Kaše z kravského mléka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj,muzu se zeptat,z jakeho mleka budes delat??primo z cerstveho kravskeho??
Taky bych rada zacala,mam moznost si cerstve kupovat,ale neni to jeste moc brzo?
Zadne alergie prcek nema,ani v rodine.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dávala normálně prostě neředěné čerstvé mléko.
Nedělám teda instatní, ale vařím - buď z ovesných vloček (jemných), klasická krupička, koupila jsem i pohankové a jáhlové vločky (normálně v Kauflandu). 3 zrnka soli a trošičku hnědého cukru nebo Glukopuru. Vařila jsem na střídačku, jen tak s máslem, když bylo, tak s ovocem…
Moje doktorka doporučuje naředit plnotučné KM vodou, že se tím nezlikviduje to dobré, co v mléce je a zároveň té bílkoviny není tolik. I její bratr s tím má prý výborné zkušenosti při odchovu nedonošených telat
![]()
Ale do kaše nevím, jeslti je to třeba řešit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,já malé vařím normální dětskou krupičku s polotučným mlékem ale ne krabicovým.Dr.mě říkala že může pol.mléko převařené ale v pet flašce to čerstvé mléko.Ty krabicové kaše jsou taky dobré,
taky si občas koupím,je to pohodlnější
.Myslím že to kravské mléčko je takové sytější a dobrá je ta nemléčná kaše která se do toho převařeného mléka jenom metličkou zamíchá a hustotu si už určíš sama,docela to rychle houstne
Někdo krmí lžičkou ale já malé jsem udělala větší dírku ve flašce a jak to slupne a většinou u toho i usne.
A řekla bych že malé víc chutná ta nemléčná kaše,mixla jsem ji vždycky s nutrilonem , jak ta mléčná kterou zamícháš do převařené vody.Ale už valíme dětskou krupičku a jak nám chutná.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych od roka KM nedala, to je hrozne brzo. Dite by minimalne do 2let nemelo dostat kravske mleko. Vzdyt je to nejagresivnejsi alergen. Je tam cela rada enzymu, ktere jsou pro detske telo tezko stravitelne. Proto ty alergie, snizena imunita, atd. Ja delala kase a stale delam bud z UM nebo ryzoveho, ovesneho, atd. mleka. Je to strasne dobre a detem to od malicka nastavi chute na obiloviny, atd. Vzdyt mleka i tak dite dostava tak strasne moc z ostatni stravy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj už pětiletý syn na kravském mléku vyrostl,a můžu ho vřele dopuručit.Vařím s mléka omáčky, pudinky a všechno co se dělá s mléka,a každý večer vařím synovi kakao.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taktéž se přidávám k těm co vaří dětem z kravského mléka.
Nepoužíváme mléko z krabic,ale přímo z místního kravína.Děti na něm vyrostly a jsou zdravé.Jak se tu někdo už zmínil - ředili jsme vodou.Pudinky,omáčky kaše i na kakao.Není problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po roce jsem začala kupovat plnotučné a vařím z něho kaše ze zdravé výživy, nebo vločkovou atd..
Včera měla špaldovou mnam..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ty kaše kupuješ ve zdravé výživě nebo je mají i normálně v obchodě?Já jsem kupovala jenom ty instantní v lékárně než jsem začala vařit dětskou krupičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve zdravé výživě mají spoustu všelijakých pytlíčku - třeba pohanková krupice, jemné vločky, kukuřičnou inst. kaši atd.. Včera jsem zrovinka koupila inst. špaldovou kaši Nominal..A udělala jsem si jí i k večeři jak byla dobrá
![]()
Něco je instatní , něco vařím v mléku třeba 3-5 minut a je to.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mňam je taky kukuřičná kaše Mlsoun,kupuju ve zdravé výživě.Jinak od toho půl roku používáme nárazově instantní krupicovou kaši od Vitany.Myslím má na krabici myšku.Přijde mi srovnatelná s těmi drahými v lékarně.Jenže tahle stojí kolem 35kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dívali jste se dneska ČT1.v 17.30h.na pořad Pod pokličkou.Bylo tam téma Kravské mléko.Neviděla jsem to celé,ale myslím že je zdravé hlavně když se převaří tak nemůže uškodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kousek pořadu jsem zahlédla.U stolu seděla nějaká herečka a rozplývala se nad lahví mléka.Ani nevím jak se jmenuje.Je to mazec když je teď moderní objevovat věci dávno objevené.Třeba právě to že kravské mléko je prostě dobré a ještě k tomu i zdravé. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Luciště píše:
Ja bych od roka KM nedala, to je hrozne brzo. Dite by minimalne do 2let nemelo dostat kravske mleko. Vzdyt je to nejagresivnejsi alergen. Je tam cela rada enzymu, ktere jsou pro detske telo tezko stravitelne. Proto ty alergie, snizena imunita, atd. Ja delala kase a stale delam bud z UM nebo ryzoveho, ovesneho, atd. mleka. Je to strasne dobre a detem to od malicka nastavi chute na obiloviny, atd. Vzdyt mleka i tak dite dostava tak strasne moc z ostatni stravy.
A zjišťovala jsi si jaký je rozdíl mezi KM a pokračovacím UM? je to sušené kravské mléko obohacené o vitaminy. Není už zde upravován poměr bílkovin, tuků a cukru. Ani snižován obsah minerálů. Bílkovina zde není naštěpena. Takže z hlediska alergií stejné riziko jako kravské. ![]()
Do 2 let - to je masáž výrobců UM.
- Citovat
- Upravit
Plánuji od roka začít dělat kaši z kravského mléka. Na kaších různých značek jsou dost rozdílné návody - někde jako polomléčné - na půl KM s vodou, někde mléko samotné. Tak nevím, jak na to.