Poraďte-káva

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
687
16.9.10 15:00

poraďte-káva

Holky,prosím,laický dotaz :oops:

Přehmátla jsem se a koupila Espresso Movenpick-„vhodné do všech druhů kávovarů“…můžu si to i normálně zalévat jako turka,nebo to mám darovat někomu,kdo vlastní kávovar?

Dík,asi se ptám jak tutan :wink: Tina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
16.9.10 15:06

Řekla bych, že z toho klidně turka vařit můžeš. Káva do presovačů sice bývá namletá trochu víc nahrubo, ale nemělo by to tolik vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
16.9.10 15:36

Používáme do pressa Lavazzu, přišla návštěva, co chtěla pouze turka, tak jsem to zkusila, zalila a káva plavala na povrchu, prostě to nešlo „utopit“, nebylo to k pití. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
16.9.10 16:08

Tak koupit filtry a dělat si překapávanou kávu … ta je podle mýho gusta nejlepší variantou přípravy kávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
16.9.10 16:09

No zkusit to můžeš, neotrávíš se :mrgreen: , ale já bych to raději darovala a koupila něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
16.9.10 17:03
eviah píše:
Používáme do pressa Lavazzu, přišla návštěva, co chtěla pouze turka, tak jsem to zkusila, zalila a káva plavala na povrchu, prostě to nešlo „utopit“, nebylo to k pití. :mrgreen:

jste to měli přecedit sítkem jako čaj :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
17.9.10 13:54
sandrik píše:
eviah píše:
Používáme do pressa Lavazzu, přišla návštěva, co chtěla pouze turka, tak jsem to zkusila, zalila a káva plavala na povrchu, prostě to nešlo „utopit“, nebylo to k pití. :mrgreen:
jste to měli přecedit sítkem jako čaj :lol: :mrgreen:

nj, ale ono by se to asi ani tak nevyluhovalo, protože se odmítla potopit :lol: , leda použít takové to ponorné čajítko :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.13 00:03

Na turka je potřeba jemně namletá káva. Pokud máš nějakou kávu hrubší, zkus ji hodit do french pressu, kde ti zůstane pod sítkem. Chuťově už se french press taky blíží turkovi. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
25.6.13 21:43

kávička

Není káva jako „káva“. Třeba pomletá káva stará rok a půl z regálu v obchoďáku je břečka. Ale rozhodně není dobré pití kafe při těhotenství, bacha na to holky!

14.2.2017 - edit admin: komerční odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
25.6.13 21:45

Jinak jsem viděla zajímavé video o kávě, myslím, že to bylo v pekle na talíři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.13 22:16

Poraďte-káva

Já jsem taky proti předem namleté kávě z obchoďáku jako petrusij. :roll:
Za opravdovou kávu považuju to, co jsem měla možnost ochutnat nedávno - čerstvá pražená zrnková. ;) Už jsem o tom ale psala v jiném příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
26.6.13 14:25

Jo, Jani, souhlasím, kdo nezkusil zrnkovou a hlavně fakt čerstvější, ten kafe nepil. Ale na kafčo se musí fakt udělat čas a v těhotenství to třeba prostě nejde, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.13 20:57

@petrusij já myslím, že i v těhotenství se káva může, ale samozřejmě v omezené míře. Stejně jako s vínem. :-) Ale zkušenost nemám :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
27.6.13 17:49

Ahoj Jani, abych řekla pravdu, nikdy bych si kafe jako těhotná nedala. Mám státnice mimo jiné z psychologie a ve vývojovce jsme si toho řekli opravdu hodně. Když se na to podívám nejen z biologického hlediska, tedy čistě logicky (pokud to nám ženám vůbec jde :) ), pro ten maličký organismus je nejen trocha kofeinu (ale i alkoholu) obrovský masakr. Zvlášť v prvním trimestru… Představ si, že si dáš šálek kávy, který je větší obsahem, než tvé malinké baby (plod)! Až mě z toho mrazí. Jinak si rozumíme, bavíme se o kávě, ne o bezkofeinových náhražkách. 8)
Pak si vzpomenu na ty „chytrý“ maminy, který samozřejmě pijou víno bez ohledu na dítě a mají pak doma děcko s fetálním alkoholovým syndromem.
Prostě v těhotenství je lepší být co možná nejvíc čistá jak Kristus. :)
No a pak to postupněji rozjíždět. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.13 21:07

@petrusij Souhlas. Jen mě napadá otázka - kolik žen v prvním trimestru ví, že je těhotná? Ke konci trimestru už o tom není asi pochyb, ale ten první/druhý měsíc… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí