Jak odnaučit dítě v noci pít mléko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10142
15.1.14 12:35

Děvčátka, také se hlásím do klubu nevysalých matek. M8me 11ti měsíční satanku, kozomila obecnýho, kojím, přes den asi tak cca 3× a v noci asi tak 100×. Večer má kaši nebo nějakou jinu večeři, pak si vypije svůj půllitřík z kozy (jak říká manžel) a i přes to, v noci tak 2-3× kojím. Samozřejmě mi je jasné, že hlady neumírá, ale je závislá na prsu, potřebuje podudat a uklidnit se. Dudlík nemá, palec si necucá (první si cucala palec a krásně se tím uklidnila), takže má maminku. Přiznám se, že už mi docházejí síly, dnes jsem v noci vstávala asi 5×. Zkoušela jsem enchat poknourat, knourá, vysloveně si vynucuje pozornost, žádný řev od bolesti a teda děs běs. Dneska si takto vynucovala od dvou do šesti. tak poradte mi :jazyk: nebo někam uteču a budu týden spát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
15.1.14 14:52

@bolecek Musí Ti být hrozně, když je člověk nevyspalý, tak je i zbytečně podrážděný a chová se úplně jinak…a to jsi ještě k tomu těhotná. Jak dlouho to vydržíš? Já osobně bych nechala dítě manželovi a na pár dnů se odstěhovala na noc do jiného pokoje - a nezajímalo by mě, jestli chodí do práce (to Ty taky!). Jestli to nechápe, tak jedině přes tchýni nebo i poradnu, nevím :nevim: Chlap by Ti měl být :nevim: alespoň v tuto dobu oporou. Někteří jsou ale fakt natvrdlí a musíš to holt zaonačit tak, jako že to vymysleli oni :zed: Moc Ti držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
15.1.14 17:52
@Sibyla0 píše:
@bolecek no spíš to zničí dítě - i do budoucna. To teda bude pěkně rozcapenej, když tatínek ve všem ustoupí a bude ho podporovat v kravinách :think: Nic ve zlém, šel by muž do nějaké poradny? Evidentně má problém on. Přeci nebudeš kluka nálevat litrama mlíka jen proto, že pán nesnese aby zaplakal.

to jsem mu říkala také a nejednou jsem ho o to žádala. Už jsme tam i byli, ale od té doby mi to odmítá, že mu žádný „debil“ nebude mluvit do života. Podle mě se ale ten titul, kterým označil toho psychologa, spíš hodí na něj samotného :( Naposledy, když jsem po něm chtěla, abychom šli do poradny, řekl mi, že doktora potřebuju já, protože se vyžívám v týrání vlastního dítěte a jsem špatná matka, která se chce zbavit svého syna tím, že ho strčí do postýlky… Tak co vám na to mám říct? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.1.14 18:00

@bolecek víš, co bych mu řekla já? Že se odmítám systematicky ničit dítěti zdraví. Což už ten litr mlíka v noci je. 1) Trpí zuby. 2) Musí to být hrozný záhul na ledviny. 3) Pokud k tomu přes den normálně jí, tak bych se i bála toho, že začne postupně víc přibírat, nebo přestane přes den jíst normální jídlo.
Nehledě na to, že když mu ve všem vyhovíte, tak bude akorát malý tyran.
Nemůžeš někam odjet i se synem, aby se to zlomilo bez mužova dohledu? Co vzít chlapa k pediatrovi, aby mu to vysvětlil on? Nemůžeš mu ho na pár dní předat do péče, aby pochopil, že to je fakt na hlavu vysluhovat tak velkému dítěti?

• Citovat
  • Upravit
27
15.1.14 18:02
@luleå píše:
@bolecek Musí Ti být hrozně, když je člověk nevyspalý, tak je i zbytečně podrážděný a chová se úplně jinak…a to jsi ještě k tomu těhotná. Jak dlouho to vydržíš? Já osobně bych nechala dítě manželovi a na pár dnů se odstěhovala na noc do jiného pokoje - a nezajímalo by mě, jestli chodí do práce (to Ty taky!). Jestli to nechápe, tak jedině přes tchýni nebo i poradnu, nevím :nevim: Chlap by Ti měl být :nevim: alespoň v tuto dobu oporou. Někteří jsou ale fakt natvrdlí a musíš to holt zaonačit tak, jako že to vymysleli oni :zed: Moc Ti držím palce :mavam:
Děkuju moc. Jak dlouho to vydržím, to nevím sama. Dlouho už asi těžko - připadám si jak v bludném kruhu, ze kterého není cesta ven :( Zrovna dnes jsem to říkala vlastní mamině - pozoruji na sobě hroznou změnu chování. Jsem podrážděná, vzteklá, agresivní… :( Nikdy jsem taková nebyla a mám hrozný strach, aby to nedopadlo na malého. Už jsem sama chtěla zajít za nějakým psychologem, jenže jedna věc jsou peníze, které nemám a druhá to, že můžu pracovat na sobě, ale nakonec to bude bez výsledku, protože jak velký, tak i malý mi dál budou skákat po hlavě. :( Ale přesto děkuji za podporu. Je dost povzbuzující to číst a vědět, že někdo stojí na vaší straně :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
15.1.14 18:12
@Billi píše:
@bolecek víš, co bych mu řekla já? Že se odmítám systematicky ničit dítěti zdraví. Což už ten litr mlíka v noci je. 1) Trpí zuby. 2) Musí to být hrozný záhul na ledviny. 3) Pokud k tomu přes den normálně jí, tak bych se i bála toho, že začne postupně víc přibírat, nebo přestane přes den jíst normální jídlo.
Nehledě na to, že když mu ve všem vyhovíte, tak bude akorát malý tyran.
Nemůžeš někam odjet i se synem, aby se to zlomilo bez mužova dohledu? Co vzít chlapa k pediatrovi, aby mu to vysvětlil on? Nemůžeš mu ho na pár dní předat do péče, aby pochopil, že to je fakt na hlavu vysluhovat tak velkému dítěti?
Věř mi, že jsem zkoušela mu to vysvětlit všelijak. A i ten dětský lékař mne napadl a chtěla jsem, aby tam šel s námi a vyslechl si, co všechno malému, kvůli jeho benevolenci, hrozí. Jenže dopadlo to stejně jako s návrhem jít k psychologovi :/ A kdybych mu ho na pár dní nechala… bylo by to o moc horší, než teď. Kluk by přestal sám jíst, jedl by jen bonbóny, smetánky a čokolády, pil sladké džusíky, všechno by směl a to, co doteď umí, by šlo do… :( Jít nemám kam, mamina má 1+1, kde žije s přítelem a tchýně je na straně svého syna… Jsem vážně v koncích.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.18 20:53

Ahoj holky.. Mam temer 15-ti mesicni ditko s abkm. Pres den ji vcelku pekne, ale stale se budi v noci a chce mleko.. Zacne to cumlanim palecku a knouranim a prejde v regulerni plac.. Takhle mi v noci vstava 3×. Davam mleko jako druhou veceri, nez, jdu ja spat.. To si myslim, ze je spravne.. Nic bych nerekla, ani na mleko rano.. Ale dnes mi v poradne bylo sestrou řečeno, ze bych to mleko v noci mela odbourat, ze je to jen zlozvyk. Na jednu stranu bych byla strasne rada, protoze to vstavani v noci uz me vycerpava a ditko je dobre zivene.. Na druhou stranu, uz takhle nema zadne mlecne davky, jen ty nocni, pres den nic, navic s tou dietou.. Ted mam pryc druhe dite na 3 noci, tak nastala idealni doba na „vyrvavani“, udelaly byste to? Nebo byste ho netrapily a pockaly, az se sam prestane budit..? Jen jeste podotknu, ze toho mleka vypije maximalne 180 ml, vetsinou jen 150, vic nechce..

• Citovat
  • Upravit
Adelajna
12.7.18 21:02

Nenechala bych primo vyrvat, pochovala, pohladila, ale mleko bych ditku nedala. Rekla bych, ze mleko neni. U nas to trvalo dve krusnejsi noci. Prvni byla des, ale vydrzela jsem a 3- ti noc uz spal celou.

• Citovat
  • Upravit
17359
12.7.18 21:06

moj tretorodeny mi tiez toto robil. ja som to nejako extra neriesila, lebo som nemala to srdce ho nechat plakat a dva tri krat za noc som vstavala a behala hore dole po schodoch a nosila mu mlieko (mandlove).

minuly mesiac sme sli na dovolenku a nemohla som so sebou samozrejme nosit kartony mlieka, kedze sme sli letecky, tak som mu kupila mandlove v prasku.

prisla prva noc,zobudil sa, dala som mu mlieko, napil sa a fiii, flasa letela na druhu stranu izby, ako bol rozculeny, ze to nie je presne to mlieko, ake pozna. ine som vsak nemala.
ostala som pri nom celu noc (inak spava sam) a ked zacal mrncat, dala som mu to „zle“ mlieko.

vzdy ho zahodil :mrgreen:

druha noc bola znacne lepsia a tretiu uz prespal celu. a odvtedy spava cele noci, bez neustaleho budenia.

ale je starsi od Tvojho.
v 15tich mesiacoch by som to este nehrotila, moj mal 22(ak dobre pocitam :P )

ak Ti to velmi prekaza, skus mu dat vodu, alebo mu to mlieko postupne riedit, lebo od hladu sa ocividne nebudi, bude to skor zlozvyk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.18 21:06

@Adelajna kdyby si alespon ten palec necumlal.. Zoubky uz se mu krivi a ne a ne toho nechat.. Dudlik mi od narozeni nechtel.. Snazim se mu ho i ted nacpat, ale ani prd..

• Citovat
  • Upravit
95
12.7.18 21:10

Co mu místo mléka, tam dat čaj a nebo vodu. ?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.18 21:11

@soldi nemuzu rict, ze vylozene prekazi, ja uz si vcelku zvykla.. Spis, jak mi to dnes sestra rikala, tak o tom vic premyslim.. On je na Nutrilonu allergy care, myslim ze chutove nic horšího nenajdeme.. Ale ten palec me desi, protoze ma opravdu vydrenej mozol a zoubky zacinaji reagovat.. A vodu jsem zkousela taky v noci.. Ale dokud neni mleko, neprestane.. Na druhou stranu, neni spatne ziveny.. Je dost velky, na vysku i vahu a i kdyz neni tlusty, tak tintitko to taky neni..

• Citovat
  • Upravit
1378
12.7.18 21:11

Syn byl zavisli na kojení,v noci se mi budil co pul hodiny,hlad nemel,ale prostě chtel kojit. Ja uz byla uplne psychicky na dně,nespala jsem,kojeni me uz bolelo. Doktorka narovinu rekla at to ze dne na den utneme a nechame ho proste vyřvat. Prvni noci byli za trest,řval, porad se po me sapal,ale nejak jsme to prostě prežili. Asi čtvrtou noc pochopil,ze nic nebude a byl klid. Teda co se tyce mlika,jinak je zazrak kdyz spi celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.18 21:13

@mal.lucie vodu jsem zkousela a ne.. Proste chce mleko a dokud není, vytrvale rve.. caj nepije vubec a dudlik nechce..

• Citovat
  • Upravit
1742
12.7.18 21:14

Můj synek má 28 měsíců a stále se v noci budí cca 2× za noc na kojení, mně už to naprosto vyčerpáva, ale vůbec nevím jak ho to odnaučit.. Dokonce spal 3 noci u mých rodičů, kde to musel vydržet bez kojení, ale po návratu domů opět každou noc vyžaduje kojení a nepomáhá nám opravdu nic ani že vedle něho leží manžel, ani naplacat na zadek. :-( Už bych u takto starého dítěte čekala že se samo odstavi, ale zatim to tak u nás nevypadá. Takže já neporadim, sama nevím co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí