Suroviny na prikrmy

1029
31.8.10 17:56

Suroviny na prikrmy

Ahoj maminky,chtela bych se s vami poradit.Budeme zacinat s prikrmy a zajimalo by me,kde nakupujete suroviny,v jakem obchode?Kupujete zasadne BIO nebo mate neco osvedceneho,treba trhy apod.Kde ale v Praze?Je mozne si navarit dopredu a dat to do mrazaku nebo kazdy den varit cerstve?A varite v kojenecke vode-od jakeho veku je mozne v normalni z kohoutku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
31.8.10 18:07

Bio kupuju jen mlecne vyrobky.z eleninu hlavne kvuli cerstvosti, v supermarketu byva dost casto ovadla, jak to nikdo moc nebere a trhy jsem zkusila jednou na dejvicke a bylo tam takovych lidi, ze nas malem uslapali, ale ted by snad melo byt trhu s biopotravinami po praze vic, tak zvazuju, ze pujdu.
Vodu z kohoutku jsem davala od zacatku.
Kdyz jsem varila, udelala jsem vzdy vic, rozdelila na porce a zamrazila a kdyz uz jsem tam mela zamrazenych vic druhu,mohla jsem si dat od vareni oraz a jen tahat z mrazaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
31.8.10 18:18

kupuju v normalnich obchodech a supermarketech, bio jen vyjimecne. Od pul roku varim v kohoutkove vode (takze od zacatku prikrmu). kdyz nezvladnu koupit cerstvou zeleninu, klidne pouziju mrazenou zeleninu z pytliku. A vareni do mrazaku do zasoby rozhodne doporucuju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
31.8.10 18:31

A nenici se tim mrazenim vitaminy? Jo a jak to ohrivate to zmrazeny - na sporaku nebo v mikrovlnce? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
31.8.10 19:10

Preferuju bio, ale nehrotím. Vařím z vody z kohoutku, na dva dny. Když to neodhadnu a je toho víc, třetí porce jde do mražáku. Ohřívám v mikrovlnce.
Mrazením se část vitamínů zničí. Nicméně dostává čerstvé ovoce, UM je obohacené vitamíny a navíc je ještě kojená.
Vařit každý den miniporcičku není náročné, ale je to na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
31.8.10 20:03

Ahoj. Mrkev mám od mamky ze zahrádky, až nebude, tak bych radši bio nebo aspoň mraženou bio. Rozhodně vidím rozdíl v tom, že mamčina mrkev chutná jinak než kupovaná. Vařím v páře a oproti vaření ve vodě rozdíl v chutí obrovský. Mrkev, brokolici, květák, špenát nebio jedině ze skleniček dětské výživy, ovoce zezačátku budu dávat taky jen přesnídávkové a nepřislazované (nevěřím tomu, co se prodává - nepoznám, jestli je čerstvé). Vodu dávám kohoutkovou, ale filtruju ji a kojím, takže jen na vaření příkrmů a kašičky.

Zatím dávám z mrazáku, protože Marunka sní maximálně 40g zeleniny (dvě velké kostky z mrazítka na led). To bych nerozmixovala ani náhodou. A vařit denně nebo obden tohle množství by se mi prodražilo rozhodně víc než kupované skleničky. Koupila jsem v akcích za cca 15Kč/ks a jedna sklenička vydrží 2-3 dny (víc jak třetinu skleničky zatím stejně nesní).

Na trhu bych asi dítěti nekoupila. Časem nebudu trvat na bio, ale takhle malému dítěti, které doteď poznalo jen MM, dám radši bio, co půjde. Později přejdeme na nebio - pochybuju, že ve školce vaří z biopotravin, tak ať to pak není šok.

Stejně jsem postupovala u starší dcery, jen jsem tenkrát neměla parní hrnec a zeleninu vařila ve vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
31.8.10 20:41

Preferuji bio, ale netrvám na tom. Přes léto máme hodně zse zahrádky. Kuřecí a vejce jedině domácí nebo bio, hormony jsou fujtajxl. :poblion: To rěji bez masa. Používám jedině kohoutkovou, nepřevařuji, stejně strčí do pusy kdeco najde. :roll: Na chalupě, kde hlídají i rodiče a mám čas vařím čerstvé, doma na mrazák do tvořítek na led. Maso na mrazák vždy, pidiporce masa nechci vařit. Trhy chci zkusit, ale zatím vede zahrádka.

• Citovat
  • Upravit
1029
31.8.10 20:46

No to mas vyhodu,ze mas vlastni zelninku.To my v Praze moc nemame moznost pestovat.A v pare to varis v nejakem specialnim parnim hrnci nebo na paracku?Nevim,jestli jsem to dobre pochopil,ale tys to rozdelila z tech sklenicek do mrazitek na led a pak to z toho beres?A jak to ohrivas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
31.8.10 20:54

Ze začátku, 6.-9.měsíc jsem kupovala jen bio. Špenát jsem dávala do roku a půl jen ze skleničky. Maso kuřecí - kuřata krmená ve výběhu, hovězí - ze skleniček do roku, králičí - domácí, vejce domácí. Teď už kupuje všude, ale koukám na čerstvost. Dusičňany jsou nejvíce nebezpečné prý do šestého měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
31.8.10 21:11
Niky2 píše:
No to mas vyhodu,ze mas vlastni zelninku.To my v Praze moc nemame moznost pestovat.A v pare to varis v nejakem specialnim parnim hrnci nebo na paracku?Nevim,jestli jsem to dobre pochopil,ale tys to rozdelila z tech sklenicek do mrazitek na led a pak to z toho beres?A jak to ohrivas?

nevím, jestli se ptáš mě, ale odpovím. jsem pražanda, ale máme chalupu. V páře na nerez pařáčku. Uvařené dám do tvořítek na led, zmrazím, vydloubu a dám do pytlíků na mrazák. Ohřívám ve vodní lázni.

• Citovat
  • Upravit
1029
1.9.10 07:59

neczuz: Díky,nějak to taky zkusím.Samo je výhoda mít kde pěstovat zeleninu,nebo mít čerstvý domácí maso nebo vajíčka.Mně právě zajímalo,kde to všechno koupit,když tu možnost nemám…Navíc teď už nemá cenu něco pěstovat,blíží se zima,tak by mi nic nevyrostlo.Tak leda př.rok,ale to už bude prckovi přes rok.I tak možná něco zkusím u příbuzných na zahrádce :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
1.9.10 10:28

já mám pocit, že na těch vesnicích to každý přepískne a naráz je toho moc, lidi nestíhaj jíst. takže se neustále k někomu nosí košíky jablek, třešní, broskví, rajčat, okurek… Fakt se zkus poptat. S masem a vejci to bude horší. Ale obvykle si rádi přivydělají a mají škodolibou radost, že jejich vejce chtějí pražáci. :twisted:

• Citovat
  • Upravit
1029
1.9.10 14:02

neczuz: To je dobrý nápad, vyzkouším!Pak se chci taky jít podívat na ty farmářský trhy, co bývají v Karlíně a v Čakovicíh. Třeba tam narazím na nějakýho dědouška, co mi rád bude dodávat :-D Tak o víkendu začínáme, tak jsem zvědavá, jak mu to pošmakuje :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
1.9.10 22:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
1.9.10 22:22
Mysina píše:
Mrkni na biobedýnky http://www.bio-bedynky.cz/, http://ebio-shop.cz/CZ/?…

ty jsou fajn, pokud už má dítě zavedeno více druhů zeleniny a ovoce. jinak čekat, že zrovna přijde mrkev … Zkrátka z počátku ti přijde bedýnka za tři stovky a dítě z toho sní 3 lžičky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko