Kravské mléko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
77
7.9.10 22:10

Kravské mléko

Zdravím,chtěla jsem se prosím zeptat jaký názor máte na kravské mléko a od kdy bych ho mohla dávat malé. :-) samozřejmě převařené.Malá má rok a někdo mě tvrdí že jo a někdo že vůbec. :roll: díky za radu Petra. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
7.9.10 22:16

Od roka se muze.Ale i tady ti nekdo napise jo a nekdo ne. :lol:
Ja male davam od roka.Ale nejsme na nic alergicti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
7.9.10 22:24

Zatím plánuji do kaše. Jinak kojím. V případě, že by se odstavil, tak už dostane kravské.

• Citovat
  • Upravit
50725
7.9.10 22:37

Dávám bio kupované od Olmy, nepřevařuju. Vypije ho stejně trošičku… Zkoušíme to tak od 14 (???) měsíců nějak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
7.9.10 22:37

Tak ted jste mi nasadili brouka do hlavy :) takze kdyz nema malej alergie,ani v rodine nikdo nic,tak bych uz mohla misto UM davat kravske mleko??
No misto UM asi jeste ne,spis asi zatim jen do jidla a na kasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
7.9.10 22:41

Podle mé doktorky na vaření malinko už i od 10tim. Od roka i na pití.

• Citovat
  • Upravit
9044
7.9.10 22:45

No mi jdem na rocni za 14 dni,tak se ty moji zeptam a uvidim,jakej ma na to ona nazor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.9.10 22:46

Pajule, do vaření už bych dala s klidem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
7.9.10 22:55

no já jenom doufám že malá na něho nebude alergická. :roll: snad ne. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
7.9.10 22:59
petrag2 píše:
no já jenom doufám že malá na něho nebude alergická. :roll: snad ne. :?:

jestli jí už jogurt, tak by se to nejspíš už projevilo.

• Citovat
  • Upravit
9044
7.9.10 23:04

No nas ji jogurty uz davno a vcera jsem zkousela delat i puding a vse je v pohode,tak si myslim,ze snad zadna alergie nebude!
Mi s pritelem mame velkou spotrebu mleka,tak snad bude prcek po nas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
7.9.10 23:11

Samozrejme zalezi na tobe. My jsme v rodine alergici (deti nastesti ne), tak se o toto zajimam docela dost. Skoda, ze rada pediatru je tolik zajeta ve svych starych kolejich. Je zname, ze od 2let je minimum. V KM je rada enzymu, ktere jsou pro telo tezko stravitelne. Je tam Kasein (alergen) a syrovatka (to prospesny). Kasein je tam v 80:20. Naopak treba Sunar je upraven tak, aby to bylo 60:40 pro syrovatku. Nemluve o vsech prebiotikach a vitaminech. Ja zacala davat detem KM az od 2 let a to pouze v min. davkach do jidla - pudink 1× mesicne. A jsem rada, ze toho maji tak malo. Mleka je totiz i jinde az az…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
7.9.10 23:42

ahoj já už dělám ted krupičku z kravského mléka, trochu domácí marmelády a malá se může utlouct :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
7.9.10 23:50

jo,jogurty už jíme od 7 měsíce,ale bílé s ovocem a ted jí dávám i ovocné jogurty a hrozně ráda má mléčnou rýži..Tak snad alergie nebude. :roll: :-) :-) naší malé chutná snad úplně všechno. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44174
8.9.10 07:36

Jogurt je ale jinak upravené mléko, nejsem odborník, nevím přesné termíny, tak nebudu rozumovat, ale četla jsem, že některé děti alergické na mléko jogurty snáší od začátku dobře :wink:

Záleží absolutně na Tobě. V knížkách a brožurách,které nepropagují žádnou značku umělé mléčné výživy většinou píší, že do pokrmů upravené od 10 měsíců, někdy roku a na občasné pití od roku, roku a půl.

Firmy propagující umělou výživu nedoporučují kravské mléko nejméně do dvou let.

Já jsem mléko staršímu dávala asi od 2 let - doplněk ke kojení, mladší ho dostala příležitostně, zatím kojím, tak po něm zvlášť neprahla. Až přestanu kojit, s klidem jí obyčejné mléko budu dávat. Do pokrmů malé - bramborové kaše, špenátu dávám od té doby, co začala tyto jídla jíst - dřív než v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí