Čím nakrmit otesánky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11326
9.9.10 14:36

Čím nakrmit otesánky?

Mám dotaz, netýká se o žádný velký problém, je to asi spíš trochu úsměvné, ale potřebuju nějakou inspiraci.

Mám dva kluky (5 let a necelé 3 roky) a ty jsou schopní zkonsumovat neuvěřitelné množství jídla (v pubertě nás s manželem asi snědí). Normálně snídají, obědvají, večeřejí (starší sní cokoliv, mladší je trochu vybírají, ale nic strašného) a k tomu x svačin mezi jídly.

Třeba včera jsem se kluků zeptala, co chtějí k první odpo svačině, jestli přesnídávku nebo broskev. Starší mi vysvětlil, že přesnídávku už si před chvílí vzal sám, protože měl veliký hlad, mladší snědl přesnídávku a po ní ještě dvě broskve :nevim: a potom každý ještě krajíc chleba s marmeládou. Obědvali asi 2,5 hodiny předtím.

Když jsme venku, tak taky pořád chodí za mnou, co jsem vzala sebou k jídlu, vypadám, že jim doma nedám najíst.

A teď k dotazu - už mi fakt dochází inspirace, čím všechny ty svačiny vyplnit. Když už mi přijde, že ovoce, mléčných výrobků, apod. měli ten den víc než dost, mažu jim prostě chleba/rohlík marmeládou nebo mazacím sýrem (z toho moc odvázaní nejsou, sní max. jeden a chtějí něco jiného), případně dostanou nějaké sušenky, piškoty. Někteří rodiče řeší, aby jejich děti neměly moc sladkého, ale já je prostě jinak než sladkým schopná nasytit nejsem :nevim:. Nějaké tipy, čím ty jejich žaludky nacpat? Díky všem.

P.S. Včera k večeři snědli dohromady 5 rohlíků, na manžela zbyl jeden :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
9.9.10 14:43

Já myslím, že je potřeba hlavně dbát na složení stravy, cukr zasytí na chvilinku.

Měli by mít dostatek bílkovin, sacharidů těch zdravých, dostatek vlákniny.

co třeba nějaké mléčné rýže, na chleba dát kousek kuřecího, do jogurtu jim zamíchat lžičku sušené vlákniny?

Též se říká, že hlad je jen převlečená žízeň, jaký mají pitný režim, vypijí dost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
9.9.10 14:44

Pokud nemají nadváhu a jí dost ovoce, zeleniny a mléčných výrobků, tak už bych to v tomhle věku až tak neřešila. Chápu, že nakrmit dva kluky je (a ještě bude!:-)) těžké, ale osobně si myslím, že lepší než sušenky a piškoty je suchý čerstvý rohlík, případně jen s máslem nebo kouskem plátkového sýra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.9.10 14:44

Já tedy také po skoro 3 hodinách už mývám větší hlad :oops: :oops: :mrgreen: ( rozhodně na víc než jednu broskvi)..
Co zkusit vařit hoooodně husté polévky, nebo hoooodně husté kaše ( vločková, špaldová, pohanková - přichutit skořicí, kakaem atd.)..
Nebo dělat pomazáky - rybičkovou, vajíčkovou atd - at nemají furt marmeládů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
9.9.10 14:47

Maty je taky otesánek.přitom ve 3 letech má jen 12kg :nevim: .Nevadilo by mě kdyby jedl tolik co jí,ale on nejí nevařené věci jako pečivo atd.. takže já musim vařit tak 8× denně proto že prostě rohlík s něčím nedá a to co už ten den měl taky nechce.Když řeknu že jedl že musí být najeden tak řekne že ho strašně bolí bříško a prostě si to jídlo vynutí :mrgreen: .Jí jak dospělej člověk.sní 3 řízky a talíř brambor.Musim se dr zeptat zda je to vubec normální když je takovej chrt :think: .

nevíte prosim někdo co obsahuje pečivo které nejí a čim nahradit??Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.9.10 15:40

Inge no taky mě napadlo jak jsou na tom s váhou.
Naše dítko by taky pořád něco jedlo, ale zatím ho moc omezovat nechci, že je malej, tak dbám na tu skladbu a stejně mi přijde, že se kulatí, i když má na svoji výšku normální váhu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11326
9.9.10 16:13

Starší je vyloženě hubený - 119 cm a 18 kg, jsou mu vidět všechna žebra. Mladší je asi normální - 99 cm a 14 kg, ten má ještě spíš batolecí postavu.

Jinak díky všem za tipy. O vyváženou stravu (bílkoviny, vláknina, zelenina) se snažím, ale odpo už fakt nevím, co jim dávat, tak mažu chleba. Kaše mají občas k večeři, jsou polívkoví, pomazánky taky občas k večeři dělám (včera k večeři měli z tuňáka). Teď ale mají rýmu, tak to nechci s mlékem přehánět.

Co se pití týče, starší pije dost málo, mladší dřív pil hodně, od té doby, co prudím s odplenkováním pije o dost méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.9.10 16:22

Když jsem si přečetla nadpis,říkala jsem si,jaké máš štěstí,že tvé děti baží po jídle.Má vnoučata nechtějí jíst ani jeden.
Když jsem si dočetla,tak nevím,ale o hlad u tvých dědí nejde.Jsou jen pěkně rozmlsaní.Promiň ale nechat dítě sníst tři řízky,je zbytečné a nezdravé.
Rada už tady padla.omez sladkosti,rohlík suchý,nebo s máslem,chleba se sýrem,pomazánkou.Sama píšeš,že třeba sýr nechtějí.Rada je jednoduchá,MÁŠ HLAD,JEZ CO TI DÁM,ne na co ty máč chuť.Docela by mě zajímalo,jestli pak budou tak hladoví.Sladká jídla bych omezila,bo jim tím zaděláváš na pořádnou obezitu a na cukrovku.

• Citovat
  • Upravit
2972
9.9.10 17:20

No to je docela jednoduchý, nedávat sladkého moc, odpoledne ani ovoce, spíš zeleninu (rajčata třeba), protože právě ten cukr zvedá hladinu inzulinu a je pak ještě větší hlad… Tak nějak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
9.9.10 17:26
bamba píše:
Když jsem si přečetla nadpis,říkala jsem si,jaké máš štěstí,že tvé děti baží po jídle.Má vnoučata nechtějí jíst ani jeden.
Když jsem si dočetla,tak nevím,ale o hlad u tvých dědí nejde.Jsou jen pěkně rozmlsaní.Promiň ale nechat dítě sníst tři řízky,je zbytečné a nezdravé.
Rada už tady padla.omez sladkosti,rohlík suchý,nebo s máslem,chleba se sýrem,pomazánkou.Sama píšeš,že třeba sýr nechtějí.Rada je jednoduchá,MÁŠ HLAD,JEZ CO TI DÁM,ne na co ty máč chuť.Docela by mě zajímalo,jestli pak budou tak hladoví.Sladká jídla bych omezila,bo jim tím zaděláváš na pořádnou obezitu a na cukrovku.

nevim jestli to s řízkama platí na mě,ale odpovim já:-))
A co je prosim tě na řízku tak nezdravého???
Myslim že dnes málokdo smaží na oleji,ale dělá je v troubě.Myslim si že maso pro 3 dítě je snad v pořádku.Má jídelníček co mi.Žijem vcelku zdravě,tlustej nejsme ani jeden :lol:
Sladké nám malej třeba vubec nejí kromě ovoce a přesto je hladovej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.9.10 18:04

Jsem se nechtěla nikoho dotknout,ale tři řízky?V té troubě je smažíš na sucho?Taky dáváme vnoučatům stejné jídlo jak máme my,ale holt přejídání? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11326
9.9.10 18:31

Bambo, oni ale vybíraví právě skoro nejsou. Starší si ve školce pokaždé při obědě přidá (je jediný ve třídě, tak to vždy novou učitelku překvapí, že takový hubený a kolik toho sní), mladšího paní na hlídání taky ohledně jídla chválí. Jsou to i oblíbená pravnoučátka, protože snědí vše, co prababička připraví 8-). Ohledně toho chleba se sýrem jsem se blbě vyjádřila, snědí ho, ale kdybych nabídla třetí za den, tak už se ohradí, že chtějí něco jiného (což není divu).

Celé je to asi o mé lenosti něco složitě připravovat, prostě namažu rohlík nebo chleba a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
9.9.10 18:48

Bambo ale muj syn má 4kg podvíživu :mrgreen: .Kdyby nebyl chrt tak mu nedám,ba né dám,nevim proč bych ho měla omezovat v jídle když chudáček neprospívá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
9.9.10 18:52

a ano dává se kapka olivového oleje ale opravdu jen kapka,nejsou mastné v žádném případě
http://vareni.dama.cz/index.php?…
Dělám tedy dětskou verzi a nebo klasiku obalit,zakápnout a upéct.Jsou krásně štavnatý a měkoučký :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.9.10 19:45
Kamča.dalmatinka píše:
Bambo ale muj syn má 4kg podvíživu :mrgreen: .Kdyby nebyl chrt tak mu nedám,ba né dám,nevim proč bych ho měla omezovat v jídle když chudáček neprospívá :think:

V pohodě,mě to holt drobet vyrazilo dech a jí i něco jiného než ty řízky?Znám jednu holčinu,která nic jiného jak řízky nejí,řekla bych z principu,už chodí do školy a s jídlem je na zadití,ale když jí babička nasmaží řízky,tak si teda podá.
Ty jo a kolik teda váží,když má tolik kil do mínusu,můj téměř tříletý vnuk má ztěží 11kg,ale o podvýživě ještě nikdo nic neřekl.On ale moc špatně jí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko