Zácpa po kaši

268
19.9.10 20:09

Zácpa po kaši

Zdravím, mám dotaz na zkušenější matky:)Začala jsem Elunce dávat před třemi dny kaši - nutrilon rýžovou kaši do HA mléka a od té doby mi nekakala. Dřív kakala jednou až třikrát denně. Je jinak plně kojená. Bříško jí nebolí, prdíkuje pěkně. Dneska jsem jí koupila švestkovou šťávu a malou trošku spapala. Jde mi o to, jestli mám v té kaši pokračovat, jako že se to upraví, nebo přejít na jinou, nebo vynechat? Co myslíte že je nejlepší?Díky moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4332
19.9.10 20:17

Ahoj, nevím jak jiné mamči, ale i u nás rýžová kaše skončila zácpou a taky jsem hledala co jiného vyzkoušet .
Vařila jsem ovesné vločky ve vodě a mixovala je - pak jsem k nim přimíchávala různé přesnídávky na ochucení.

Přiznávám , že jsem věděla, že nemáme celiakii - díky podezření na intoleranci Km byla malé vyšetřena krev a naše Mudra nechala rovnou udělat i testy na toleranci lepku.

Ovesná večerní kaše nám vydržela až do roku :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
19.9.10 20:18

Taky jsme byly na testech na BKM a bylo to negativní, tak snad bych mohla vyzkoušet i kaši která není HA?Jinou než od toho nutrilonu jsem totiž nezpozorovala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.9.10 20:22

asi to tim byt muze, ale co nadelas, zvyknout si na to musi. upravi se to samo casem. Zatim, pokud by nepomohla svestkova stava, doporucuji lactulosu - sirup koupis v lekarne a dava se 2,5 - 5 ml 2× denne.
doporucoval to i dr. honzik z poradny
je to neskodny, je to vlastne jen druh cukru, co se ve streve nevstrebava a vaze na sebe vodu, tim se stolice zmekci.
kdyz to rozmichas v mliku, buje ji to smakovat, je to sladky jak cumel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
19.9.10 20:24

aha,a myslíš že teda mám tu kaši dávat dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.9.10 20:24

jinac teda na zacpu je pry dobra pohankova - prej je super pro kojence, bezlepkova, vysoce vyzivna a hodnotna, bla bla - kazdopadne se koupi instantni ve zdrave strave a mladymu desne smakuje, ze vsech kasi nejvic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
19.9.10 22:00

Ryze stavi.
Ja jsem po nekolika prokoucenych nocich po kasi zacla davat kasi rano k snidani, hezky si na ni zvyknul a pak uz to nebyl problem, ale vecerni a nocni kojeni a pozdeji UM mu stacilo na veceri pomerne dost dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
19.9.10 23:16

U nás rýžová kaše taky betonovala. Tak jsem mu jí nedávala :wink:
Potom jsem objevila v DM jáhlovou kaši Babylove.
a potom jsem jí střídala s 3-corn babylove.
A na těch byl cca 4 měsíce, ve 12m je začal odmítat.
Teda nechce prostě žádný kaše, nijak a nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
20.9.10 12:19

Tak já dávala taky kaše všechny možný,ale malej po tom tak strašně špatně kakal,že jsem se na to nemohla koukat a odbourala je,ted dostává bílý jogurt s ovocem a mlíko,ale je to sterotyp… :roll: dostává ho i k svačinám a ještě večer :zed:

Nemáte někdo typ co dát 10 měsíčnímu miminu k večeři aby ho to dostatečně zasytilo na noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
20.9.10 14:03

podle me, v tomhle veku, dite uz v noci hlad nema mit. a jestli ma, tak je to zvyk. Me se stavalo, ze se mladej seknul a vubec nevecerel a stejne se v noci hladem nebudil.
jinak ale kukuricna kase je supervyzivna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
22.9.10 11:24

Já když začínala s kaší, upozorňovala mě doktorka, že ikdyž jinak kojím a kaši dávám jen večer, měla by se napít i čajíku nebo vody, že kaše by mohla betonovat a je třeba hodně tekutin… Tak jsem to tak dělala a na zácpu mi tehdy netrpěla, tak nevím, jestli to bylo tím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.13 10:09

HOLKY MAM dotaz jake máte zkušenosti s kaší ja dávám malé 4 měsíční tu krupici do mléka a jsme v poho ale ted dělají jen kaše do vody všechny jaká je nejlepší? jinak nás to nebetonuje kaká v poho dělám to řidší, poradte díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
20.10.13 20:25

Mam bohuzel stejny problem. Kzsicku davam asi pet dni a dva dny uz jenom place a tlaci a nic… :-( Chci se zeptat ta pohanka je bez lepku? Udelala bych ty vlocky, ale bojim se prave kvuly lepku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí