Co dávat k večeři 18měsíčnímu batoleti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co dávat k večeři 18m batoleti
Ahoj maminky,
chci se inspirovat, co dáváte svým prckům k večeři… kaše už mi připadají jednotvárné… máte nějaké tipy na rychlé večeře pro batolata?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj, mam ruzny kombinace. Mlecna ryze ochucena a pak koj.mleko hami hajaja, chleba s maslem a zeleninkou a caj, loupacek a kakao, kasicku s ovocem, jogurt a kakao, rohlik s maslem a syrem a mliko… Jak kdy ma na co chut. Bohuzel uz si poruci - ze dnes makovka ano a jogurt ne, jindy obracene ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vali, cokoli, už jsou velicí.
Chleba s pomazkou, zbytek oběda, ovocný salát, puding, pohankový salát .. prostě to co dospělákovi - jen s rozumem
já teda sleduju,co dávám během dne - hlavně splnit mléčnou dávku - nepije žádně mléko - tzn. dám, co mám pocit, že neměl - pokud nejedl během dne ovoce - dám ovoce..atp..
Záleží taky co ti sní..my s tímto nemáme problém..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě už taky dochází nápady.nicméně dávám kaši skoro pořád a prostřídám to s chlebem.nechce mi jíst jogurty tak se snažím tou kaší to nahradit.ale mám problém co na ten chleba,malej to s ní jen s lučinou nic jiného nechce ani za boha.vůbec máme poslední dobou problém s jídlem,kde jsou ty časy kdy snědl všechno co jsem mu dala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petra79 píše: …ale mám problém co na ten chleba,malej to s ní jen s lučinou nic jiného nechce ani za boha…
To je ještě dobrý, Lučina je zdravá.
Malej preferuje chlebík se šunkou (kupuju tu nejkvalitnější co v obchodě mají), sundává z těch vozíčků tu šunku a jí to samotné a já s ním bojuji, že ten chlebík musí papat taky. Na chleba s tvrým sýrem už se netváří nadšeně, ale nechá se přemluvit. Pomazánky taky nic moc… ![]()
A kdyby mohl, tak by k večeři jedl akorát rajčata.
Z toho šílím, protože si nejsem jistá, zda mu je dávat. Vždycky se mu okolo pusy udělají červené fleky (vyrážka). Sice rychle zmizí, ale stejně je to nějaká alergická reakce a tak nevím, zda je to dobře, že je jí. Ale je po nich jak divej. Cherry rajčátko mu rozkrájím na minikousíčky, aby mu dlouho vydrželo a nemusela jsem mu těch rajčat dávat moc… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V osmnacti mesicich uz urcite jedli to stejne, co my, vetsinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaše nejí, od začátku - nechce.
Dostává odlehčenou verzi oběda nebo když je druhý chod, tak dostává k večeři třeba polévku a na oběd první chod.
Nebo chleba s máslem, žervé, pomazánkou,tvrdým sýrem, k tomu zeleninu.
Je sice už velká, ale ještě jí nedávám úplně vše, co máme my. Jsou jídla, na která má dost času.
Základem pomazánek je většinou vaničkový tvaroh nebo žervé, hlavní přísada - např. strouhaný tvrdý sýr, vajíčko, nějaké bylinky - pažitka, petrželková nať, někdy špetička soli. Nikdy nepřidávám např. majonézu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já s tím taky bojuju,protože mi nejí od začátku kaše. Naštěstí na noc pije aspon mlíko,takže nemusí tak velkou večeři - to je většinou něco od oběda,nebo pečivo,rohlik často suchý
,má ho nejradši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My kaše nejedli, v roce a půl už jedl samozřejmě s rozumem to co my.Za to tedak s večeřema bojujeme nemám jedlíka a večeři dmítá je to boj do něj alespon trochu dostat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě jedl malý kaše do dvou, jednotvárnost neřeším. dětem to přece nevadí.
a teď jí to co my, ale většinou vařím. naopak nesní mazaný chleba, takže studené večeře máme vyřazené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vidím že v tom nejsem sama,kdo bojuje s jídlem.malej má nejradši brambory,ty by mohl jíst celý den.já mu taky pmalu dávám to co jíme my,ale jen obědy.k večeři si nedá třeba namzaný chleba s tvrdým sýrem všechno to vyplivne.dřív jsem to hodně řešila akorát jsem u toho rozčilovala že to nechce,ale teď už na to nemám nerv.snad někdy tomu přijde na chuť. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše: … Nikdy nepřidávám např. majonézu.
Ahoj, co je špatného na kvalitní majonéze? Já bych se lžíce do celého tvarohu nebála. ![]()
J.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JUla měla kaše tak do 2,5 roků, ona je strašný nejdelík, takže jsem byla ráda, že to jí. A taky nchtěla pít mlíko. Sašík má mlíko už jen jednou denně (ráno 250 ml), večer ho nechce, na svačiny jogurty, pudinky nebo banán. Ovoce zatím moc nechce. Na večeři má také kaše, dokud je bude jíst, budu mu je dávat. On chleba nebo rohlík ještě nepovažuje za plnohodnotné jídlo, kterým se může večer zaplnit
Kaše dávám různé a různě také ochucuji, takže jednotvárné to určitě není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maly ma na veceru bud to, co ostalo od obeda, alebo polievku, alebo kasu, alebo jogurt s bananom a piskotami, alebo chlieb s maslom. My nastastie s jedenim nemame problem, zje vsetko, co mu dame. Takze vecere striedam, no prevazuje polievka. A pred spanim este cca 180ml Nutrilonu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit