Co dávat k večeři 18měsíčnímu batoleti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
22.6.15 21:22

@SarkaLo jo to nevím, já to nikdy tak přesně nestudovala. Beru to tak, aby syn měl pestrou stravu a v rámci toho aby měl denně mléko a/nebo mléčné výrobky. Když zrovna vyjde den, kdy nemá tu kaši, tak mu dám víc jogurtu, on ho sní klidně třeba 300g. Když jsme teď byli na 18m preventivní prohlídce, tak se dr. ptala, kolik vypije denně mléka, tak jsem jí to popsala tak, jak jsem ti psala výše (kaše + jogurty, on totiž samotné mléko nepije) a ona na to, že v pořádku.
Pak taky dělám to, že přidávám něco málo do těch zeleninových jídel, pokud se to tam hodí. Třeba do zeleninové omáčky na těstoviny dám trochu zakysané smetany, nebo syn miluje lilkové lasagne, do kterých se dává mozzarella, takže to se taky počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
22.6.15 21:26

@Hoa Mai Taky sýry, lučinu má běžně na střídačku. Občas mu do masozeleniny dám zakysku nebo trochu smetany. Takhle když mu vyřadím kaši, tak bude mít každý den 160ml sunaru a někdo navíc jogurt k snídani a někdy ne… zkusím mu to víc zpestřit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
2.4.17 21:30

vecere

Ahoj, chtela bych Vas poprosit o nejake tipy na vecere pro malou - 19 mesicu. Driv jsem davala jen kase, ale zacala je odmitat, pridala jsem vyvary a zeleninove kremy a stridala jsem to. Pecivo nechce, pomazanky, maslo a jine z toho olize nebo sunda. Zkousela jsem zapect i toust, driv ho snedla, ted uz ne. Sni rajce, okurku, ale to je malo, pak se budi brzo rano a ma hlad. Obcas kdyz zbyde obed, tak ji to dam. Co davate vy kdyz vam deti neji pecivo a pripadne jestli muzete dat „recepty“ na varena jidla, dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
2.4.17 21:34

Davala jsem to same co k obedu. Tedy masozeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
2.4.17 21:40

Ja si uvarim na dva polevku, zeleninovou, cockovou, vyvar atd. Tu ji davat pred polednim spanim, az se vyspi tak dostane obed a k veceri ji dam zase tu polevku. Vetsinou do ni nedavam maso, rika se ze maso v brise pres noc kvasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
2.4.17 21:47

@Kacabacka
U nás není problém s pečivem, ale pro změnu dávám těstoviny na x způsobu (s tomatovkou, se spenatem, se syrovou omáčkou atd), dnes palacinka, různý hustý polívky, někdo dává michany vajíčka (u nás alergie na bílek, takže ne)… šlo by asi i rizoto, kuskus atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
2.4.17 22:03

Polivky davam taky, bud vyvary nebo zeleninovy kremy se smetanou nebo bez, cockovou nesni.
Ten napad s testovinama je supr :palec: a delas porci jen pro dite? Spenat davas normalni? Nekde jsem slysela, ze kvuli velkemu mnozstvi dusicnanu se doporucuje az od 3 let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
2.4.17 22:05

Na rizoto mi dneska hodila bobek, pritom jindy ho sni :roll: z Zapeceny brambory ma taky rada, ale mam pocit, ze stejny jidlo 2× ve stejnej den nesni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15322
2.4.17 22:16

@Kacabacka V tomto věku jsem dávala to co k obědu, většinou těstoviny s něčím, nebo polévku, nic jiného moje dcera taky nejedla, kaše, pečivo, nic takového…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
2.4.17 23:54

@Kacabacka
Jj, špenát kupuju listovej mrazenej..nějaký dusičnany mě teda nenapadly :think: delam to jako pro nás, ale solim jen trosku. V létě mu budou dva roky, tak už ji hodně podobně.
Nebo třeba francouzsky brambory, ty jsou taky prima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
2.4.17 23:56

Jo a ještě v létě lečo z domácí zeleniny. Květák s bramborem jako mozecek. I když teda u nás je problém s tím bilkem, se zloutkem to moc nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
3.4.17 00:17

Hustou polívku třeba s vajíčkem, něco podobného jako k obědu, ale bez masa - těstoviny se zeleninou, jogurt smetanový s ovocem, občas nabídnu zbytek z oběda, pokud tomu obědu moc nedá - vařím pro všechny stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
3.4.17 22:23
@sisk píše:
Jo a ještě v létě lečo z domácí zeleniny. Květák s bramborem jako mozecek. I když teda u nás je problém s tím bilkem, se zloutkem to moc nefunguje.

Kvetakovej mozecek nepapam ja :mrgreen: hrozne mi to smrdi :lol:
Ale je fakt, ze to asi moc resim, ze ji davam to, co jim ja a treba brokolici zapecenou se syrem nebo kvetak s bramborama bych nesnedla, ale ji by to treba mohlo chutnat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí