Pomazánky na chleba pro děti

693
6.9.10 20:04

Pomazánky

Moc rád bych své 9-ti měsíční dceři udělala nějakou pomazánku na chleba, ale nenapadá mě z čeho a jak. Poradíte? Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
6.9.10 20:25

no tak takhle malému prckovi bych zkusila maximálně bílý jogurt plus třeba nastrouhat mrkev, tvrdý sýr, nebo lučinu. Já teď zkoušela z tvarohu s jarní cibulkou (ale tvaroh je na vás ještě brzy).

Pak mě napadá vajíčková (ze žloutků a základ buď lučina nebo jogurt). No myslím, že když jí mázneš chleba lučinou nebo máslem jen tak tak to taky postačí. Dcera to jí od zhruba 11 měsíců do teď na střídačku,a le je pravda, že je konzerva a nic moc nového nechce. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
6.9.10 20:32

Já jsem dceři v 9 měsících už dělala pomazánky z lučiny, žervé, polotučného tvarohu, do toho jemně strouhanou syrovou mrkvičku, strouhaný tvrdý sýr nebo strouhaný vaječný žloutek, nebo drobně sekanou pažitku, zelenou petrželku.

Malá mi nejedla kaše, tím tvarohem bylo jen lehce namazané pečivo nebo kukuřičné křupky. Kilo ho nesnědla :lol: Něco jíst musí.
Tabulky a poučky, že to stoprocentně dítěti zatěžuje ledviny jsem do důsledku poslouchala jen u prvního :mrgreen:

Už v té době bez zubů chtěla kousat a krásně papala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
6.9.10 20:38

Jé kéž bych měla taky dítko který by krásně papalo. Zatim se jen nervuju a chleba ani rohlík jsme nezkoušeli, nějak nevim kdy bych mu ho mohla dát, zatim má pořád jen mlíko, jogurt a masozeleninový příkrm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
6.9.10 20:41

Pettule, můj starší nechtěl jíst kousky až do roku a půl. V 15 měsících se ještě rohlíkem dávil :mrgreen:
Vyrostl na příkrmech, přesnídávkách a kaších a kolem toho roku a půl přišel zlom. Já bych nic nelámala přes koleno. Malá naopak přesnídávky a kaše nechtěla. Už první léto - kolem 8 měsíců, jedla např. loupané broskve, meruňky, švestky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí