fotbal k desetiletým klukůmje hodně živá, je jí vidět, slyšet.
Když je u dětí, hlídám akorát, aby náhodou někomu nebrala hračky nebo nechtěla někomu nandat, ale jinak jí nechávám. Aspoň o ní nebudu muset mít jednou takový strachJako jo, někdy ostatní maminky koukají, ale jsou to ty, které mají zakřiknuté bulíky. Každé dítě je jiné a pokavaď tě poslechna, když jí něco řekneš, tak to neřeš. Bud z toho vyroste a nebo ne
Díky moc, nemáme spolu problém. Na druhou stranu je i velmi citlivá až mě občas překvapí. Právě proto ji nechce tolik snad ani zasahovat do jejího prostě snad temperamentu nebo jak to nazvat. Právě mě začalo zařážet, že se tak chovají především maminky těch opravdu zaražených dětí, které třeba si hrají na jednom místě pro mě neskutečně dlouhou dobu, prostě to neznám.....ale nevadí mi to.....jsem ráda, že se umí prostě ozvat........díky
Aladina píše:
Už takových 6 a půl roku hledám radu, jak udělat, aby moje dítě bylo klidné jako jiné děti - třeba na plavání .................. a stále jsem nenašla.Příspěvek upraven 16.02.12 v 21:27
Super, jsi bezvadná, kam se hrabu, hledám teprve 2,5 roku.
janka174 píše:
zmen centrum alebo sa na taketo kecy vykasli. prave preto nechodime na taketo miesta. kazdy tam riesi blbosti. daj ju na par dni do skolky a bude ok.
Díky, právě to řeším, změnu, potřebujeme to obě dvě očividně. Díky moc.
Aladino-presne… Aj ja som na tom tak isto…
Ale hovorim-v tomto svete je lepsie byt priebojny,ako zakriknuty a uslapnuty…
Zakl.-ostatne maminy nemusis brat v potaz-pokial tvoje dieta nikomu neublizuje-nech sa kazda stara o to svoje…
Taketo zive a priebojne deticky byvaju mimoriadne inteligentne!
neonny píše:
Ahojky, tak my se kamarádíme s jednou maminkou, má holčičku, podotýkám, že o půl roku starší než je náš chlapeček. Sebí je hodně živý, akční a nekouká na pravo na levo, když si hrají. No a ta maminka to bere tak, že se ta její malá aspoň otrká.
Super přístup, má jedna dobrá kámoška to právě těžce nese, má pocit, že prostě ji nezvládám a ona která má úplně naprosto klidné dítě, to prostě nechápe. Mluvily jsme o tom, máme pořád dobrý vztah, ale je tam to ale...........
TornadoLou píše:
Aladino-presne… Aj ja som na tom tak isto…
Ale hovorim-v tomto svete je lepsie byt priebojny,ako zakriknuty a uslapnuty…
Zakl.-ostatne maminy nemusis brat v potaz-pokial tvoje dieta nikomu neublizuje-nech sa kazda stara o to svoje…
Taketo zive a priebojne deticky byvaju mimoriadne inteligentne!
Tak to by bylo super.........opravdu neubližuje, to bych si ani nedovolila psát takové prosby o radu, to opravdu ne, nejsem zase z těch, že bych se za dceru drala zuby nechty kdybych věděla, že se opravdu chová nehezky a nepatří to k věku.
Holky, buďte rádi, že máte takové živé děti…já mám právě tu zakřiknutou holčičku, co sedí přilepená na mamince, co bych dala za to, kdyby se tak nestyděla ![]()
Lind002 píše:
Holky, buďte rádi, že máte takové živé děti…já mám právě tu zakřiknutou holčičku, co sedí přilepená na mamince, co bych dala za to, kdyby se tak nestyděla
Je to hodně náročné s tak živým dítkem, ale co právě pozoruju, tak ty zakřiknuté děti to snad mají ještě těžší. Možná i proto na mě tak reagují některé maminky, prostě to neznají.....
Jedno mé dítě je prdka u maminky, druhé ranařka. Ne, nebude to tím, že zakřiknuté děti maminky pořád okřikují a regulují, a ty odvážné nechávají být ![]()
Prostě to tak je.
Radujme se ze svých dětí, jaké jsou.
Tak já když byla dcerka malá, tak jsem se dívala na ostatní maminky, které měly děti živé a které šly hodně vidět a slyšet:-) trochu naštvaně taky. Když malou třeba strčily nebo jí vzaly hračky atp.
Teď mám i malého synka a ten je přesně takový živý typ. A přesně jak píšou holky, když někam jdeme, chci si taky odpočnout, takže synka nechávám a dávám jen pozor aby někomu neublížil, nebouchl do něj schválně apod. Nějaké to poštouchnutí nezáměrně nebo tak neřeším. A to samé když to udělá někdo jim, alespon se opravdu otrkají. A at si vyřeší konflikt mezi sebou děti, to je vždy nejlepší ![]()
Zdravím všechny, mám takový dotaz, zajímal by mě váš názor, jsem trochu zoufalá. Mám celkem temperamentní dceru, ale nemyslím, že nevychovanou, apod. V kolektivu se umí prosadit, je zkrátka ji vidět a slyšet…2,5 roku. Poslední dobou se mi stalo, že v kolektivu v centru kde se sejdou děti s maminkama se najdou ty, které mi už dávají najevo, že musím dítě neustále usměrňovat, aby bylo víc v klidu, aby neházelo věcma atd., podotýkám, že se nic nestalo a dceru hlídám, ale nechce se mi ji neustále každou minutu jen za něco napomínat, nezvládám to já a začínám si tak říkat, proč zrovna jejich děti jsou tak hodné, poslušné, zakřiknuté až někdy. Nemůže to být právě tím jejich neustálým kontrolováním dítka. Nechci žádnou lítost, nechci si stěžovat, prostě mě to zajímá jak to vidí i jiné maminky. Ráda se popř. poučím a pokusím se najít lepší cestu a směr…Díky za reakce.