Od kdy příkrmy????

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.9.10 12:49

Od kdy příkrmy????

Chtěla jsem se zeptat od kolika měsíců se můžou dávat příkrmy,mám tříměsíční holčičku a doktorka nám řekla až od 5.měsíce,ale v časopisech jsem četla,že se dávají i dřív,jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101533
10.9.10 13:01

Já bych řekla, že rozhodnutí je na tobě… někdo doporučuje 4. měsíc, někdo 5., někdo 6… asi bych se řídila tím, jak mimčo prospívá, pokud jo, tak mi přijde zbytečné to uspěchávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
10.9.10 13:05

Já bych před 5. měsícem nezačala ani u nekojeného. A u kojeného (pokud prospívá) před 6. měsícem . Teď je opět tendence začínat později - mě dr. doporučila začít až v 6. měsících (to už jsem nekojila) - začali jsme tak a myslím , že nám nic neuteklo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
10.9.10 13:06

Ano, teď už se zase vrací doporučení začít až po 6.měsíci, a to i u nekojených. Prý se ukázalo, že na to trávicí soustava miminka není až tak připravená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
10.9.10 13:25

Maxík je od 1.měsíce na UM, doktorka říkala, že můžu začít s příkrmy od 4.měsíce, ale počkala jsem si ještě měsíc, takže jsme začali přikrmovat až teď a v pohodě :wink: Zatím pouze zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
10.9.10 13:28

Já dávala od šestého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
10.9.10 13:31

Podle WHO, ať už kojené či nekojené od 6. měsíce. ALE myslím, že je třeba postupovat individuálně. Já například kojím, ale dcerka přibírala hraničně a byla takovej uplakánek, věčně u prsa. UM odmítala, tak jsem jí dala příkrm (kaši Sinlac na vodě) už po 4. měsíci a zkusili jsme už i mrkvičku. Malá je jak vyměněná, je z ní spokojené mimčo. Takže já kdybych čekala, do půl roku, měla bych ji hladovou, uřvanou pořád u prsa. Takže tak.
Pokud myslíš, že Tvé malé už mlíčko nestačí a se zájmem sleduje jak jíš, tak bych tou kaší a zeleninkou klidně začala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
10.9.10 14:34

ahoj, na toto tema se tu vyskytuje hodne prispevku.Prikrmy u nekojenych a dokrmovanych deti od ukonceneho 4. mesice, nebo pokud maji nad 6000g vahu. U kojenych od ukonceho 6.mesice. Na casopisy bych nedala, spis na pediatry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
10.9.10 14:37

a když dítě má skoro 7kg,jsou mu 4 měsíce a pozoruje rodiče při jídle a chce taky,tak ještě není vhodné začít zkoušet příkrmy? jáí se před dcerkou nemůžu ani najíst hned otevírá pusinkuý a nebo začne řvát…Jsme na UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
10.9.10 14:39

zabkakvak: to je zvlastni, ze Vam pediatr nerekl at uz zacnete kdyz jste na UM:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.9.10 19:47

Mám 7 měsíční holčičku, od 2. měsíce jsme na Bebě a od 4. měsíce jsem začala přikrmovat. Nejdřív zeleninu , postupně jsem přidávala kuřecí maso, krůtí a králičí a pak ovoce. Bez problémů baští. Záleží taky na tom jak mimčo prospívá a hlavně jsem nikam nechvátala, každý den třeba jen 4 - 5 lžiček a mléko a asi po měsící jsme vyměnili celý oběd za příkrm. Potom svačinka zase postupně :palec: :potlesk: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
10.9.10 21:24

nechvatala? a odkdy davate maso?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
11.9.10 20:13

Ne nechvátala ale malé chutná vše a maso jsme začali dávat od šestého měsíce a jen bio

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí