Nenávidí čištění zubů

1147
14.2.12 14:33

nenávidí čištění zubů

Chtěla bych se s vámi poradit,jak naučit syna(18 měsíců),aby měl rád a nebo aspoň si nechal v klidu vyčistit zuby.Pro mě je to každodenní teror :,( Čistíme zuby jen jednou denně večer (vím,že bych měla i ráno,ale ustoupila jsem),ale vždy je to se vztekáním,řvaním,kopáním..Zkoušeli jsme různé věci:dívat se u toho na Krtečka(toho miluje),pouštět mu písničku,nechat si čistit zuby od něj a my jemu..Jediné co pomáhá je to, když ho strašně rozesmějeme a on otevře pusu.Ale ne vždy má samo náladu,takže se to povede málokdy.Máte nějakou radu??Díky moc,už mě to fakt vadí,připadám si jako teroristka,když zuby musím čistit dítěti násilím.Přítel to taky nesnáší,když u toho řve,ale on by mu zuby nejraději nečistil vůbec-jen aby dítě bylo v klidu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1726
14.2.12 14:38

tak já se trošku vetřu :lol: ty rady by mě opravdu zajímaly, protože u nás je to úplně to samý :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
14.2.12 14:39

Máme stejný problém, tak si také počkám s dovolením na rady :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
14.2.12 14:40

U nás je to stejné a dvojitě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
14.2.12 14:40

Jeste me napada. Zkouseli jste, aby si zuby cistil sam? Muj 9 mesicni cisteni zubu miluje, ale nechavam ho si cistit zoubky samotneho.
A nebo si cistit zuby pred nim a jemu dat kartacek, aby si cistil taky jako velky kluk.
Ale nevim, treba jste uz zkouseli vazne vse. Nemam jeste takove zkusenosti. :) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15074
14.2.12 14:41

Taky řeším, zezačátku to bylo se zakleknutím a násilím. Teď už jsem ji aspoň trošku naučila otvírat pusu ukaž zoubky, pokaždé ji pochválím a zatleskám během čištění několikrát. Dolní zuby v pohodě, na horní si moc sáhnout nedá, takže stejně troška násilí je. Nechám ji šmidlat si to sama a po chvilkách dočišťuju.
Malá má 14 měsíců pryč. Ten váš je už o něco starší, už by mohl pobrat víc, i když děti jsou různé, dát mu kartáček do ruky třeba ve vaně, ukázat mu spojitost se zoubkama, že si je může zkoušet čistit sám, s nějakou třeba i smyšlenou písničkou o zoubkách a pak mu pomoct nebo to převzít .. ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
14.2.12 14:43
Scarlett2011 píše:
Jeste me napada. Zkouseli jste, aby si zuby cistil sam? Muj 9 mesicni cisteni zubu miluje, ale nechavam ho si cistit zoubky samotneho.
A nebo si cistit zuby pred nim a jemu dat kartacek, aby si cistil taky jako velky kluk.
Ale nevim, treba jste uz zkouseli vazne vse. Nemam jeste takove zkusenosti. :) :nevim:

V tomhle věku je to taky bavilo a čistili si sami, pak si nechali čistit i ode mě, ale pak se to nějak zlomilo a teď tak akorát šudlí kartáčkem koberec :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669

Tak já mám tip, co zabralo u nás. Taky to býval boj a nedalo se čistit jinak, než že i Ondra držel ten kartáček. Tudíž jsem nevyčistila nic. Časem se z našeho dítka stal milovník traktorů a kombajnů a já vymyslela fintu, jak na něj. Takže si ho po večerním mlíčku položím na gauč, čistím zuby a vyprávím, jak jede traktorem tam a tam, pak nasedne na kombajn, poseče obilí, opraví, co je potřeba, a tak dále. Prostě děsný zemědělský story :mrgreen: . Ale opravdu to funguje, už takto čistíme skoro půl roku.
Vždycky po mlíku řeknu, že jdeme čistit, Ondra si běží pro kartáček, lehne, otevře pusu a poslouchá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332

prostě rostou zuby?
u nás si nechají vyčistit rádi, když nic neroste, když rostou, je to boj, ale prostě se vyčistí, řev, neřev, ono to promasírování neuškodí a pak už si je „došudlí“ sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
14.2.12 14:44
Scarlett2011 píše:
Ale nevim, treba jste uz zkouseli vazne vse. Nemam jeste takove zkusenosti. :) :nevim:

zkoušeli, ale to nemá efekt…nic nevyčistí, stejně se to musí dočistit a to je rodeo…dávám jeden kartáček malé do ruky, druhým jí čistím já a třetím kartáčkem čistí manžel zuby mě :zed: :zed: je to jako groteska :mrgreen: :mrgreen: a je to k ničemu :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ali84
14.2.12 14:45

U nás je ten samý problém :roll: . Čištění zubů je horor! Mladej řve, škrábe, rve mi vlasy :cert: . Když mu dáme kartáček do ruky, tak z něj vycucává pastu, případně začne pucovat všechno kolem, jen ne zuby :? . Byl mi doporučen kartáček s melodii, tak to ho zkusim koupit a uvidíme, ale pochybuju, že to zabere :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1726
14.2.12 14:45
Boriska píše:
prostě rostou zuby?
u nás si nechají vyčistit rádi, když nic neroste, když rostou, je to boj, ale prostě se vyčistí, řev, neřev, ono to promasírování neuškodí a pak už si je „došudlí“ sami

rostou, ale řve, i když nerostou…ale sama si je bude šmrdlat klidně hodinu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
14.2.12 14:46
lulushka píše:
Scarlett2011 píše:
V tomhle věku je to taky bavilo a čistili si sami, pak si nechali čistit i ode mě, ale pak se to nějak zlomilo a teď tak akorát šudlí kartáčkem koberec :zed:

Ja si to myslela, ze to bude vekem. :)
Ale chtela jsem poradit, kdyby to nekomu pomohlo. :)

• Citovat
  • Upravit
5517
14.2.12 14:48

Tak naší jsou 2 roky, zuby momentálně nerostou a je to každodenní boj. Sama si je nevyčistí, to čistí všechno možný okolo, puse se vyhýbá. U nás taky komedie, zkoušela jsem, že bude čistit zoubky její oblíbená hračka, vyprávět pohádky, čistit u televize, prostě nic nefunguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.2.12 14:48

Když už to má být násilím a chcete mít obě ruce volné, doporučuju dát si mládě hlavou mezi nohy, ručičky dát pod svoje nohy, i nožičky když moc kopou, jednu ruku do pusy a držet otevřenou čelist a druhou se snažit čistit. Rodeo, ale když už to jinak nejde .. :-) Ale to určitě znáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí