Jak odnaučit dítě v noci pít mléko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1726
16.2.12 09:03
kyblicek píše:
kokomo přesne tohle mam ja s tou první musí mít furt usebe pití prvne ve flašce takže 4 krát za nc čurat byla schopná vypit i dve flasky lidne no katastrofa ted ma hrníček a už pije maličko nekdy třeba týden v kuse spí celou noc ale jednou za noc se vzbudí na čuraní ale to ma asi po me protže ja chodím doted v noci na zachod :mrgreen: takže práve znova tohle nechci to bych radeji stávala k tomu mlíko dvakrát za noc než desetkrát na čaj

tak mrkni na tu knížku Každé dítě může dobře spát a pokud jsi pevně rozhodnutá, tak to určitě zvládnete :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
16.2.12 09:05

Myslím, že v 11 měsících už by dítě v noci být krmeno rozhodně nemuselo, už by mělo spát celou noc. Alespoň obě moje děti už od 10 měsíce spí celou noc (jsou kojení, ale to by snad na celé věci nemělo nic měnit). A prostě jsem k nim přestala kolem toho 10. měsíce v noci vstávat a za 2-3 noci to pochopili a byl klid až do 7 hodin ráno. V nejhorším bych nenabídla mléko, ale třeba jen čaj nebo vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
16.2.12 09:07

Ještě možná jeden detail … obě moje děti byly už od narození ve svém pokojíku, takže neměly tendenci se v noci budit, když nás slyšely. A věřím, že i tohle hodně přispělo ke klidnému celonočnímu spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
16.2.12 09:09

Nenechala bych vyplakat.
Po 2-3 dnech muzes ubirat davku. Jestli pije 180ml, tak po 2 dnech dat 150ml, po dalsich dvou dnech 120ml apod.
A nebo davat porad 180ml, ale ubirat lzicky UM,takze ubrat na 5 lzicek, po par dnech davat jen 4 a tak to postupne ubirat az nakonec bude jen voda a to uz nebude chtit, protoze ji to nebude chutnat. :)
Samozrejme tyto postupy si muzes upravit podle sebe. Pro me jsou lepsi nez nechat dite v noci hodinu brecet. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
16.2.12 09:13
kokomo píše:
kyblicek píše:
kokomo přesne tohle mam ja s tou první musí mít furt usebe pití prvne ve flašce takže 4 krát za nc čurat byla schopná vypit i dve flasky lidne no katastrofa ted ma hrníček a už pije maličko nekdy třeba týden v kuse spí celou noc ale jednou za noc se vzbudí na čuraní ale to ma asi po me protže ja chodím doted v noci na zachod :mrgreen: takže práve znova tohle nechci to bych radeji stávala k tomu mlíko dvakrát za noc než desetkrát na čaj
tak mrkni na tu knížku Každé dítě může dobře spát a pokud jsi pevně rozhodnutá, tak to určitě zvládnete :palec:

Taky doporucuju tuto knizku. Ale nenechavat vyrvat, ale ridit se podle druhe casti, kde je popsane, jak odnaucit dite v noci pit. Je tam ta sama metoda, kterou jsem popsala v prvnim prispevku. :)

• Citovat
  • Upravit
710
16.2.12 09:14

Když pročítám rady, říkám si, co jsem udělala špatně. Ve 13m se syn budil i 8× za noc a chtěl prostě mléko, zkoušla jsem vyřvávat, dávat dudlík, čaj… A výsledek? Čaj má celou noc v postýlce společně s dudlíkema dostává už „JEN“ 2× za noc mléko. Teď to zkouším po svém. Z původních 240ml jsme se dostali na 120ml a jen 3 odměrky mléka. Dneska zkusím ubrat na 90ml a 2 odměrky. U nás klasické metody nezabrali. Jen dr. naznačila, že už by v noci mlíčko neměl pít, že hladem to není. Má 15m. Tak si říkám, že je lešpí dávat čím dál míň ředěného mléka, než bojovat o okamžité odstavení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
16.2.12 09:17

Ahoj, u nás to proběhlo tak, že kolem roku jsem postupně prodlužovala intervaly, když plakal nedala jsem, jen dudlík, pohladit a odejít, po třech dnech si malý zvykl a oba od tý doby spí encyklopedie oba celou noc. :) Pokud se rozhodneš, chce to vydržet, držím palce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
16.2.12 09:18
Scarlett2011 píše:
Nenechala bych vyplakat.
Po 2-3 dnech muzes ubirat davku. Jestli pije 180ml, tak po 2 dnech dat 150ml, po dalsich dvou dnech 120ml apod.
A nebo davat porad 180ml, ale ubirat lzicky UM,takze ubrat na 5 lzicek, po par dnech davat jen 4 a tak to postupne ubirat az nakonec bude jen voda a to uz nebude chtit, protoze ji to nebude chutnat. :)
Samozrejme tyto postupy si muzes upravit podle sebe. Pro me jsou lepsi nez nechat dite v noci hodinu brecet. :nevim:

Tak asi budeme zkoušet… nechat vyřvat se mi nelíbí. Tohle mi přijde míň drastické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
16.2.12 09:20
Scarlett2011 píše:
Nenechala bych vyplakat.
Samozrejme tyto postupy si muzes upravit podle sebe. Pro me jsou lepsi nez nechat dite v noci hodinu brecet. :nevim:

jo jo, tahle metoda zní taky dobře…my zvolili tu rychlejší a navíc jsme kojený, ona už ani netahala jen prostě dumlala, chtěla zkrátka prso…proto by u nás tahle metoda neprošla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
16.2.12 09:30

Bohužel neporadím, máme zatím jen 2,5 měsíční dvojčátka a pijeme jen 1× v noci ve 4.h.
Ale co jsem četla knížku „Jak naučit dvojčata spát“, tak tam píší, že po 5 měsících již není nočního krmení potřeba a je to jen zlozvyk, ale ne hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10405
16.2.12 09:32

to bych taky mohla spís skusit tohle davat proste mín a mín ale když ji dám mín tak me začne hned co flasku vypije ječet protže tam nemá to co mela mít :mrgreen: myslím že tohle bude boj knížku si určite stáhnu a podívám se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
16.2.12 10:00

Eli se to odnaučila sama… Zrovna jsem ten večer říkala, že k ní ve 3 prostě už vstávat nebudu, maximálně podám dudlíka, přikryju a dobrou noc.No a ona se vzbudila až ráno :mrgreen: Ale jak začaly růst zuby, buzení ve 3 se vrátilo. Takže jsem jednu noc co 5 minut vstávala, podávala dudlíka, přikrývala a milá Eliška pochopila, že mlíko nebude, usnula a vzbudila se až o půl osmé (normálně vstávala v 6 :zed: ). A to jí vydrželo, spí celou noc a vstává něco po sedmé :) Ale je pravda, že ona je takový malý flegmatik, když nedostane mlíko a je utahaná, tak se obrátí na břicho a usne…
Zkus vydržet, utišit, ale nekrmit. Mimčo to pochopí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
16.2.12 10:04

My sme sa to akurat tento tyzden odnaucili :mrgreen:
Namiesto mlieka jej dam v noci teply cajik - cajik mam na radiatore, aby som ho nemusela zohrievat.
Malej to vobec nevadilo :palec: a uz sme 4 dni bez nocneho kojenia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
16.2.12 10:07

No tak když chci malého ošidit čajem a dudlíkem, tak to znamená, že k němu budu celou noc vstávat co pět minut a stejně se nakonec rozeřve. Takže v rámci mého klidného spánku mu tu flašku radši dám a vím, že tři hodiny můžu nerušeně spát. Zatím mě doktorka ujistila, že v 9M 2 flašky za noc jsou normální (ta třetí v šest ráno už se prý bere jako snídaně :-) ).Tak si počkám aspoň do roka a pak uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
16.2.12 10:20
kyblicek píše:
to bych taky mohla spís skusit tohle davat proste mín a mín ale když ji dám mín tak me začne hned co flasku vypije ječet protže tam nemá to co mela mít :mrgreen: myslím že tohle bude boj knížku si určite stáhnu a podívám se

Tak zkus dat min a pak hned dej dudlika. A kdyby to u vas nezabiralo, tak davej ridci mlicko.
Ale ja osobne jeste nemam zkusenosti. Zatim mu nechci to mlicko v noci upirat. Pije jen jednou za noc. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML