Zabavit jídlem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3627
25.9.10 10:40

Zabavit jídlem?

Chci se zeptat, zda jste někdy potřebovali něco udělat a nešlo to udělat jinak, než zabavit dítě jídlem? Třeba kouskem rohlíku.
Náš Mareček si prakticky nevyhraje sám a pokud chci něco udělat- v nejnutnějším případě, když to nestihnu, když spí, tak mu dám do ruky křupku nebo rohlík.
Teď má zase období, že ho to nebaví v kočáře, pořád se točí a vzteká, ale ještě nechodí, takže opět křupka do ruky nebo rohlík. Si ale připadám, že ho vykrmuju jak kačenu :lol:
Dělá to někdo taky tak a nebo se mám nad tím zamyslet? Ovšem asi nic moc nevymyslím, tak čekám Váš názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
25.9.10 10:41

Také v kočárku ze 75% času s pečivem..
Nic neobvyklého. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
25.9.10 10:54

Jé, tak to máš štěstí :-) Ty zabavuješ jídlem no a já musím zabavovat čímkoliv při jídle, aby mi vůbec jedl :mrgreen: Myslím, že jsi na tom mnohem lépe :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
25.9.10 10:55

Jenže on toho sní strašně moc :o))) rohlík sní běhetm 5-ti min!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
25.9.10 10:57

Naše malá taky baští v kočárku rohlík :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.9.10 11:04

Tak mu dávej třeba ty kukuřičné křupky nebo nějaký polystyrenový chlebík (ale nevím složení, jestli to dětičky můžou žužlat), tam nejsou skoro žádné živiny - pokud ti jde jen o to, aby se zabavil, ale vlastně nenajedl :-D .
A jinak… myslím, že je to normální=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
25.9.10 11:55

Moje mlade zere a zere (a ted znakuje jeste, krupik a ham), kdykoliv se nudi, zere. I venku. zabavi ho jenom kamarad, coz tedka nejde, kdyz chrchla a je infekcni. Ma 11 kilo, zada siroky jak vzperac. nechci tlusty dite !
Sice krupiky zadna energie, ale on by je fakt vydrzel jist celej den kontinualne.
nechci, aby si na to zvykl.
snazim se rozptylit ho, sec muzu.
davam mu jabko, to mu alespon vydrzi nadlouho.
ale v kocare to neresim, zas tolik casu v nem netravi. Navic v nem paradoxne ji skoro mene, protoze kdyz jezdime, ma na co koukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
25.9.10 12:43

a co mu dát třeba to jablíčko, nebo mrkvičku? je to zdravý a neztloustne z toho. náš má nejradši dětský sušenky, včera snědl 4 za krátkou chviličku, pak už jsem teda řekla dost, i když on má 9kg a je vysokej (cca 80cm), takže tlustej neni, ale nerada bych ho vykrmila. Jablíčko mu chutná a baští ho celkem dlouho. Nevim teda jak máš dítko starý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
25.9.10 12:52

Já jsem taky dávala v kočáře jídlo,ale snažila jsem se vyhnout rohlíku a pečivu, jak jsem mohla. Dávala jsem buď kukuřičné křupky, Hipp dětské rýžové oplatky - dětská varianta „polystyrénu“, je to jemnější struktury, ale tvrdší. Naší malé to nevadilo, neměla problém s kousky. Myslím, že klasické rýžové chlebíky se prodávají i bez soli, ale rozpadají se po velkých kouscích a malé dítě by to mohlo vdechnout. Jinak jsem dávala nakrájené měkké ovoce.

Doma jsem jídlem nezabavovala. Bylo by to na úkor hlavního jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
25.9.10 13:30

U nás se taky baští v kočáře, když nejí, tak tam nechce sedet. Já to řeším křupkama, naše je taky žravá, ale má jen 9kilo, tak to moc neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
25.9.10 14:01

Tak Mareček má 10,5měs., má víc jak 11kg, ale 80cm, my oba s manželem jsme hodně vysocí. A už se velkej narodil - 4,20kg.
Křupky už mu nejedou, protože párkrát dostal kousek rohlíku a to je bašta největší, ale nemůžu ho takhle vykrmovat! Ovoce mu dávám (vařím přesnídávky doma, bez cukru) i nakrájené, ale jablko nevím proč, kousne-vyplivne, zase kousne a tak to jde dokola, dokud to nerozkouskuje všechno. Hrušku ale sní. No je to dilema. Dneska jsem mu koupila ty rýžové pufované chlebíky-bez soli. No to bylo nadšení a dokud ho celý nesnědl - cca 15min, tak jsem mohla projít přes město bez jediného vztekání se v kočárku.
Možná je to období, začal si stoupat a chodit kolem nábytku a už ho prostě nebaví sedět v kočáře, i když ho pořád něčím zabavuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.9.10 16:13

:-D my to máme obráceně jako anomiska, taky zabavuju při jídle, ne jídlem a v kočárku kouká okolo, nemá potřebu jíst. Ty rýžový chlebíky jsou dobrá volba myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
25.9.10 19:30

Ahoj Ewule,
tak jsem zase tu :mrgreen: :mavam:.
Když potřebuju něco doma udělat bez hysteráku mého syna, tak ho taky musím uplatit jídlem. Nejdřív se to ve mně trochu pralo, ale teď už jsem se s tím smířila. Za chvilku ticha, mu ty křupky prostě dám :nevim:.
On totiž jinak řve furt :zed:
Takže dávám křupky, jablko, občas piškoty.
Z kočárku, když má dlouhou chvíli (skoro pořád), je schopný vysočit za jízdy i přes pětibodové pásy, takže když potřebuju někam dojet, kukuřičný tyčky to jistí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
26.9.10 16:04

V kočáře nejezdí, v šátku se zabaví okolím, ale problém je auto. Půl pytle křupek na hodinovou cestu, fuftruje jednu za druhou. Dýl vydrží ty rýžové chleby, ale ty se v autě bojím, aby nezaskočila. :roll: Jinak je taky otesánek při těle, takže doma krmím tvrdou mrkví - hlodá dlouho a neztloustne z ní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko