Poraďte-káva
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
poraďte-káva
Holky,prosím,laický dotaz ![]()
Přehmátla jsem se a koupila Espresso Movenpick-„vhodné do všech druhů kávovarů“…můžu si to i normálně zalévat jako turka,nebo to mám darovat někomu,kdo vlastní kávovar?
Dík,asi se ptám jak tutan
Tina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Řekla bych, že z toho klidně turka vařit můžeš. Káva do presovačů sice bývá namletá trochu víc nahrubo, ale nemělo by to tolik vadit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Používáme do pressa Lavazzu, přišla návštěva, co chtěla pouze turka, tak jsem to zkusila, zalila a káva plavala na povrchu, prostě to nešlo „utopit“, nebylo to k pití. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak koupit filtry a dělat si překapávanou kávu … ta je podle mýho gusta nejlepší variantou přípravy kávy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No zkusit to můžeš, neotrávíš se
, ale já bych to raději darovala a koupila něco jiného…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eviah píše:
Používáme do pressa Lavazzu, přišla návštěva, co chtěla pouze turka, tak jsem to zkusila, zalila a káva plavala na povrchu, prostě to nešlo „utopit“, nebylo to k pití.
jste to měli přecedit sítkem jako čaj
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sandrik píše:eviah píše:jste to měli přecedit sítkem jako čaj
Používáme do pressa Lavazzu, přišla návštěva, co chtěla pouze turka, tak jsem to zkusila, zalila a káva plavala na povrchu, prostě to nešlo „utopit“, nebylo to k pití.![]()
nj, ale ono by se to asi ani tak nevyluhovalo, protože se odmítla potopit
, leda použít takové to ponorné čajítko
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na turka je potřeba jemně namletá káva. Pokud máš nějakou kávu hrubší, zkus ji hodit do french pressu, kde ti zůstane pod sítkem. Chuťově už se french press taky blíží turkovi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kávička
Není káva jako „káva“. Třeba pomletá káva stará rok a půl z regálu v obchoďáku je břečka. Ale rozhodně není dobré pití kafe při těhotenství, bacha na to holky!
14.2.2017 - edit admin: komerční odkaz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak jsem viděla zajímavé video o kávě, myslím, že to bylo v pekle na talíři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poraďte-káva
Já jsem taky proti předem namleté kávě z obchoďáku jako petrusij. ![]()
Za opravdovou kávu považuju to, co jsem měla možnost ochutnat nedávno - čerstvá pražená zrnková.
Už jsem o tom ale psala v jiném příspěvku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, Jani, souhlasím, kdo nezkusil zrnkovou a hlavně fakt čerstvější, ten kafe nepil. Ale na kafčo se musí fakt udělat čas a v těhotenství to třeba prostě nejde, no…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petrusij já myslím, že i v těhotenství se káva může, ale samozřejmě v omezené míře. Stejně jako s vínem.
Ale zkušenost nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Jani, abych řekla pravdu, nikdy bych si kafe jako těhotná nedala. Mám státnice mimo jiné z psychologie a ve vývojovce jsme si toho řekli opravdu hodně. Když se na to podívám nejen z biologického hlediska, tedy čistě logicky (pokud to nám ženám vůbec jde
), pro ten maličký organismus je nejen trocha kofeinu (ale i alkoholu) obrovský masakr. Zvlášť v prvním trimestru… Představ si, že si dáš šálek kávy, který je větší obsahem, než tvé malinké baby (plod)! Až mě z toho mrazí. Jinak si rozumíme, bavíme se o kávě, ne o bezkofeinových náhražkách. ![]()
Pak si vzpomenu na ty „chytrý“ maminy, který samozřejmě pijou víno bez ohledu na dítě a mají pak doma děcko s fetálním alkoholovým syndromem.
Prostě v těhotenství je lepší být co možná nejvíc čistá jak Kristus. ![]()
No a pak to postupněji rozjíždět. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petrusij Souhlas. Jen mě napadá otázka - kolik žen v prvním trimestru ví, že je těhotná? Ke konci trimestru už o tom není asi pochyb, ale ten první/druhý měsíc… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit