Dětská hygiena, jak to máte?

14335
14.2.12 14:16

Dětská hygiena- jak to máte?

Ahojte holky mám spíš takových dotazů, které sem tam slyším, že kamarádky to mají každá jinak..
Holky, jak často měníte dětem zubní kartáčky, jak často děti koupete - každý den?? a jak často myjete dětem hlavu, obden??Natíráte ještě děti nějakým krémem, mastičkou sem tam po okoupání nebo už ne??
Píšu spíš o dětech 3 a víc ne miminka a kojence..
A ještě jedna otázečka. do kdy podle vás je dítě batole.. Kamarádka mi říkala, že se jí doktorka ptala,jestli má doma ještě batole a ona nevěděla, co říct její chlapec má 3,5 roku. To je spíš na odlehčení dotaz, protože sama si říkám, jestli dotaz mám dát pod batole a nebo předškolák, když mám doma čerstévho 3 letého :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3241
14.2.12 14:18

Batole je dítě od 1 do 3 let. :-) Stran hygieny se zdržuju diskuse, malá má teprv rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
14.2.12 14:19

Tak když mi šikula nenahází kartáčky do záchoda tak je máme tak Na 2 měsíce. Koupeme každý den i vlasy- máme kluky. Pak užv nenatírám ničím.
Batole je do 2 let, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
14.2.12 14:19

Tak batole je do tří let (podle tabulek), ale takové děti se už dávno nebatolí, tak to zní dost vtipně. Kartáček měníme co tři měsíce, umýváme každý den (počítáš i sprchování?), hlavu podle potřeby, alespoň jednou do týdne. Nemažu pravidelně, ale teď jsem začala, suchá kůže.

Příspěvek upraven 14.02.12 v 14:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
14.2.12 14:20

Kartáčky měníme 1× za 3 měsíce.
Koupeme každý den. Hlavu mejeme 1× do týdne, pokud je třeba, tak samo častěji. Pokud není problém, ničím nemažu.
Batole je 1-3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
14.2.12 14:21

batole je do tri let pak uz je predakolak.
ja mam jeste malejo tak ostatni nebudu odpovidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.2.12 14:22

kartacek na dva tri mesice,, dle pokousani, denně teda nekoupeme, stridame dvojcata a mimino, hlavu pri kazdem koupani, oni se stejne zlejou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
14.2.12 14:22

právě mám kolem sebe maminky co umívají hlavu jak dřív jednou týdně… :think: pravidělně ne když je nemocné a tak.. Já umývám obden a koupem se denně, tak mě to tak zajimá.. A hlavně ten kartáček, protože jedna kamarádka ho má měsíc, tak jsem si říkala, že se vás tady zeptám, kdyžtak ho budu měnit častěji.. teď má nový přes 2 měsíce pomalu 3 měsíce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
14.2.12 14:24
kvaček píše:
Ahojte holky mám spíš takových dotazů, které sem tam slyším, že kamarádky to mají každá jinak..
Holky, jak často měníte dětem zubní kartáčky, jak často děti koupete - každý den?? a jak často myjete dětem hlavu, obden??Natíráte ještě děti nějakým krémem, mastičkou sem tam po okoupání nebo už ne??
Píšu spíš o dětech 3 a víc ne miminka a kojence..
A ještě jedna otázečka. do kdy podle vás je dítě batole.. Kamarádka mi říkala, že se jí doktorka ptala,jestli má doma ještě batole a ona nevěděla, co říct její chlapec má 3,5 roku. To je spíš na odlehčení dotaz, protože sama si říkám, jestli dotaz mám dát pod batole a nebo předškolák, když mám doma čerstévho 3 letého :mrgreen:

Kartáček měníme často,věčně kupujeme nové,protože modrý už se nám nelíbí ani ta kočka na něm :lol: ,mytí denně,vyjímečně když je unavený,nebo přijdem pozdě,tak se nemyje.Nenatírám ničím,koupu v oliv.oleji.Sem tam namažu bambuckým maslem.Hlavu myjem tak jednou za týden,někdy jednou za 10 dní.Je to kluk,krátké vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
14.2.12 14:25

Kvači, takže dítě do 3 let je miminko nebo kojenec? :mrgreen:

Ne vážně, malá bude mít roky 2, ale od prvních zoubků měním kartáček á 3 měsíce. Pokud ho neožvejká dřív :cert: Jinak hygiena je rozdílná v létě, kdy je dítě jak čuně z venku a jiná v zimě. Ať je dítěti rok nebo pět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042

Dcera má 4,5 roku - každý den se teď v zimě určitě nekoupe, tak jednou za 3-4 dny, jak máme všichni náladu. V létě většinou ano, nebo aspoň sprcha. Každý den pravidelně děláme jen běžnou hygienu - zuby, ruce, zadeček. Krémem ji nenatíráme. Vlasy myjeme tak 1-2× do týdne - má kudrnaté vlasy skoro do pasu, takže je to pokaždé operace na půl hodiny. Nemastí se jí, takže to častěji nepotřebuje. Kartáček měníme nejdéle po měsíci.

Celkově bych řekla, že už s ní ohledně hygieny, oblečení a podobných věcí zacházíme stejně, jako sami se sebou.

Příspěvek upraven 14.02.12 v 14:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674

Ahoj. Oficiálně je batole pojem pro dítě do 3 let (pak je předškolák ;) ). Co se týká hygieny, tak starší dcera se koupe denně (tím koupe teda myslím spíš sprchuje, máme takovou dohodu, že jednou týdně stačí, když si osprchuje jen předeček a zadeček :mrgreen: ). Kartáček měníme podle potřeby (máme ale velkou spotřebu :roll: ). Vlasy myjeme jednou týdně nebo když je potřeba, tak dřív (zvláštní příležitost, vidím, že je to potřeba, v létě samozřejmě častěji). Po koupání nemažem, jen teď v zimě si sama maže ruce indulonou, páč je má suché.

Mladší sice nespadá do tvé kategorie ;) ale je to vlastně stejné. Akorát tu mažem, páč má ekzem, takže i několikrát denně, a koupeme 2× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
14.2.12 14:26

No chlap mi právě říká, že mu přijde, že obden mýt vlasy je často.. :nevim: Že by mu stačilo třeba dvakrát do týdne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
14.2.12 14:27

No nějak si nechci připustit, že můj 3 letý byl před már měsíci batolete a teď bych měla doma už předškoláka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
14.2.12 14:28

Mám starší děti - 4 a 8 let, koupou se každý den, ale nemají každý den mýdlo nebo pěnu. Připadá mi zbytečné zatěžovat jim pokožku, když se nepotí, nebo prostě mají klidnější, volnější, „čistější“ den.
Hlavu myjeme 1 - 2 x týdně - podle potřeby.
Zubní kartáčky 1 x za 2-3 měsíce - podle toho, jak rychle ho rozkoušou - nechápu, i ten starší má děsnou prču z rozkousaného kartáčku :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí