Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte holky chtela bych se zeptat na radu jak jste odnaučili deti z umelího mlíka aby přestali v noci pít?Moje dcera je ji 11měsícu me pije dvakrát v noci vím že je asi brzo ale jen se ptám jak jste to udelali vy?Moje první dcera přestala pít v roce a pul jelikož mela virozu a zvracela a nesmela mlíko tím že ji bylo špatne a nemela chut na jidlo přestala pít ale jak na to ted teda nevím
mi radila kamarádka nechat vyřvat, prý to trvalo 3 dny, malý má 16 měsíců a pořád se k tomu nemůžu odhodlat ![]()
prostě nedat, nechat vyplakat…funguje to
, máme to za sebou a konečně se můžu v noci vyspat, malá taky a jsme přes den čipernější
…trvalo to jednu noc, druhou už jen kňourala…jo a taky jsem se už bála o zoubky, máme jich už plnou pusu…jo a musíš být pevně rozhodnutá a opravdu nedat! jinak mi přestali v roce…intenzita nočního kojení se totiž rapidně zvyšovala a já už to prostě nedávala.
Tak já dávám večer kaši, nějakou dobu to zabíralo, myslela jsem, že ho to tedy zasytí, ale poslední dobou se mi budí kolem 2h, vypije flašku a zase spí a nevim co s ním. Spal tak krásně celou noc možná od 6měsíců a najednou takhle začne zlobit…
Takže ráda si přečtu rady, ale nechat vyřvat…no nevim. Na to asi nemam ![]()
Já po odstavení už prostě mmléko nedala,sice nebrečela,ale musela se přitulit,takže spí semnou na polštáři ![]()
no mě anetka spala krásne pila jednou za noc a to by me tak nevadilo a dalo by se to lehce odnaučit ale s rostoucíma zoubkama to začlo dvakrát za noc a budí se ve 12 nejpozdejia to jí 180tku v 8 večer nekdy kaši a pak v tech 12 a jeste třeba ve 4 nebo půl 5 tak je to každýden a už jsme si říkala že teda do leta kdy pojedeme k moři bych chtela aby přestala v noci jist asi opravdu budu muset zatnout a nedat ji pak chci tak do roku počkat furt si říkám že na to jeste narok má ikdyž nekteří dktoři řeknou že maji spat celou noc a hotovo šmitec
no neumím si představit, že by to šlo nějak jinak, než nechat vyřvat
tzn. pohladit, říct, že mlíčko nebude, že se spinká…pokud pláč neustává, tak v pravidelných intervalech dělat to samý, dokud plakat nepřestane…jeli jsme podle již mnohokrát zmiňované knížky Každé dítě může dobře spát (najdete na ulozto)…jsem zvědavá jestli někdo poradí něco jiného ![]()
Musíš prostě nedat. Budou to ale nervy, bude řvát. Takže se to chce pevně odhadlat a vydržet!
My máme problém že jsme odnaučovali víckrát. Poprvé asi na roce a půl a to šlo dobře. malinko brečela, další noc už fakt chvilku a pak ok!
Jenže pak měla angínu, nic mi nejedla a v noci chtěla mlíkol Tak jsem jí ho dala a byla štastná že pije! protože den předtím jsem do ní nedostala ani vodu ![]()
Takhle jsemd ala pár nocí a ona si na to opět lehce navykla. Takže pak další odnaučování. To už bylo horší
Noa endávno ho zase dostala, když byla nemocná a teď už odnaučujeme týden a dnes poprvé po týdnu nechtěla! Jinak první den asi hodinu řvala míčo mamí míčo, a furt dokola…
Takže radím odhodlat se, vytrvat a pak už se k mlíku nevracet! Já už jsem poučená. Každé další odnaučování je pak s přibývajícím věkem těžší
Teď bych polevila a dala mlíko kdyby fakt byla hodně nemocná a přes den nejedla a nepila. Jinak ne!
kyblicek píše:
no mě anetka spala krásne pila jednou za noc a to by me tak nevadilo a dalo by se to lehce odnaučit ale s rostoucíma zoubkama to začlo dvakrát za noc a budí se ve 12 nejpozdejia to jí 180tku v 8 večer nekdy kaši a pak v tech 12 a jeste třeba ve 4 nebo půl 5 tak je to každýden a už jsme si říkala že teda do leta kdy pojedeme k moři bych chtela aby přestala v noci jist asi opravdu budu muset zatnout a nedat ji pak chci tak do roku počkat furt si říkám že na to jeste narok má ikdyž nekteří dktoři řeknou že maji spat celou noc a hotovo šmitec
když nám rostou zoubky, tak chvilku pochovám (tak půl minutky), namažu zuby calgelem a položím do postýlky…a spinká…prostě mlíko nedat…jinak takhle malé děti prý dokáží spát cca 10h vkuse, takže já mlíko kolem 5. hodiny toleruji a kojím
(chodíme spát v osm)…spíme pak ještě cca do 7
Příspěvek upraven 16.02.12 v 08:42
Zkusit dát dudlík, nebo napít čaje. U nás to zabralo hned
- ale malá mlíko moc nemusí.
PetkaK píše:
Zkusit dát dudlík, nebo napít čaje. U nás to zabralo hned- ale malá mlíko moc nemusí.
jo jo bez dudlíku bychom to nezvládli
ale čaj bych tedy nedala, je to další blbý návyk…když přestat, tak přestat…
první se to odnaučla diky te viroze bylo miji lito ale k nečemu to bylo dobrý jenže musela pit jelikož zvracela takže se naučila zase v noci pit štávu pak teda vodu no s tímhle špuntem to budem muset nechat asi vybrečet.Ona spinká krásne třeba se vzbudí nekdy na dudlík ale spinká no pak začne mrčet a to už je jasný co chce pak už brečí dám ji flasku ona to vypije většinou se zařenýma očima otočí se a spí dal
kokomo píše:PetkaK píše:jo jo bez dudlíku bychom to nezvládli
Zkusit dát dudlík, nebo napít čaje. U nás to zabralo hned- ale malá mlíko moc nemusí.
Tak na naší malou to vliv nemělo. Lokla si místo mlíka čaje, a spala dál. Trvalo nám to asi dva dny, pak už se nebudila vůbec - bylo jí teda 13m.
PetkaK píše:kokomo píše:Tak na naší malou to vliv nemělo. Lokla si místo mlíka čaje, a spala dál. Trvalo nám to asi dva dny, pak už se nebudila vůbec - bylo jí teda 13m.PetkaK píše:jo jo bez dudlíku bychom to nezvládli
tak to jste měli štěstí
moje mamka si mě právě takhle naučila na čaj…vždycky jsem do toho akorát strčila čumák…trvalo to až do čtyř let…proto jsem se rozhodla, že nic takovýho riskovat nebudu…co kdyby byla malá po mě, že ![]()
kokomo přesne tohle mam ja s tou první musí mít furt usebe pití prvne ve flašce takže 4 krát za nc čurat byla schopná vypit i dve flasky lidne no katastrofa ted ma hrníček a už pije maličko nekdy třeba týden v kuse spí celou noc ale jednou za noc se vzbudí na čuraní ale to ma asi po me protže ja chodím doted v noci na zachod
takže práve znova tohle nechci to bych radeji stávala k tomu mlíko dvakrát za noc než desetkrát na čaj