Jak často dávat lepek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak často dávat lepek
Zdravím všechny, mám 8,5 měsíčního syna, je od 4 měs. na UM, zajímalo by mne odkdy dáváte lepek do stravy a jak často? Doktorka mi doporučila ho zavést po 6 měsíci
, dala jsem mu ho o měsíc později ve formě kaše. Žádná reakce na to nebyla, akorát stolice byla trochu tužší. Můžu mu dávat kaši s lepkem každý den k večeři nebo raději střídat s bezlepkovou? Děkuji moc za info.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, lepek můžeš normálně dávat denně, jak ho zavedete. Ono je to vlastně pak ve všem, kde je normálně obilí - těstoviny, pečivo, piškoty…, takže to pak mají normálně denně. Nám jen mudr. doporučila nedat hned plnou dávku, ale spíš začít trochu opatrně jako zamíchat třeba piškot do přesnídávky nebo testovinu nebo krupičku do zeleniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
klidně denně, ale já to střídám.ne zrovna kvuli lepku, ale tak pro změnu - jednou kukuřičnou, jindy rýžovou, pohankovou, jáhelnou, ovesnou, špaldovou…
- Citovat
- Upravit
Podle me denne. Jakmile se uz dava, je dobre telo zatizit plne, aby se pripadna celiakie projevila co nejdriv. Myslim, ze po 3m plne zateze (2 chlebove jednotky, neptej se me, kolik to je
) by se pripripadnych potizich dalo zjistit z krve, zda je to reakce na lepek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem četla v poradně MUDr. Honzíka začít pomalu. Doporučoval třwba přidat jednu lžíci obilné kaše s lepkem do zeleniny, ovoce nebo kamkoli.
- Citovat
- Upravit
Ahoj díky za radu, dávala jsem mu nejprve sušenky s lepkem a pak na večer kaši. Budu mu to střídat, aby měl rlznorodé příchutě, jinak on kaše miluje, je mu jedno jaká je to příchuť nebo druh
. On strašně rád papá, má to po tatínkovi, ale nepřecpávám ho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vánice píše:
Ahoj díky za radu, dávala jsem mu nejprve sušenky s lepkem a pak na večer kaši. Budu mu to střídat, aby měl rlznorodé příchutě, jinak on kaše miluje, je mu jedno jaká je to příchuť nebo druh. On strašně rád papá, má to po tatínkovi, ale nepřecpávám ho
Taky střídáme kaše, taky zatím všechny baští, ale když tak koukám na výběr, tak 3/4 jsou rýžové, čili bezlepkové. Já teda kupuju instantní Hami, Hipp, Sunarku, Nutrilon (ten málo), ty různé ze zdravé výživy, co tu holky častou píšou, nepoužívám. Zatím měl teda lepkovou jen Pšeničnou Sunarku (ta chutná i mně
), ale na příštím nákupu chci koupit Krupičnou Sunarku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mu kupuju všechny zatím od Nestlé (má Bebu), tak aby to měl od stejné firmy. Jinak super výběr mají v Německu, teď jsem mu koupila od Nestlé obilná + hruška a jablko a jde lépe rozmíchat a přijde mi jemnější než ty naše
. Vychází na 1,95 Euro. Od Nestlé měl banánovou, jablíčkovou, sušenkovou a rýžovo kukuřičnou, je i ovocná a nějaká osmizrnná, tu jsme ještě neměli. Sunarka je přislazená, tak tu nekupuju. Od Nestlé jsou všechny bez přidaného cukru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jooo, na Nestle jsem zapomnela
Tu máme taky, zatím měl Ovocnou a Sušenkovou, ještě mám v kredenci Jablečnou a Švestkovou. Momentálně baští meruňkovo-broskvovou od Hippu. Pak dojí Pšeničnou a pak zkusím tu Jablečnou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit