Sunar pro 2 a 3/4 rocni dite?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Sunar pro 2 a 3/4 rocni dite?
Ahoj holky,
dceri je 2a 3/4 roku a stale ma rano Sunar. Normalni mliko nechce, kakao vubec ne, jogurty taky nic moc, leda tak vecer k veceri kefir a obcas rano cerealie do jogurtu. Dle doktorky mam davat ten sunar klidne i do 3 let, ale mam jeste batole taky na Sunaru, tak to leze do penez.
Existuje neco krome kakaa, cim se da ochutit mleko (napr. jahodova prichut), aby se o podobalo tomu jahodovemu sunaru?
A kolik mleka davat rano detem? Asi 200 ml kravskeho mleka misto dosavadniho Sunaru do ni urcite nedostanu, i kdyby ho pila.
Diky moc predem za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
co třeba zkusit namíchat sunar s trochou mlíka a postupně přidávat po 50ml?Kačka byla od malinka na Sunaru a naštěstí se normálnímu mlíku nebránila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim, ze existuji nejake prichute, jsou to takova jako brcka dlouha, nevim presne, videla jsem to v Bille.
A jine UM jak Sunar nechce? Ja jsem davala UM z DM, podle me to zas az takovy rozdil neni a je v biokvalite a stoji polovinu, co Sunar.
A nebo zkusit to postupne redeni, zrovna ten Sunar mi prijde takovy hodne obdobny kravskemu mleku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
existují jahodové a různé jiné příchutě do mléka, ale jestli se můžu přimluvit za ten sunar… 200ml denně určitě není velká dávka, to je 6-7 odměrek.. protože ty příchutě jsou prostě nechutné, vyrábí se to v podstatě přetavením cukru a plus aroma, něco jako granulované čaje, výrobu jsem viděla na vlastní oči (jsem potravinář) a dítku bych to nedávala..nehledě na to, co je vlastně to jahodové aroma.. taky nic moc..
po zdravotní stránce je určitě lepší ten sunar.
jak je to s min. dávkou nevím, já mám spíš problém s maximální dávkou.. jelikož moje batole mlíko doslova chlastá..
Příspěvek upraven 13.09.10 v 15:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A taky existujou takové ochucené jakoby kakaové prášky (mám za to že jahodová a banánová příchuť). tady jsem našla jejich netovky http://www.frape.cz/produkty/?… … Můj syn to tedy pít nechce - málokdy chce i kakao, ale my zase máme nadměrnou spotřebu klasického mléka
Tak snad to pomůže…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nataša píše:
jak je to s min. dávkou nevím, já mám spíš problém s maximální dávkou.. jelikož moje batole mlíko doslova chlastá..Příspěvek upraven 13.09.10 v 15:49
Máme stejný problém - akorát u nás už to není batole
Klasické mléko?? U nás celý karton vydrží týden… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, můžu se zeptat proč tak starému dítěti ještě dávat sunar??? Já se ptám, protože malej od přítele má 2 roky a 4 měsíce a nic takovýho už dávno nedáváme? Ráno má bobíka, kaši od nestlé z vody nebo mléka atd…, svačiny, oběd stejný jako my a večer chleba, rohlík, šunka, sýr, kaše.....! Jen mě to zajímá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sunar 24 je od dvou do šesti let, takže pokud to leze do peněz, tak to chápu, ale jinak je to asi to nejlepší z různých mlík, co může dítko dostat, ne? Myslím teď klasické kravské, jinak z těch UM je asi fuk, které, pokud na to člověk má. Našim dvojčatům byly v srpnu dva roky a vesele sosají Sunar ráno i večer, takže to už do peněz leze, ale brát jim ho nemíním, dokud ho dobrovolně chtějí pít. Pak si asi pořídíme kravku na zahradu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
papajinka píše:
Ahoj, můžu se zeptat proč tak starému dítěti ještě dávat sunar??? Já se ptám, protože malej od přítele má 2 roky a 4 měsíce a nic takovýho už dávno nedáváme? Ráno má bobíka, kaši od nestlé z vody nebo mléka atd…, svačiny, oběd stejný jako my a večer chleba, rohlík, šunka, sýr, kaše.....! Jen mě to zajímá.
zakladatelka píše, že jí zatím normální mléko dítko odmítá, proto celu diskuzi založila, aby jí někdo poradil jak to normální co nejvíc připodobnit jahodovému sunaru.
Já bych to taky zkusila třeba namíchat půl na půl nebo prostě přidat to jahodové granko. Mají ho i u nás na dědině v jednotě, takže nebude problém ho sehnat a krabička stojí kolem 27,– jak kde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jára pil sunar taky do 2 a 3/4 … pak jsem mu nalila třeba 200ml mlíka a do něj šoupla lopatku sunaru, aby to sunarem „smrdělo“ a kupodivu to vzal … a dostali jsme se na obyč mlíko úplně.
Kakao začal pít až kol. 4 roku, dřív ho prostě nechtěl
.
A jestli malá pije to jakodový, tak koupit jahodový granko (já tomu říkám koktejl ![]()
brčka s příchutí - mladej mě k tomu parkrát překecal, ale je to hnus fialovej … to už raděj to granko, byť je brčko pro děti lákadlo jako blázen.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, tak malý bude mít dva v prosinci, ale taky pijeme Sunar a budem pít, pokud si bude říkat.
Sice jogurty jí, má je rád i kaše, ale zase nevidím důvod mu ho nedávat, když ho pije, že
Lepší než kdyby mi vypil v noci jenom sladký čaj, tak dám radši mléko.
S těmi příchutěmi dávám tu jahodovou příchuť je i banánová, ale nám nedělá problém i obyč Sunar, tak někdy dám příchuť někdy ne..
Je pravda, že je to asi samý cukr, ale stačí na oživení dvě lžičky a stačí to.
Myslím si, že když dítě nechce, tak nechce -Sunar, ale zase když si říká samo, tak bych mu to teda nebrala
chápu ale finanční stránku to je blbé, že ti pijí dvě děti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
fialko, taková ta ochucená kakaa (banánové, jahodové) to už tu holky přede mnou psaly .. takže k tomu se vyjadřovat nebudu, ale když Ti nechce pít kravské mléko samotné, co to zkusit mu to ochutit?? určitě máš mixér, tak mu zkus do skleničky přidat lžičku marmelády a rozmixovat (chutě libovolné, marmelád je mraky .. a máš-li třeba domácí, rozhodně to bude mnohem zravější a chutnější než jakékoli kakao) nebo přidat třeba čerstvý banán a rozmixovat
prostě jí to udělej jiné a uvidíš, třeba se chytne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je holky, tolik reakci, dekuju moc!
Dekuju za tip s tim redenim s mlikem, mam to mliko prevarovat nebo jen ohrat?
Cicinko, dik za za tip na UM z DM, ji je v podstate jedno, co to je za znacku, jen kdyz to neni to kravske.:-) Dneska jsem ji dala odpoledne kakao a jestli si usrkla dva hlty, je to moc.:-(
Papajinko, no ona prave odmita mlecne produkty-kasi neji od 1,5 roku, jogurt do ni musim narvat nasilim,pribinaky nebo bobiky nepozre vubec, tak proto jsem byla vdecna za ten Sunar.
Zaju, diky za tip s tou kombinaci s marmeladou, to by me nenapadlo.
Vite, ja rano delam UM mladsimu diteti (13 mesicu), delam mu ji hned jakmile vstanu, protoze jinak desne rici a budi dceru. No a dcera driv mivala Sunar taky hned po probuzeni do postele, pak jsme ji to posunuli, ze az se oblekne, ale nechci ji jakoby odstrkavat na ukor toho mladsiho, tak ji delam lahev hned jak muzu, tzn. jeste pred snidani. Pak ma s nama snidani. nebo by melo talhle stary dite uz vydrzet na snidani s rodici?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mladsi je dva a ctvrt a v pohode vystaci s mlikem do snidane s nami.
Jinak bych taky zkusila redit a postupne prejit na kravske mleko, nebo jak tu nekdo psal - vzdycky mu tam hodit odmerku, aby to tim Sunarem bylo citit…
- Citovat
- Upravit
Ahoj, my jsme přešli ze Sunaru na normální plnotučné mléko postupným ředěním. Ale mladý se kolem 3 roku sekl, že nebude pít ráno, ale jen večer a ráno byla plná nejen plína, ale i mokré pyžamo a postel. Takže jsem nakoupila nejdříve aktimel (mají nejmenší lahvičky) a dodala mléku trochu chuti - jahodové, vanilkové. V současnosti mu nejvíce jede pomerančové (ředěno Fruit-ovocný nápoj se syrovátkou od Olmy), nebo jakýkoliv druh jogurtového nápoje (dělá Tesco, Globus, Dobrá máma, Activia..), takže má rád i meruňkový, vanilkový, jahodový). Udělám prostě mléko, trochu teplejší, do toho trochu tohoto nápoje a ochucené to má dost… Resut
- Citovat
- Upravit