Kravské mléko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
8.9.10 07:43

Ahoj, nedávno jsem na tohle téma zakládala diskusi. Malý má 18 měsíců a já přemýšlím, že bych pomalu přešla na kravské mléko. Za týden jdeme na prohlídku, tak se chci poradit s pediatrem. I když předem tuším, že mi to neschválí :nevim:
Jinak Jani, teď jsem v nějaké reklamě na UM četla, že kravské mléko pro děti do tří let je vyloženě nebezpečné :mrgreen: Tak mě to i rozesmálo.
Jinak třeba do brkaše dávám mléko od roka, ale to je jen malé množství.. Teď v 18 měsících dávám plnotučné mléko 1× denně, 2× má zatím ještě UM. Uvidíme, jestli na něj najedeme zcela nebo ne :think:

• Citovat
  • Upravit
3735
8.9.10 08:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
8.9.10 08:13

jj, to je ono :palec:

• Citovat
  • Upravit
neczuz
8.9.10 08:24
Luciště píše:
Samozrejme zalezi na tobe. My jsme v rodine alergici (deti nastesti ne), tak se o toto zajimam docela dost. Skoda, ze rada pediatru je tolik zajeta ve svych starych kolejich. Je zname, ze od 2let je minimum. V KM je rada enzymu, ktere jsou pro telo tezko stravitelne. Je tam Kasein (alergen) a syrovatka (to prospesny). Kasein je tam v 80:20. Naopak treba Sunar je upraven tak, aby to bylo 60:40 pro syrovatku. Nemluve o vsech prebiotikach a vitaminech. Ja zacala davat detem KM az od 2 let a to pouze v min. davkach do jidla - pudink 1× mesicne. A jsem rada, ze toho maji tak malo. Mleka je totiz i jinde az az…

už se budu opakovat, ale takto upravené je to v počátečních mlékách a v pokračovacích dvojkách. batolecí mléko je sušené kravské mléko s přidanými minerály a vitaminy. od 1 roka je to relativně nové doporučení, žádné staré koleje. :wink:

• Citovat
  • Upravit
328
8.9.10 08:38

Máme velké riziko alergie a tak jsem rozhodnutá, že do 2 let budeme dávat HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
6.3.14 14:31

Také bych potřebovala poradit. Malé je 13 měsíců, a jí normálně jogurty, a rýžovou kaši z kravského mléka. Zkusili jsme jí dát kravské mléko, a po 3 dnech se nemohla vykadit.. Byla úplně zabetonovaná. dva dny jí to trápilo! Tak se chci zeptat jeestli to mohlo udělat to mléko. U mléčných výrobků nemá jinak problémy. díky

• Citovat
  • Upravit
5822
6.3.14 14:45

Tak nečetla jsem celou diskuzi, ale já mám 2 děti a obě jsou cca od 17ti měsíců na kravské mléko, nebyl žádný problém, prostě jsem jeden dala a bylo to. Jinak jak tady někdo psal, že jde na 18ti měsíční, tak se zeptá doktorky. Tak za mě o doktorech asi takto, když jsem byla se synem na 18ti měsíční, tak mi doktorka řekla „už nemusíte převařovat vodu na vaření a můžete vařit normálně z kohoutku“ No nic jsem neřekla, ale myslela jsme si svoje. Já jsem teda nikdy v převařený vodě nevařila a když jsem jí řekla, že už dáváme kravský mlíko, tak koukala, pokrčila ramena a říkala, že ona by nedala. Jinak to byla skoro důchodkyně, teď tam je za ní nová mladá dr. a dcera je na kravským nějak hned po roce a dr. s tím neměla sebemenší problém. Tak asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
6.3.14 14:56
@mončís píše:
Také bych potřebovala poradit. Malé je 13 měsíců, a jí normálně jogurty, a rýžovou kaši z kravského mléka. Zkusili jsme jí dát kravské mléko, a po 3 dnech se nemohla vykadit.. Byla úplně zabetonovaná. dva dny jí to trápilo! Tak se chci zeptat jeestli to mohlo udělat to mléko. U mléčných výrobků nemá jinak problémy. díky

Prcka mlíko taky zacpávalo, konzultovali jsme to s doktorkou a skutečně to může být příčina. Doporučovala vyměnit buď za rostlinná mléka, nebo do jídelníčku přidat něco, co zase prohání. Bylo to v období švestek, hrušek apod., takže třeba toto. Ale nakonec se to spravilo samo a mlíko snáší normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
6.3.14 15:00

@mončís Ano, může to být tím mlékem. Každé dítě na KM reaguje jinak.

Náš syn taky pije KM zhruba od 14m, ale! Jen trošku a rozhodně ne každý den. Do cca 20m byl ještě dvakrát denně kojen. Nenahrazovala bych MM příp. UM KM, protože má úplně jiné složení (zbytečně moc bílkovin, vápníku i železa) a vypít třeba půl litru KM denně je pro dítě mladší 2 let velká zátěž. No, koneckonců i pro starší děti i dospělé. Pokud nemá alergii, nevidím důvod, proč by občas nemohlo dítě KM dostat, ale ne jako náhradu MM. Teď už syn kojený není, KM ani moc nechce, dostane občas ke snídani, ale vypije tak půl hrnku, ale sní hodně jogurtů, tvarohu apod., takže v tom nevidím problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
6.3.14 16:29

Díky za reakce.. budu s mlékem tedy opatrná. právě jsem nevěděla jestli je to opravdu možné, spíš bych si řikala že po mléku bude mít průjem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko