Mléko nebo kaše???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9164
23.9.10 21:35

Mléko nebo kaše???

Zdravím, chtěla jsem poradit. Malé bude 6 měsíců, už asi měsíc spí celou noc, kojení v noci jsem odbourala a kojím jen ráno, dopoledne, odpoledne a k večeru, v poledne má zeleninu a večer Nutrilon. Vyžaduje UM večer už dlouho. Dr. doporučila v 5.měsících začít s příkrmy a kaší večer. Mám jí kaše dělat, když ji mléko stačí?za chvíli stejně najedeme na pokračovací „2“..Kaše sní stejně pár lřiček a pak si dá ještě mléko…díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14598
23.9.10 21:41

MI Kačenka kaše nechtěla, tak jsem začaly zeleninou k obědu a pak kaší do flašky. Pokud je zvyklá na Nutrilon, dělej kaši z Nutrilonu a nebo jsou už mléčné kaše, které UM v sobě obsahují.

Kač je na příkrmech od ukončených 5 m a ještě teď odmítá večer Kaši na lžičku, kaši si dá a teď mi týden spí v kuse celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
23.9.10 21:43

Ahoj Panndo, já jsem nedávala kaši u kluků asi do roka, u Simči jsem taky ještě nedala, spí celou noc, přijde mi to zbytečný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
23.9.10 21:45

Díky, koukám, že máš stejně stará dítka jako já. Už si moc u první holky nepamatuju, a druhá jí vcelku dobře, jen dumám, zda jí stačí mléko večer nebo je kaše proirita, když mi stejně spí a vstává v půl sedmé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
23.9.10 21:47

fragola: no tak mi to přijde..že když stačí mléko. Dokonce se mi stala jedna věc..dala jsem Nutrilon rýžovou kaši, několikrát mi zřídla na vodu, přímo z husté kaše. Tak jsem si stěžovala na distribuci a bylo mi řečeno, že je to vinou kontaktu slin dítěte s kaší. Takže stejně jim to v žaludku zkapalní..tak jestli mléko nebo kaše, když to vyjde nastejno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
23.9.10 21:51

davame kasomleko kazdy vecer, kluci po nem zacali krasne pribirat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
23.9.10 21:53

jizvíková: to je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
23.9.10 21:54

Panndo, naše MUDr. třeba ani kaši vyloženě nedoporučuje… Mně přijde, že stačí zavedení příkrmu a ta kaše je takový bonus na víc :nevim: Třeba u nejstarší jsem to zkoušela, protože nespala, po kaši super, ale pila ji stejně jen cca 2 měsíce :roll: U ostatních na to kašlu, když stačí UM, kaši nedávám 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
23.9.10 22:00

děkujuuu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
23.9.10 22:05

Ahoj, kdybych byla ve tvé situaci, tak bych se přikláněla k variantě mléko.
Mám nějaký vnitřní pocit, že kaše je jen „plnič“ - jen s účelem zapucnout bříško, nic výživovně hodnotnýho to mimču extra nedá, žádný vitamíny navíc oproti UM, jen cukr, případně lepek, ochucovadla … vlákninu (z celozrnných obilovn) stejně ještě mimča nemůžou, takže tu jim kaše taky nedodá.
Pokud by mýmu mimču samotný mlíčko na noc stačilo (nebudila se), tak bych dávala jen UM, aspoň se tím líp pokryje pitný režim.
Jednou stejně určitě přijde doba i na večerní kaše, ale na to máte ještě čas. Já tedy už kaše dávám, ale jako odpolední jídlo (večer má MM) kolem 17h a dávala jsem si na čas (začali jsme až teď v 8mi měsících), abych ho zbytečně brzo nepřecpávala a nebyl tlustoprdík (má to bohužel po kom podědit - manžel byl megacvalda), aby se mohl snáz hejbat a nebyl si těžkej na nožičky.
Takže za mě - kaše je až to poslední, co dítku po zelenine, ovoci, masozelenině, mlíku … přidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
23.9.10 22:15

Já začala ažv 8mi a to abych měla odvahu zrušit další noční kojení a nechat jen to jedno. Pokud by spal, nedávala bych možná ani v těch 8mi. Samo záleží, jak přibírá.

• Citovat
  • Upravit
3200
23.9.10 22:18

Tot otázka jestli mléko nebo kaše,našmu jsem kaše dávala,až když se začal v noci budit…dřív ne.Já vypozorovala,že je to vždy odobí…nejdřív jsem jen kojila,tak se budil na kojení i v noci,pak měl období,že se začal budit tak jsem dala kaše..

myslím že mu to mlíčko zatím stačí a dostatečně ho zasytí,ale jak by se začal budit,tak bych šla do kaší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
24.9.10 08:06

Ahoj holky prosim Vas o radu taky mam malej problem malej spaval v noci krasne budil se 1-2krat za noc ted i 4krat.Dr řekla že mu mam dat kaši ale stejne se vzbudil,je mu necelej 5měsícu a nevim jestli davat tu kaši když přibyva dost ješte je kojenej.Jen jde o to že se budí skoro každe 2hodiny a přes den nechce spat tak si řeknu no jo tak bude spat v noci a pak jsem s toho vyřizená když je každou chvíli vzhuru,co byste delali davali by ste mu tu kaši narodil se s vahou4kg y dnes mame uz7500 tak ja myslim že to mlíko ma dobre nekdy spi venku 4-5hodín a vydrži tak nevím.ta noc naše jsem totálne navyspata a to tak krasne spinkal od narozeni se budil v5rano a pak jsšte spal.No zato ted me cvičí pekne.Děkuji za odpoved a všem maminkam přeju hodne zdravička a peknych dní s mimčem.Jaruš a Mareček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
24.9.10 10:17

nevím, já tohle nezažila, mě pomalu začala prodlužovat intervaly, nejvíc tak kojení 2×, pak jednou kolem 4hod už a pak už spala celou noc od těch pěti měsíců. Takže bych asi přistoupila na 2 kojení v noci, delší interval a spíš víckrát nedát, ikdyž je vzhůru. Prostě říct"spinkat" nebo nabídnout vodu. První dceru jsem nekojila od 14 dnů, spala celou noc a neznám nikdy ani čajíčkování, ani ted to nedělám. Když procitne, většinou jen díky tomu, že nemá dudel, dám jí ho , otočí se a spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
24.9.10 10:41

Ahoj,my jsme od 6-tého měsíce začali dávat Bebu na dobrou noc,švagrová dávala kaši,a prý jí dost kynul :mrgreen: Ze začátku jsme dávali Bebu 2×,jednou před usnutím,a další cca ve 3h ráno.Nyní mu už stačí jen ta před usnutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí