Sirup, cukr a med
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Med je vysoce alergenní a děti by ho do tří let neměli dostat. Náš malý ho dostal až v roce. Místo cukru bych použila glukopur(ovocný cukr) je lepší než klasický.
Sirup kupuju zásadně takový ty dražší od Hello, Yo a podobně, trošku doufám, že to nejsou zas takový chemický svinstva. Občas trošku dám, když chvátám a není čas na vaření čaje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lleennttiillkkaa píše:
Med je vysoce alergenní a děti by ho do tří let neměli dostat. Náš malý ho dostal až v roce. Místo cukru bych použila glukopur(ovocný cukr) je lepší než klasický.
Sirup kupuju zásadně takový ty dražší od Hello, Yo a podobně, trošku doufám, že to nejsou zas takový chemický svinstva. Občas trošku dám, když chvátám a není čas na vaření čaje.
Jee vydis ten ovocnej cukr me ani nenapadl a ja osobne ho mam moc rada.
- Citovat
- Upravit
Taky jsem dávala Glukopur a snažím se ho preferovat v kombinaci s hnědým cukrem i teď…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také jsem dávala Glukopur. Sirupu jsem dávala trošku, protože nechtěl nic pít. Nevzpomenu si přesně odkdy, ale bylo to dřív než v roce. Pozor, téměř všechny mají podíl um.sladidel. Kupovala jsem Yo sirupy, teď už dávám Jupí sirup.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V sedmi měsících bych se to snažila ještě řešit bez cukru. třeba se ještě chytne a nebudeš mít pak problémy s doživotním doslazováním. zkus třeba přidávat mléko, sladké druhy ovoce.
sirup nedávám, dávat nebudu, pije vodu nebo neslazený čaj.
- Citovat
- Upravit
Vzpomínám si, že mě při začátcích příkrmů pomáhalo, přidáváat mlíko ať už UM tak mateřský, později jsem vychytala, který druh zeleniny mu chutná nejvíc a dávala jsem to do všeho.
TZN chutnal mu nejvíce květák, takže do všeho přišel kus květáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
janibubi píše: Ahoj holky,
zacinam prikrmama ,ale mala mi nechce nic jen co neni aspon trochu sladky,tak ji i do varene zel.musim dat aspon malinko cukru.Vim,ze to neni zrovna zdravi,ale nekdo mi poradil,ze ho mam postupne ubirat a ubirat a moje otazka je jestli misto cukru,neni zdravejsi med.Druha otazka od kdy ste zacaly davat diteti sirup? Moje doktorka je stara skola,voda z kohoutku…cukr…atd tak se ji neptam:-)nez si najdu lepsiDiky
druhá otázka: já jsem v tom případě asi taky stará škola i přes můj věk a sirupy nedávám žádné ale hlavně tu vodu, tou se nic nezkazí, dítě si na ni zvykne a další výhody které tu nemusím rozepisovat, divím se že raději vyměníš dr za „lepší“ která ti poradí sladké?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nedavam stavy a sirupy (asi je to to same, ze?
) Jenda pije vodu z kohoutku, rano caj nebo kakao. Davidek ma zatim caj, vodu moc nechce. Stavu doma mame (Yo) ale spis pro navstevy, my jsme cela rodina na kohoutkovce.
S cukrem neporadim, ja se snazila mu vyvarovat, alespon do roka. Ale kdyby mi Jenda jedl jen lehce oslazene jidlo, tak se asi priklonim k tomu ovocnemu cukru. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AngelinaBalerina píše:janibubi píše: Ahoj holky,druhá otázka: já jsem v tom případě asi taky stará škola i přes můj věk a sirupy nedávám žádné ale hlavně tu vodu, tou se nic nezkazí, dítě si na ni zvykne a další výhody které tu nemusím rozepisovat, divím se že raději vyměníš dr za „lepší“ která ti poradí sladké?
zacinam prikrmama ,ale mala mi nechce nic jen co neni aspon trochu sladky,tak ji i do varene zel.musim dat aspon malinko cukru.Vim,ze to neni zrovna zdravi,ale nekdo mi poradil,ze ho mam postupne ubirat a ubirat a moje otazka je jestli misto cukru,neni zdravejsi med.Druha otazka od kdy ste zacaly davat diteti sirup? Moje doktorka je stara skola,voda z kohoutku…cukr…atd tak se ji neptam:-)nez si najdu lepsiDiky
Ne prave ta stara mi poradila,ze mam davat cukru kolik chci a to mi nepripada moc zdrave.
- Citovat
- Upravit
Tak ja jsem „dochucovala“ prikrmy taky UM. Udela je to jemnejsi a sladci. Plus jsem tak trenovala na pozdejsi chutovy prechod z MM na UM.
Kase jsem dochucovala pouze koncentrovanou jablecnou stavou ze Zdrave vyzivy. Ta, kdyz se naredi, tak je super BIO jablecny dzus - a mas to hned misto sirupu.
Sirupy davam jen domaci.
Med je alergen, jehoz alergizujici ucinky se zrusi prevarenim. Prevarenim se ale taky znici to vse dobre, proc se med pouziva.
Jsou i dalsi sirupy - javorovy, agavovy, vsechno velke dobroty.
Dceri, je ji uz 3,5r, jsem kdysi davala pro zpestreni na piti Ruzovy Rajec. Nez jsem zjistila, ze tam je stejny konzervant jako v Coca-cola a spol. Takze s tim jsem se rozloucila nadobro. Nakonec jsem koupila Sunarek rozpustny napoj. Neni tam cukr, je to slazeno jen ovocem. A jednou za cas vodu zpestrim timhle. Ma to spoustu dalsich vitaminu, tak z toho mam dobry pocit - lepsi nez z kupovanych sirupu a slazenych vod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a taky jsem svýho času na pití kupovala různý ty Hipp a Sunárky a podobný ovocný šťávy a ředila to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Luciště píše:
Med je alergen, jehoz alergizujici ucinky se zrusi prevarenim. Prevarenim se ale taky znici to vse dobre, proc se med pouziva.
Nechci se přít, ale podle mě je to blbost. Alergen se přeci varem nedá jen tak zrušit.
Od kud máš tu informaci?
- Citovat
- Upravit
ahoj, myslím, že glukopur je pro tak malé dítě nejlepší. Norm.cukr bych dala až co nejpozději. A co se týče medu jsem četla, že se může zkoušet od roka a pokud na něj není v rodině alergie, tak i dřív…Mojí malé jsem ho dala v 10 měs. a moc jí chutná…
- Citovat
- Upravit
neczuz píše:Luciště píše:Nechci se přít, ale podle mě je to blbost. Alergen se přeci varem nedá jen tak zrušit.
Med je alergen, jehoz alergizujici ucinky se zrusi prevarenim. Prevarenim se ale taky znici to vse dobre, proc se med pouziva.Od kud máš tu informaci?
Já to mám ověřené na mém muži. Když sní třeba syrové jabko, mrkev, hrášek, tak by se pomalu zadusil. Ale vařené to může. Nebo třeba jablečný štrůdl, ten má rád moc a nedělá mu nic. Stejně tak brambory nemůže škrábat vůbec, protože u toho slzí, kýchá, teče, ale vařené, pečené, jsou úplně v pohodě.
A nejsem si teda jistá, jestli nám to neříkala i nutriční terapeutka na předporodním kurzu, ale to už bych kecala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
zacinam prikrmama ,ale mala mi nechce nic jen co neni aspon trochu sladky,tak ji i do varene zel.musim dat aspon malinko cukru.Vim,ze to neni zrovna zdravi,ale nekdo mi poradil,ze ho mam postupne ubirat a ubirat a moje otazka je jestli misto cukru,neni zdravejsi med.
Druha otazka od kdy ste zacaly davat diteti sirup? Moje doktorka je stara skola,voda z kohoutku…cukr…atd tak se ji neptam:-)nez si najdu lepsi
Diky