Vyrážka po čaji

1288
6.9.10 10:49

vyrážka po čaji

Dobrý den,chci se zeptat jestli někdo nemáte nějakou zkušenost s granulovaným čajem.
Malá hodně pije,od malinka jsem kupovala čaje od hami ale jen ty bylinkové.Potom jsem začala kupovat ty ovocné,malé chutnají,ale mám pocit že se jí po nich dělá vyrážka.
Nejdříve to začalo jakoby vyrážkou na zadečku a kolem pusy.Byla u dětského lékaře,ale ten řekl že to z toho pravděpodobně není,že vyrážku na zadečku má z plín,přitom jsme značku nezměnili.A okolo pusy je to prý protože slintá,ale ani dudlíka nenosí přes den někdy ani v noci ne.
Dnes se k tomu přidala vyrážka i na tělě,vypadá jako kopřivka. Čaj jsem hned vysadila.
Nemáte někdo podobný problém.prosím poraďte.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1277
6.9.10 10:55
janinka4444 píše:
Dobrý den,chci se zeptat jestli někdo nemáte nějakou zkušenost s granulovaným čajem.
Malá hodně pije,od malinka jsem kupovala čaje od hami ale jen ty bylinkové.Potom jsem začala kupovat ty ovocné,malé chutnají,ale mám pocit že se jí po nich dělá vyrážka.
Nejdříve to začalo jakoby vyrážkou na zadečku a kolem pusy.Byla u dětského lékaře,ale ten řekl že to z toho pravděpodobně není,že vyrážku na zadečku má z plín,přitom jsme značku nezměnili.A okolo pusy je to prý protože slintá,ale ani dudlíka nenosí přes den někdy ani v noci ne.
Dnes se k tomu přidala vyrážka i na tělě,vypadá jako kopřivka. Čaj jsem hned vysadila.
Děkuji.

a nejdela neco,po cem by ta vyrazka mohla byt????
ja chela male davat redeny 100% jablecny dzus(stavu)a ma po tom hned prujem,oprutena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
6.9.10 11:03

A jaký ovocný čaj to byl? Směs nebo jednodruhový? Synovci se to stalo u pomerančového… Taky jsem nevěřila, že to může být z toho, ale vysadili ho, a byl pokoj :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
6.9.10 11:07
Kapsarecek píše:
janinka4444 píše:
Děkuji.
ja chela male davat redeny 100% jablecny dzus(stavu)a ma po tom hned prujem,oprutena…

právě že ne objevilo se to během pár hodin teda ta vyrážka na těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
6.9.10 11:08
janinka4444 píše:
Kapsarecek píše:
janinka4444 píše:
Děkuji.
právě že ne objevilo se to během pár hodin teda ta vyrážka na těle.

tak asi ten caj, muze to byt reakce na jakoukoliv slozku v čaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
6.9.10 11:08
Lucyus12 píše:
A jaký ovocný čaj to byl? Směs nebo jednodruhový? Synovci se to stalo u pomerančového… Taky jsem nevěřila, že to může být z toho, ale vysadili ho, a byl pokoj :think:

jahoda takže jednodruhový a fakt je že před tím měla pomerančový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
6.9.10 11:13

A kolik je malé? Já si myslím, že na to ještě asi není připravený metabolismus. Já být tebou, přejdu zpět na bylinkové a zkoušela bych to postupně. Nejdřív třeba jednou týdně, pak 2×,atd. Bylinkový jí určitě neublíží a už je na něj zvyklá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
6.9.10 11:15
janinka4444 píše:
Lucyus12 píše:
A jaký ovocný čaj to byl? Směs nebo jednodruhový? Synovci se to stalo u pomerančového… Taky jsem nevěřila, že to může být z toho, ale vysadili ho, a byl pokoj :think:

Jahoda, stejně jako citrusové plody, patří mezi nejagresivnější alergeny.....
Dětem do roka se nedoporučují v žádné podobě, starším pak zavádět jen veeelmi pozvolna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
6.9.10 11:24
BohunkaP píše:
janinka4444 píše:
Lucyus12 píše:
Jahoda, stejně jako citrusové plody, patří mezi nejagresivnější alergeny.....
Dětem do roka se nedoporučují v žádné podobě, starším pak zavádět jen veeelmi pozvolna…

malé je 11 měsíců a ten čaj je od 6.měsíce.No to bude určitě ono.
Vrátíme se zasek tomu co před tím a nebo ještě lépe naučím ji pít převařenou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
6.9.10 11:26
Lucyus12 píše:
A kolik je malé? Já si myslím, že na to ještě asi není připravený metabolismus. Já být tebou, přejdu zpět na bylinkové a zkoušela bych to postupně. Nejdřív třeba jednou týdně, pak 2×,atd. Bylinkový jí určitě neublíží a už je na něj zvyklá

Určitě.už jsem hned změnila. A uvidím jestli se k tomu ještě vůbec vrátíme.Ne všechno co píšou na obalech je holt pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
6.9.10 11:30

No já k těmhle granulovanejm nemám moc důvěru. Radši jsem vařila pytlíčkovaný, z počátku bylinkový a pak ovocný, ale stejně měla nejradši vodu. Mně hlavně vadí, že tyhle čaje jsou většinou trošku slazený. Pomeranče a jahody jsou všechno dost silný alergeny, takže oni tam sice napíšou od 6 měsíce, ale každý dítě na to reaguje jinak, to samý jsou přesnídávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
6.9.10 11:32
MarketaJ píše:
No já k těmhle granulovanejm nemám moc důvěru. Radši jsem vařila pytlíčkovaný, z počátku bylinkový a pak ovocný, ale stejně měla nejradši vodu. Mně hlavně vadí, že tyhle čaje jsou většinou trošku slazený. Pomeranče a jahody jsou všechno dost silný alergeny, takže oni tam sice napíšou od 6 měsíce, ale každý dítě na to reaguje jinak, to samý jsou přesnídávky.

No teď už tomu taky věřím.Píšou si tam co chtějí.Přesnídávky teda moc nemusíme,ale je to tak jak říkáš.Napíšou na jahodovou přesnídávku od 4. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
6.9.10 13:04

Věřila bych, že to způsobil ten čaj. Jahody jsou opravdu hodně silný alergen. Mě se malá dokonce osypala asi ve 4. měsíci po jahodovým Paralen sirupu na horečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
6.9.10 13:56
Bersaba píše:
Věřila bych, že to způsobil ten čaj. Jahody jsou opravdu hodně silný alergen. Mě se malá dokonce osypala asi ve 4. měsíci po jahodovým Paralen sirupu na horečku.

tak po tom měla průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
6.9.10 15:53
janinka4444 píše:
Děkuji.

Nečetla jsem reakce, ale myslím, že to klidně může být čaje, zejména pokud byl třeba malinový, pomerančový, atd.
My teda pijeme Hami broskvový, meduňkový s jablkem nebo Sunárek meduňkový s hruškou a nikdy nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí