Skleničky nebo vař.jídlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3200
18.8.10 23:39

skleničky nebo vař.jídlo?

Ahoj,prosím poradte mi..muj 9 měsíců syn baští jen kupované jídlo ze skleniček.Začínali jsme tou První lžička a zvykl si na to tak,že nechce nic ode mě uvařeného…zkoušela jsem různé zeleniny s masem,ale vezme tak tři lžičky a dost.. :roll: jak ho naučit jíst uvařené jídlo?díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Caty
18.8.10 23:45

Ahoj, zkus namíchat, nejfřív velký podíl kupovaný a malý podíl vařený a postupně podíl měnit, po pár dnech tak půl na půl a pak větší podíl vařeného. Zvykne si na novou chuť a mohlo by to klapnout.

• Citovat
  • Upravit
8297
18.8.10 23:47

Co treba namichat sklenkupul na pul s varenym, nebo postupne varene pridavat, aby si zvyknul?
U nas to dlouho byla konzistence, ty sklenky maji takovou hladounkou, ze doma to nikdy nevycaruju. Dlouho byl problem s kousky.
A zkus uvarit slozeni obdobne jako sklenicka.

Dalsi moznost je uplny opak, uvar mu zeleninu vkusech, treba brokolici, mrkev, bramboru a dej mu to hlodat, treba ho to bude bavit a zvykne si, ze varene jidlo chutna jinak nez sklenky a ze to vlastne neni tak spatny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
18.8.10 23:56
kecačka píše:
Ahoj,prosím poradte mi..muj 9 měsíců syn baští jen kupované jídlo ze skleniček.Začínali jsme tou První lžička a zvykl si na to tak,že nechce nic ode mě uvařeného…zkoušela jsem různé zeleniny s masem,ale vezme tak tři lžičky a dost.. :roll: jak ho naučit jíst uvařené jídlo?díky za rady

To bych taky rada vedela. Jsem na tom stejne, a to nam uz je 16 mesicu :oops: ale jelikoz v DM uz asi skoncila po dlouhe dobe akce na Hipp za 27,–Kc, tak se pokusim zas neco uklohnit a nabidnout mu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
19.8.10 01:10

Zkus postupne do sklenicky primichavat varene jidlo,ze zacatku malo a postupem casu vic a vic.
Ale muzu rict,ze u nas to nepomohlo,dcerka jedla sklenicky do dvou let,sice sem tam neco snedla,ale proste jinak otocila hlavu a pusu neotevrelo a ja nez bych varila,tak jsem ji sklenicky davala.
Zlom nastal na dovolene,kdy jsem sklenicky nemela.
Mmch i ted obcas jeste veceri sklenicku s bramborem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
19.8.10 06:28
Caty píše:
Ahoj, zkus namíchat, nejfřív velký podíl kupovaný a malý podíl vařený a postupně podíl měnit, po pár dnech tak půl na půl a pak větší podíl vařeného. Zvykne si na novou chuť a mohlo by to klapnout.

a jeste bych to nahnacala do te sklenicky, treba mu jde o to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
19.8.10 07:04

Taky to tak zkouším,ale bohužel bez výsledku.Máme 15m,a když už něco sní,tak skleničky zatím vedou.Asi to chce vydržet a fakt to zkoušet.Taky držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
19.8.10 07:34

Taky baštíme jen skleničky ale přiznám že mi to nevadí . U vařeného se vždycky nedá sehnat všechno bio a obyč se bojim na obsah škodlivin jak u masa tak zeleniny , brambor. Ty skleničky jsou docela přísně hlídané takže zatím nemám v plánu nic měnit. Je ale fakt že Nikča baští všechno jemu je to jedno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
19.8.10 08:08

Tak u nas bastime taky sklenicky, bohužel vic jak pul ze sklenicky neda, ale zato si da to co mam ja, ovsem Kubik ji vsechno co mu chutna, krome housky, protoze ta lucina na ni je sice dobra, ale houska uz ne, zkus si dat stejne jidlo jako on a vetsinou zabere, že to co jí mama tak ji i mimčo. Aspon tak to u nas funguje.. No a jinak mixovat pul na pul sklenicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ploxi
19.8.10 08:48

Moje sestra uvařila podobné jídlo jako ve skleničkách a vždy to dala do prázdné skleničky od příkrmu. Malá si myslela, že je to kupovany, tak baštila :lol:

• Citovat
  • Upravit
20518
19.8.10 09:02

Obě děti jely na skleničkách. U staršího šlo o to, že si ěnkdy sednul k tátovi na klín a pokoušel se sníst taky to co táta - třeba brambůrku. A pak už nebyl problém mu nabídnout něco „domácího“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21475
19.8.10 09:09

klárka byla taky pouze na skleničkách. než se patlat s příkrmy, které mi odmítla a já to vyhazovala, tak jsem radši kupovala. v roce šla do jesliček, takže tam si navykla i na „domácí“ jídlo a postupně jsme skleničky odbourali. ale s konečnou platností až ve dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
19.8.10 09:21

Nozu, tak ja taky rikam, že než patlat jednu davku čerstveho jídla a toho času straveného u sporaku se mi nevyplatí za ten čas, takže jedeme skleničky a také jídlo bez koření, tím padem je to vše jednodušší navíc skleničky máme jednu na 2 dny, takže pohoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.8.10 10:07
janik73 píše:
Nozu, tak ja taky rikam, že než patlat jednu davku čerstveho jídla a toho času straveného u sporaku se mi nevyplatí za ten čas, takže jedeme skleničky a také jídlo bez koření, tím padem je to vše jednodušší navíc skleničky máme jednu na 2 dny, takže pohoda

Já bych takhle celkem věrohodně představovala vývařovnu - čtyři jídla denně. Táta, máma (táta raději maso, ostřejší omáčku nebo příchu´t, máma raději sýr, zeleninu), synek a miminko … takže ne. To je mi můj čas dražší než ta koupená sklenička. A ten starší holt baští to co já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
19.8.10 12:10

Emilie, tak to co si popsala to je jak u nas doma, takze sklenicka a neco ode me z taliře co může…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí