3letý syn nejí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
3letý syn nejí
Dobre odpoledne,
mam problem s 3.letym synem, ktery temer neji. Kazdopadne ani nestrada a na nemoce netrpi, vyska 110cm a 20kg. Tezko verit, ze neji. Opravdu za den skoro nic o to vice vypije mleka denne i 1,5l. S jidlem od roku a pul neni kamarad, nejhorsi je ze nechce ani ochutnat.
Ma oblibenych asi 5 jidel a ty tocime, ale to neni ze by snedl detskou porci jidla, ale max. 5 - 6 lzic. Je fakt, ze ma etapy, kdy toho sni o neco vice(detskou porci), ale pak zase mesic temer nic. Dalsi problem je, ze to mleko chce pouze z flasky se savickou a uz opravdu nevim co s nim, ve trech letech je to opravdu napovazenou. Jenze je to jedinej zdroj jeho obzivy
. Nemate s tim nekdo zkusenost?
Dr. poradil, ze uvidime ve skolce, tam nastupuje ted v zari.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
hele, pokud je v pohodě, tak bych to asi neřešila a počkala týden do nástupu do školky. dcera má na svých 106 cm váhu 15 kg, takže jste určitě v pohodě. a počítej s tím, že jakmile uvidí zbytek dětí, jak jedí normální jídlo, že se bez problémů srovná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uvidíš,že se to zlomí.Náš Adámek se ve všem jen nimral,bylo to hrozný,do všeho jen kousnul a nechci,bolí bříško.Jěště před 2měsícema měl 105cm a 15kg a těď má skoro 17kg
asi bych se znažila odbourat to mlíko.Fakt vypije 1,5litru?
To se pak nediv že nemá hlad
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenom mě zaráží,že vám dr. nic neřekl na to že pije tolik mléka a z flašky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je jak u nás…malej má pár jídel co jí a i tak sní pár lžic!k pitím pije jen jeden druh čaje mléko nepije také jde příští týden do školyk tak doufám že se to tma zpraví:(jinak také nestrádá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ali,
přemýšlím, jestli to nebude tou školkou. Říkala si mu o ní? Možná než si zvykne na něco jiného než být doma a venku s maminkou.
A časem se to srovná samo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš malej má 106cm a 18kg a taky nejí zas až tak… Mlíko má taky rád, to se počítá mezi jídlo, ne mezi tekutiny. Tak co, Určutě mu to nemůže škodit. Z oběda taky někdy sní jen pár lžic, ale neřeším to. Když má hlad, tak si dá víc, prostě už si dokážou říci, takže to já osobně nechávám na něm samotném. A jinak s tím pitím ze savičky… Nemá mladšího sourozence? U nás se to rozmohlo po narození sestřičky. Ale to taky neřeším. Nebudu prohlubovat jeho žárlivost takovou malichernost. Když si jednou za den dá z flašky, taky asi nezešediví. Když může mít dudlík, tak flaška je pro mě to nejmenší. Hlavně, že umí pít i z ostatních nádobek, hrníčku, PET lahve a podobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš tříleťák má 98cm a necelých 13kg
Taky je to nimra a navíc zafungovaly geny (já mám 175cm/54kg, manžel 185cm/70kg).
Za celý den sní např. - kostíka k snídani, 1 brumík, kousek jabka, misku polívky, 5 lžiček druhého, 1/2 rohlíku, misku ovesné kaše s ovocem k večeři.
Sladké nedostáva (až na toho brumíka, někdy perník), mlíko moc nepije, čaj nesladím.
Do školky teď nejde, tak doufám, že s srovná za rok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ali - to je přesně náš Jára.Tomu už je 4.5 r, má něco přes metr a 17 kg. Na pohled žádnej hubeňour rozhodně není, takže nikdo nevěří že nežere a nežere (mmch diskuze s tímto názvem by tu snad měla někde být).
V necelých 3 letech jsem mu utla sunar a nahradila ho obyč mlíkem … taky jsem doufala že bude mít víc hlad.
Dnes už to neřeším, nevařím jen jeho oblíbená jídla, klidně udělám i knedlík s omáčkou i když vím že on to nejí.Hlady dobrovolně nezemře. Do školky chodil dvakrát týdně, a jíst se tam nenaučil, prý Jarouškové ve školce nepapaj
.A taky mu p.uč. na požádání ten suchej chleba místo oběda dala …
Od září bude chodit poctivě denně tak uvidím … ale moc v to nedoufám
.
Taky dokáže „sežrat“ 3 borůvkový knedle k obědu, a jindy nestrčit do pusy ani drobek.
Jedno ale vím jistě, čím víc budeš hučet, tím míň toho sní … nemá to cenu … nandej, chceš? nechceš? Jez nebo jdi od stolu a nic jiného nebude. ![]()
- Citovat
- Upravit
Jo, naučil se pít kakao, vypije klidně 3-4 hrnky denně (v poslední době)… a večer teda mlíko zásadně z flašky. Dávám mu už jen tak 150ml … ale nevim proč by nemohl … on si to tááák vychutnává ![]()
- Citovat
- Upravit
Přesně tohle dělala dcera (3 roky). Odmítala snídaně, svačiny, večeře, místo toho do sebe lila mlíko. K obědu snědla pár lžiček jídla, víc jsem do ní nedostala. Byl to boj, chtěla jsem, aby začala jíst normálně. Nešlo to. Když nedostala mlíko, nechtěla nic. Napřed dostávala Sunar, ten jsem jí časem nahradila obyč. mlíkem. I to mlíko jsem jí pak začala ředit vodou, protože i když toho přes den snědla minimálně, vypěstovala si obezitu. Z mlíka ředěnýho vodou půl na půl. Pak jsem jí mlíko přestala dávat, takže teď se pro změnu napájí vodou, čajem nebo šťávou. A s jídlem je to stejné. Když sní k snídani půl rohlíku, je to úspěch. K obědu si dá občas polévku, občas trošku druhého, ale nikdy nesní celou porci. Sladkým se nepřejídá, nemá ho denně. A přitom vypadá jako vykrmená husa. Naopak kamarádky stejně starý syn jí pořád a hodně a váží asi 10 kg. Tak kde je chyba?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Valaška píše:
Přesně tohle dělala dcera (3 roky). Odmítala snídaně, svačiny, večeře, místo toho do sebe lila mlíko. K obědu snědla pár lžiček jídla, víc jsem do ní nedostala. Byl to boj, chtěla jsem, aby začala jíst normálně. Nešlo to. Když nedostala mlíko, nechtěla nic. Napřed dostávala Sunar, ten jsem jí časem nahradila obyč. mlíkem. I to mlíko jsem jí pak začala ředit vodou, protože i když toho přes den snědla minimálně, vypěstovala si obezitu. Z mlíka ředěnýho vodou půl na půl. Pak jsem jí mlíko přestala dávat, takže teď se pro změnu napájí vodou, čajem nebo šťávou. A s jídlem je to stejné. Když sní k snídani půl rohlíku, je to úspěch. K obědu si dá občas polévku, občas trošku druhého, ale nikdy nesní celou porci. Sladkým se nepřejídá, nemá ho denně. A přitom vypadá jako vykrmená husa. Naopak kamarádky stejně starý syn jí pořád a hodně a váží asi 10 kg. Tak kde je chyba?
nevím kolik dcera vážila,ale myslíš že byla fakt obézní?? ![]()
- Citovat
- Upravit
Dr.radil odbourat savicku, mleko pry nevadi, ale musi i k tomu pit, coz u nej neni problem.
Jenze nevim, jak to udelat. Pit z hrnku, z lahve s pitkem umi a venku i takto pije. Jen doma si vychutnava to sve mlicko. Jenze ani nevim, jak mu savicku odbourat, krici a sili i hodiny a ja pak polevim a mam pak i obavy, ze by nemel nic k tomu jidlu.
Jak na to? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No,pockame, co skolka, ale jako Andela moc v to nedoufam.
Prozatim bude chodit jen na dopoledne a po obede domu, coz cele dopoledne stejne neji a pak k tomu obedu ma mliko, takze pocka domu a tam ho opet dostane. Savicku chci odbourat take nastupem do skolky, reknu, ze uz je velky a chodi do skolky a flasku maji jen miminka, so jsou doma s maminkama. Uvidime ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ali19m píše:
No,pockame, co skolka, ale jako Andela moc v to nedoufam.
Prozatim bude chodit jen na dopoledne a po obede domu, coz cele dopoledne stejne neji a pak k tomu obedu ma mliko, takze pocka domu a tam ho opet dostane. Savicku chci odbourat take nastupem do skolky, reknu, ze uz je velky a chodi do skolky a flasku maji jen miminka, so jsou doma s maminkama. Uvidime
Já měla doma flšky 4. 3 jsem vzala a dala ségře pro neteřinku (miminko)bo je Jára už velkej
. Zabralo to … večer si o mlíko kolikrát ni neřekne.Ale z flašky ho pije.
Jak jsem ho zbavila mlíka ráno a v poledne už nevím …
… každopádně mu bylo něco málo před 3 rokem když jsem mu sebrala sunar. Ten měl fakt místo jídla
. Mlíko už mu tolik z poátku nejelo …
Ale určo je dobrý ho nějak přečurat aby si na mlíko nevzpoměl.
A na závěr … pokud to není žádná vychrtlina, nějaký jídlo bych fakt neřešila
. Hlavně aby apoň k obědu měl něco málo „teplého“ do žaludku
.
- Citovat
- Upravit