Kávovar vs. espresso - poučte mě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
687
21.8.10 06:54

Kávovar vs. espresso-poučte mě

Ahoj holky,

prosím,jsem v tomhle pole neorané :oops:
Jaký je mezi přístroji rozdíl,jaké máte zkušenosti /cena tak do 5 tis./,jaká káva se používá,co jsou to kapsle?

Díky a hezkou sobotu,Tina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5907
21.8.10 08:33

Tak já mám kávovar Dolce gusto-ten je na ty kapsle.Jsem s ním spokejená,nejvíce tedy děláme latte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
21.8.10 08:35

Za mě Preso…z kávovaru je to jak když si zaleješ rozpustnou kávu

• Citovat
  • Upravit
19746
21.8.10 08:38

My máme taky Nescafé dolce gusto a je super. Náplně mají v každém obchodě a spoustu druhů - aroma, espresso, café lungo, café latté, co má kdo rád :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
21.8.10 08:41

Ty obyčejné kávovary s filtrem jsou opravdu nic moc, taky je nedoporučuju… Buď to nescafé nebo pak klasickej pressovač, ale ten teda stojí více a musí se do nich nakupovat klasická zrnková káva :wink: .

Hodaka píše:
Za mě Preso…z kávovaru je to jak když si zaleješ rozpustnou kávu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
21.8.10 09:01

Rozdil mezi kavovarem a presovačem je jednoduchej, přes kavovar překavama horka (varici) voda do filttru kde je kafe a do konvice v podstate vypadne vylouhovana voda - kava :)
Pressovač je přistroj kterej ti pod učitym tlakem (idealne 15 baru) tlaci vodu o teplote 90 stupnu do páky kde máš kávu (ideálně mletou). Nevznikne ti břečka ale „emulze“ s pěnou napovrchu. Rozdíl je zásadní.
Dolce gusto je hnus, kava z nej chutna jako ta prekapana nebo rozpustna, neudela se zadna pena a kdyz jo zmmizi mrknutim oka. Platíš za design.
Za ty penize se da poridit i dobry pressovač, protože ne vždycky je dobry mit plnoautomatickej. Do pěti tisíc pořídíš pressovače sice bez mlýnku (ten se dá koupit bud zvlast, nebo kupovat káva namletá. Illy má vcelku dobre namletou kávu). Oni ty mlýnky v autmatickejch strojích nejsou ideální, jsou totiz vetsinou s kovovými noži a to zrnko při mletí přepálí a kafe už není takové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
21.8.10 10:37

Tak rozdíl tady byl popsaný na jedničku :palec: Za mě taky presso, překapávaný kafe je úplně jiná kategorie. Kafe z Dolce Gusto mi taky nechutná, uvařím si mnohem lepší presso a náplně do něj jsou mnohem dražší než když si koupím opravdu kvalitní kávu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
21.8.10 11:27

Ráda si jednou týdně dám skvělé presso, nejlépe picolo bez všeho (tkové co se ti po něm rozbuší srdce). Na to si ráda zajdu do nějaké hospůdky nebo kavárny, je jich už jako hub po dešti. Doma si vařím obyč turka z dobré mleté kávy (mně vyhovuje Douwe Egberts Excella nebo některé lepší Tchibo - Exclusive nebo teď ty jihoameické směsi) nebo rozpusnou žbrďolu (Nescafé Gold) s mlíkem. Návštěvy si dávají hodně frapé (dávám hodně plnotučného mlíka). Domácí presovače pořádné kafe neumí, ty na kapsle jsou fakt jen na ozdobu, profi stroj si zase domů nepořídím neb o nemám kam dát a stojí jako půl auta. Můj muž nedá dopustit na klasický propařovač na sporák (sehnal si už i nerezový model, hlinikáč na indukci nefunguje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
21.8.10 11:47

ahojte ja mam presovac od Eta,stal kolem 2tisic,kavu nejakou italskou mletou a tento strojecek dela uzasne preso,s peknou hustou penou ,me by bylo lito dat treba 5tisic za presovac,kdyz ten muj dela takovou dobrutku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
21.8.10 12:30

Ahoj, my máme presovač MORPHY RICHARDS stál kolem 4 tis. Kávu kupuji mletou Lavazza, Illy nebo i ty ochucené a nejlepší co nám chutná je belgické pralinky, Baileis a skořicová. Takže za mě presovač. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
21.8.10 16:09

Ahoj, po dlouhém výběru, který byl samozřejmě podřízen mým potřebám, mi v kuchyni stojí Nespresso Lattissima. Je to na kapsle. Dělá vynikající pěnu, tlak má jako jeden z mála těchto malých pressovačů 19 barů. Miluju latte, ale s pravým mlékem (!), což Dolce Gusto automaticky neumí, takže nakonec padla volba na toto a nelituju. Kapsle jsou drahé, asi 9-10 Kč, ale pro mě osobně, která piju kávu max. 1 za den nebo 1× za dva dny ( a taky jsem často pryč) je to levnější řešení než vyhazování zvětralého balíčku nespotřebované namleté kávy. Jsem s ním opravdu spokojená. Cena: 8.000 Kč - 10. 000. Pokud netrváš na latte, apod., tak mají verze bez nádobek na mléko a ty jsou podstatně levnější. Určitě do 5.000 Kč.

Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
21.8.10 22:43

Děkuju vám za ochotu,holky,nechám si to projít hlavou :wink:
 T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.9.10 19:20

Cafissimo

Zdravím já prodávám tchibo cafissimo nějaká limitovaná edice červená metalíza je neškrábnutý opravdu výborný ale já moc kafe nepiji,přidám i capsle ,capsle jsou levné 59-69 kč já sehnala i 1+1 za 69,– je na výbět 5 druhů kávy,můžu zaslat foto je stále v záruce a mám ho pár měsíců,cena 1900+poštovné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.10.10 00:39

foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
CherryAnn
13.10.10 13:56
céčko píše: …ty ochucené a nejlepší co nám chutná je belgické pralinky, Baileis a skořicová. Takže za mě presovač. :palec:

Třeba Nespresso dělá ochucené kapsle, teď mají vanilku a karamel a prý chystají meruňkovou a perníkovou příchuť 8-o

Jinak pro základy o kávovarech doporučuji pročíst článek Jak vybrat kavovar :wink:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko