Pití po kaši
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
pití po kaši
Ahoj, mám tento problém: pár dní dávám kaši večer před koupáním a před spaním ještě mlíko. Ale když se pokusím malý dát po té kaši na zapití vodu/čaj, nechce, nebo vypije max.20ml. Dokud byla pouze na mlíku, spala od 20h do cca 6h, teď se budí dřív, ale žízní. Takhle jsem si to opravdu neplánovala
Zajímá mě, jestli máte nějakou zkušenost? Protože dřív se probouzí i po tom dopití UM. Dneska jsem zkusila jí to UM víc naředit, aby tam bylo víc vody..O pitný režim mi teď nejde, to dožene přes den, ale jak docílit, aby se v noci nebudila žízní. Snad to není moc zmatené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám stejnou zkušenost u obou holek - po kaši se budí častěji (žízní). U starší jsem dala kaši a doufala, že bude v noci líp spát. U mladší už jsem to ani nezkoušela a dala kaši, až jsem měla pocit, že má hlad. A i ona se budí..
Můžu se zeptat, proč jsi začala dávat kaši?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože veru přestala přibírat a když už jsem začla tak „brzo“, tak je mi tak nějak bližší ta kaše, než zelenina. Ach jo, tak představa o dlouhém spaní se mi rozplynula
Můžu vlastně ještě zkusit jí dávat místo večer ráno.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to byl podobný důvod jako u nás.
Jo, ráno bys mohla zkusit dát. Marunka po kaši už nepije, já ji dávám do lahve, takže je hodně řídká. Pak do ní dostanu sotva pár lžiček vody.
Já teda nejdřív začala zeleninou, ale ta zas není tak sytivá. Řekla bych, že ta kaše je dost sladká (to sladké je nejspíš z toho mlíka v ní), sama, když jsem ji ochutnala, tak jsem měla dlouho takovou sladkou chuť v puse.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co dát té kaše trochu míň, např. polovinu. Pak dopít mlékem?
- Citovat
- Upravit
Tak to přesně bylo asi první dva dny, kdy zdlábla asi polovičku kaše (teď slupne celou:-) , tak jsem jí dala dopít mlékem, co hrdlo ráčí, stejně to nestačilo. V bříšku jí to ale netlačí, nepřevaluje se s funěním, ale pomlaskává ze spaní. Zkusím to přehodit na ráno, jak už tu bylo x-krát psáno, na to ještě nikdo neumřel
Děkuju z příspěvky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já bych zkusila dát půl porce kaše a pak na zapití mléko a toho bych udělala víc,schválně kolik vypije…
a nebo ještě zkusit udělat jenom kaši a to hodně řídkou a pak nedávat na zapití nic.
Ale píšeš že se budí žízní,tak co zkusit v noci nějakej čaj nebo vodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše:
Tak to přesně bylo asi první dva dny, kdy zdlábla asi polovičku kaše (teď slupne celou:-) , tak jsem jí dala dopít mlékem, co hrdlo ráčí, stejně to nestačilo. V bříšku jí to ale netlačí, nepřevaluje se s funěním, ale pomlaskává ze spaní. Zkusím to přehodit na ráno, jak už tu bylo x-krát psáno, na to ještě nikdo neumřelDěkuju z příspěvky.
A určitě se budí žízní? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mlíka dávám vždy co zvládne, i kaše je ředěnější, aby to teklo savičkou (lžičku zkouším taky, ale jen na začátku pár lžiček, aby si zvykala, celé lžičkou by to bylo na mooc dlouho). Určitě tou žízní se budí, jinak se mele, když má prdíky, jinak když jenom špatně spí a nemá zrovna svůj den a jinak když má žížu. A vstávat v noci a dát pití, to už mi líp vyjde, když bude kaše ráno. Protože ona se budí místo v šest někdy před pátou a když dám jenom napít, tak patřičně neodpadne a žvatlá pak klidně půl hodiny (jako dneska
), než dostane i ten hlad a to je pak na houby. Dneska jsem zkusila nechat dopít naředěným mlíkem, aby vypila víc, tak uvidíme, jestli ani to nezabere, tak bude prostě baštit ráno, snad o nic nejde. Nojo, někdy tu člověk fakt řeší ptákoviny, než aby týden zkusil a viděl, ale ono to láká, že třeba někdo bude vědět co s tím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak když spala po mlíku od 20h do 6h tak se k tomu vrat.
Jestli to tak bylo dobrý tak bych to neřešila a vrátila se ke starým zvykům. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzko, zkoušej
zkus ráno, uvidíš ![]()
Já teda dávám kaši v půl osmé a pak jde do postýlky a než odpadne, chodím k němu s vodou nebo čajem tak co tři minutky, on si dycky cucne, nebo se i pořádně napije. Ale poslední dobou odpadá skoro hned, takže stihne tak 20 ml, jindy to bylo třeba 50, 40, jak kdy. A v noci se budí s fnukaním tak 2-6×, vypadne mu dudlík, otočí se na břicho a nemůže zpět, nekdy i ta zizen, vzdycky, kdyz ho jdu spravit, utesit, zastrcit dudlik, tak mu dam cucnout vody.
On to vsechno dela v polospanku, ale ja jeste od jeho narozeni v noci nespala v kuse dyl jak dve hodiny… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MaryClementine píše:
Zuzko, zkoušejzkus ráno, uvidíš
Já teda dávám kaši v půl osmé a pak jde do postýlky a než odpadne, chodím k němu s vodou nebo čajem tak co tři minutky, on si dycky cucne, nebo se i pořádně napije. Ale poslední dobou odpadá skoro hned, takže stihne tak 20 ml, jindy to bylo třeba 50, 40, jak kdy. A v noci se budí s fnukaním tak 2-6×, vypadne mu dudlík, otočí se na břicho a nemůže zpět, nekdy i ta zizen, vzdycky, kdyz ho jdu spravit, utesit, zastrcit dudlik, tak mu dam cucnout vody.
On to vsechno dela v polospanku, ale ja jeste od jeho narozeni v noci nespala v kuse dyl jak dve hodiny…
Tak to tě opravdu obdivuju. A já tu skuhrám, že navydrží do šesti
Dudlíka na noc se naštěstí nedožaduje a zařekla jsem se, že jestli to někdy zkusí, nastane tuhej režim
Dost na tom, jí věčně padá ve dne. Dneska se vzbudila v pět a pak po osmé. Večer má jenom mlíko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit