Jak na zavařování

14598
11.8.10 14:00

Jak na zavařování

Ahojky holky, připadám si hloupě, ale potřebuju poradit.

Jak na zavařování, Když Kačence uvařím zeleninku, je toho vždy víc, než na 1-3 jídla. mražení mi kvůli dlouhému rozmražování přestává vyhovovat.
Když jsem dělala jablíčko, naplnila jsme skleničku, ale víčko se po vychladnutí nechytlo. Možná bylo chybou, že nebyla předehřátá. :nevim:
Pěkně prosím o radu.

Z Minulosti si tak nějak matně pamatuju, že po naplnění dát do trochy vody a nějakou dobu provářet - ale nenechat zavřít…??? :?: :?:

Děkuji moc za rady. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5162
11.8.10 14:13

a jí Ti velký porce?
já zamrazuju do formiček na led - kostečky se rozmrazují rychlej než celá sklenička…

Jinak zavařovat - prostě zavřeš skleničku, dáš do kastrolku s vodou, ponořené tak do 2/3 a projedeš to varem, odhadem tak 20 minut. Podle toho, na jak dlouho to chceš udělat dopředu. Na dno kastrolku dávám utěrku nebo nějakou hadru, aby se skleničky nerozbily, když to bublá.
Asi jsi měla blbou skleničku. Ty od přesnídávek a příkrmů (třeba hami) nejdou zavřít, prostě nechytnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
11.8.10 14:28

no tak to jí větší porce, tak malou skleničku a už i trochu víc. A právě jsme zkoušela ty od přesnídávek, jejichž velikost nejvíc vyhovuje.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
11.8.10 14:50

Já bych teda nezavařovala, vařila jsem vždycky na 2 - 3 dny. Pokud mrazíš, stačí přece ráno skleničku vyndat z mrazáku… no ale k tomu zavařování - novodobý přesnídávkový skleničky mají víčka na jedno použití. Jo a jinak se doporučuje po vytažení sklenic ze zavařovacího hrnce/trouby postavit je na utěrku víčkem dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.8.10 15:24

Skleničky od klasických přesnídávek (např.Hami) jsou naprd. Mají takové drobounké šroubování - nejde to pořádně utáhnout tudíž ani zavařit. Už tu o tom byla diskuze. Jediné použitelné zavařovačky od přesnídávek prodávají v Coopu nebo prý v Kauflandu pod značkou Hello. Nebo si sežeň malé skleničky od džemů nebo majonéz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
11.8.10 16:43

Už jsem lehce zaúkolovala čáást okolí a zas jich nebudu potřebovat nijak extra moc. Jde mi o to,ž e teď třeba budu dělat celer… nechci dělat jen po kouskách, ale celý najednou a nějak pak zpracovat… a mražák nějak nevím. když jsme naposledy vytáhla ráno, nerozmrzlo mi to, pak ohřívat - přišly jsme venku a malá už měla hlad.. bylo to tak na rychlo a já nějak nebyla připravená. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí