Začínáme s příkrmy - množství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Začínáme s příkrmy - množství
Chtěla bych se s vámi poradit, jaké množství příkrmů dávat, jak ho navyšovat a kolik zapíjet mlíčkem a kdy. Je to pár dní, co jsem začala dávat mrkvičku, nejdřív jen na zkoušku pár lžiček, aby si zvykl na novou chuť a vždycky jsem dala zapít UM. Už včera klidně spapal celý dno mističky a vypadá, že by si dal ještě. Mám mu dávat mrkve co sní a pak nabídnout ještě UM (případně vodu/čaj?) nebo dát napít až později? A nebo raději postupně zvyšovat tu mrkev na vyšší dávku/jakou? A v tomto případě jak s pitím? Přijde mi, že spapá a vypije všechno, co přinesu. Na druhou stranu to pak ublinkává, což taky není dobrý ho přejídat. Jaké máte zkušenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
davala jsem ty pidisklenky, vzdycky pulku a pak tak nejak postupne jsem navysovala. Nezacinali jsme po lzickach, ale zas mu nenacpat hned celou davku. 125g jedl tak po dvou tydnech.
Nikdy jsem nedokojovala. Nabidla jsem cistou vodu, on si loknul a kojeni bylo az treba za hodinu, prijde mi, ze se dite nauci, ze kdyz nesni obed, tak neva, stejne dostane dobry mlicko.
blinkaci byl od narozeni, po nejake dobe se to s prikrmy spravilo, nemyslim, ze blil z prejedeni, zkratka tam ten sverac jeste neni tak pevny, aby udrzel obsah zaludku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Niky2 píše:
Chtěla bych se s vámi poradit, jaké množství příkrmů dávat, jak ho navyšovat a kolik zapíjet mlíčkem a kdy. Je to pár dní, co jsem začala dávat mrkvičku, nejdřív jen na zkoušku pár lžiček, aby si zvykl na novou chuť a vždycky jsem dala zapít UM. Už včera klidně spapal celý dno mističky a vypadá, že by si dal ještě. Mám mu dávat mrkve co sní a pak nabídnout ještě UM (případně vodu/čaj?) nebo dát napít až později? A nebo raději postupně zvyšovat tu mrkev na vyšší dávku/jakou? A v tomto případě jak s pitím? Přijde mi, že spapá a vypije všechno, co přinesu. Na druhou stranu to pak ublinkává, což taky není dobrý ho přejídat. Jaké máte zkušenosti?
Já jsem dávala mrkvičky co chtěl,takže nejdřív pár lžiček a to jsem mu dávala po tom UM.Jestli sní i víc,tím lépe…až když mi snědl celou tu malou skleničku tak jsem mléko už nedávala,ale vodu na zapití,a taky kolik chtěl…dr.mi řekla že stačí i po jídle 20ml.A napít jsem dávala hned po jídle.Takže pokud spapá jen trochu mrkvičky,tak bych mu dávala ještě UM,pokud celou dávku,tak jen pak vodu…a jestli bude dobře papat mrkev tak zkus k tomu brambor…a náš blinkal taky,pokud nezvrací obloukem tak je všechno ok. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně, nejdřív lžičku dvě, spíš jako na ochutnání, zvyknutí, a taky abych já viděla reakci. Už napotřetí zbaštil vše (125 g), a nebyl problém okamžitě nasadit brokolici a další chutě.
Občas výjimečně s emi stává, že sice obsa v pusince polkne, ale děsně u toho řve. Nevěděla jsem, co s eděje, myslela jsem si, že nechce danou chu´t. Chyba lávky, měl žížu. Ale jakmile jsem ho nakojila, pochopitelně už nic nesnědl. Takže drama z toho nedělám, stává se to občas … a obecně ho tak nějak krmím sice v daných časech a snažím se i obsah pokrmu (jako na oběd masozeleninu - skoro 200g, na večeři zase spíš kaši - 140 ml), ale vlak přes to bez problémů jede
když mu stačí MM a chce jen mlíko, tak stačí, nenutím ho ještě dlabat něco jiného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čičinka/kecačka: Já malýmu zatím vařím, takže kolik toho celkem sní v g, to nevím
Ze začátku jsem dala trochu, přeci jen mu toho spousta skončila na bryndáku, na lehátku, ve kterým krmím a všude kolem. Bylo to něco novýho, tak jsem nevěla, jak bude ragovat. Teď už baští víc - zatím mu chutná, tak asi navařím větší množství a uvidíme, kolik si dá. Taky jsem si říkala, že to pití po jídle je dobrý v tom, že se mu pak bude líp kadit. čičinka: Právě že malý snědl všechno, co jsem přinesla a UM si dal ještě jako zákusek ![]()
kacačka: Napít jsem taky dávala hned po jídle a právě mě udivilo, kolik toho vypije.
Tak asi navýším dávku a uvidíme, kolik zbaští mrkve. Zkusím i tu vodu, ale dřív mi ji moc pít nechtěl. Asi je to hodně o zkoušení, tak s chutí do toho! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Emilie: Mně to polyká docela bez problémů, já to vždycky trochu zředím mlíčkem (pro chuť), tak to má takový řidší. A jak mu to panečku jede (teda ono je to fakt dobrý, taky jsem to zkoušela
)
Tak budeme zkoušet, taky to nedramatizuju
, jen mě to jen zajímalo, jak to zkombinovat (příkrm a pití). Asi to holt bude pěkný jedlík!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky začínala mrkvičkou, což je asi běžné a děláme to všechny. Jen ne pár lžiček, nechala jsem ji, kolik si vezme a kupodivu to byla hned celá malá sklenička První lžička. A pak jsme tak jely i s dalšími potravinami.
Pak jsme dala dokrmit mlíkem… postupem toho snědla tolik, že mlíko nedávám a jen dám vodu, ovocné šťávičky a nebo čaj.
Přikrmuji 2 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Niky,on sám ti dá najevo,že už má dost,jestli mu mrkvička hodně chutná tak at papá kolik chce a pak pomalu můžeš zkoušet brambory.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kecačka: OK,tak mu navařím víc a uvidíme,kdy přestane baštit,že už má bříško plný
.Já jsem to chtěla nejdřív vyzkoušet,víš? Jak se na to bude tvářit a kolik asi tak může sníst. Proto jsem to dávala nejdřív míň a pak víc množství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markit: Já právě vařím, takže kolik toho sní, nemůžu měřit na skleničky. Ale celá to jistě nebyla. Prostě začátek a uvidí se. Jasně budu pak nabalovat další zeleninku - bramobry, brokolici, cuketu atd.
Aha,tak on to malý to mlíčko asi sám odbourá, že toho sní hodně a o mlíčko už nebude mít zájem. Ale pití bych rozhodně ještě potom dávala, on měl vždycky problémy s bříškem a kakáním a když mu nedám napít, tak si myslím, že mu to tak dobře nepůjde…
že to bude moc hustý a nevykadí se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Niky taky vařím, ale někdy dávám víc navařeného právě do skleniček, takže můžu porovnat., Už mám na to i oko.
J8 měla „strach“ začít domácí, navíc jsme nevěděla, jaký bude jedlík, tak jsme začínala skleničkama. Ale musím říct, že uvařená klasická mrkev se chuťově absolutně newdá srovnat se skleničkou. Ještě mi tu jedna straší a uvažuju co s ní
Asi bu du muset k něčemu přidat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markit: Taky právě kvůli tomu jsem si říkala, že zkusím vařit. Kvůli tý chuti, která se nedá srovnat. Ale nehrotím to, pokud nebudu mít čas nebo někam pojedu, bude asi sklenička. Pokud bude čas,b ude navařeno (teď mě napadá, že stejně to vaření praktikuju pro manžela
). Taky to snad časem okoukám, kolik toho asi sní. Teď bych to musela vážit, což by bylo fakt už na hlavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit