Sirup, cukr a med
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Angua píše:neczuz píše:Já to mám ověřené na mém muži. Když sní třeba syrové jabko, mrkev, hrášek, tak by se pomalu zadusil. Ale vařené to může. Nebo třeba jablečný štrůdl, ten má rád moc a nedělá mu nic. Stejně tak brambory nemůže škrábat vůbec, protože u toho slzí, kýchá, teče, ale vařené, pečené, jsou úplně v pohodě.Luciště píše:Nechci se přít, ale podle mě je to blbost. Alergen se přeci varem nedá jen tak zrušit.
Med je alergen, jehoz alergizujici ucinky se zrusi prevarenim. Prevarenim se ale taky znici to vse dobre, proc se med pouziva.Od kud máš tu informaci?
Je to zvláštní, ale já to mám taky… ![]()
V syrovém stavu nemůžu žádné ovoce (kromě rybízu, malin a podobných bobulí), okamžitě se osypu a oteče mi jazyk - po tepelné úpravě, byť minimální, můžu cokoli, neudělá mi to nic. Nechápu to
nedovedu zdůvodnit, ale je to tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak fakt jo. Máte holky pravdu. Něco jsem pohledala. Varem dochází k denaturaci některých bílkovin, které jsou alergeny.
Anguo - o alergii na bramobory slyším prvně.
- Citovat
- Upravit
neczuz píše:
Tak fakt jo. Máte holky pravdu. Něco jsem pohledala. Varem dochází k denaturaci některých bílkovin, které jsou alergeny.
Anguo - o alergii na bramobory slyším prvně.
No já jsem mu to nejdřív nevěřila a myslela, že se vymlouvá, aby nemusel škrábat - ale jak jsem ho chudáka viděla…
![]()
Pak mu dala alergoložka nějaký papír o zkřížených alergiích a je tam, že kdo je alergický na břízu (což je on hodně) a ještě nějaké další stromy, může mít často alergii na syrové brambory, kořenovou zeleninu, kiwi, jablka (což má všecko) + další věci
Čímž mu to potvrdila a je definitivně osvobozen ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angu, přesně tak, on fakt nekecá… já mám úplně totéž, zkříženou alergii. A ty brambory, já sice neslzím, ale ruce mám jednu velkou vyrážku… A brambory loupu pořád, někdy v chirurgických rukavicích, někdy bez, jak si zrovna vzpomenu… takže jestli „podle rukou se pozná dáma“, tak mě nevím, kam by zaškatulkovali…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohunko, já už mu po těch 9 letech věřím
Ale že bych mu pořídila roušku?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky tak jak je to s tím medem? Surfuju tady na emimču už notnou chvíli a co mamča to názor
Máme něco přes 10 měsíců a když vidím co med dělá se mnou-začínající zánět průdušek a po dvou dnech klopení do sebe čaje s hooodně medem, meducínka v podobě medu s křenem a podobně, proč bych to malé nedala, když je to tak zdravé? (Mimochodem s lékama jsem se dřív s touto nemocí každý podzim prala týden až 14 dní
Dva dny prolejvání medem a už odkašlávám-neuvěřitelný
)
Tak jak? Je ta možná alergie větší strašák než ty příznivé účinky?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ono to není jen kvůli alergiím
http://www.bezpecnostpotravin.cz/…ulismus.aspx
i když pravděpodobost je asi dost malá, ale pokud chceš mít jistotu, tak do roka nedávej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mooch píše:
ono to není jen kvůli alergiím
http://www.bezpecnostpotravin.cz/…ulismus.aspx
i když pravděpodobost je asi dost malá, ale pokud chceš mít jistotu, tak do roka nedávej
Aha, děkuju ![]()
No
kvůli tak nepatrné pravděpodobnosti…
Už má rohlík s medem a jak jí šmakuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit