Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já jen chtěla dát vědět, že to banky nabízí…přímo KB je tady:
http://www.kb.cz/…eru-kb.shtml
Itace] @Anonymní píše:
Jenže to je jen životko. Co úraz, nemoc, invalidita a trvalé následky?
Ja to mám všechno v tom. Mam flexi pojisteni, tam se dá nastavit spousta věcí. Je tam i pobyt v nemocnici třeba.
@Anonymní píše:
Tak naše hypo něco přes 4 mega udělá splátku, která se bude rovnat cca 25% manželova platu, takže žádný extra závazek.
Jasně, byla by varianta radši pro takový případ spořit jinde, jenže co kdyby se mu něco stalo za rok? To asi moc naspořeno mít nebudeme…zakl.
Teď to je 25%, časem to může být podstatně víc. Myslela jsem to tak, že takový závazek, který bych nemohla splatit sama ze svého příjmu v případě kdyby se něco stalo manželovi, je závazek nad naše síly. Nepřemýšlela jsem vždy stejně, ale léta s hypotékou se člověk naučí brát to jinak.
@omites píše:
to jako fakt?
jj ono je tam to tam nějak definováno jako připojištění či co
je to jakoby nějaká hromadná pojistka (je v ní zahrnutá úrazovka, životko, nějaké pojištění pro případ pobytu v nemocnici + přítel máí navíc že když bude na neschopence dýl jak 25 dni tak dostane každej den 500 Kč jako dorovnání platu…)
@Anonymní píše: úraz - invalidita úrazem. nejde mi o vyplacení pár tisíc bolestného při zlomené nozezakl.
Však to jsem právě psala, že nějaké vyplacené peníze za zlomenou nohu proc? Ale kdyby s ni uz zustal 2mesice doma tak aby za nej nekdo platil…vsak banka nabizi i KB proplaceni nemoci, invalidity, ale pokud bude mit trvaly nasledek ktery neni na 3stupen invalidity, ale manzel kvuli tomu nebude moct pracovat, tak to zajistit samostatnym ŽP, ale levnejsi. J.
Ahoj
pritele pojistila banka sama jinak by nam hypoteku nedali
plati 350 mesicne a kdyby se mu neco stalo jak smrt tak invalidita hypo zaplati banka..
Jsme pojištění všichni - životko, úrazový+trvalý následky. Taky nás to vyjde měsíčně na 3 tis., ale bez toho bych do hypotéky nešla
Kromě toho máme stavebka a penzijka. Měsíčně to vyjde kolem 5tis., ale myslím, že kdyby něco krachlo, tak jsme v klidu ![]()
@Anonymní píše:
Teď to je 25%, časem to může být podstatně víc. Myslela jsem to tak, že takový závazek, který bych nemohla splatit sama ze svého příjmu v případě kdyby se něco stalo manželovi, je závazek nad naše síly. Nepřemýšlela jsem vždy stejně, ale léta s hypotékou se člověk naučí brát to jinak.
Fakt? Tak já to tak nevidím. Nevím, proč bysme museli žít v nájmu celý život, když manžel má (např.) sto tisíc a já vydělám deset. Vlastně ani to ne, protože s desítkou byt ani ten nájem třeba neutáhla…
Takhle se nedá uvažovat
Životko, úraz podmíněně ano, ale dobře vybírat, ta zmíněná flexina je na to, že je od ČP docela dobrej produkt. Žádný spoření, žádná výplata pobytu ve špitálu, to jsou oboje vyhozený prachy. Pojištění sjednávejte vždy přímou poptávkou u pojišťoven a konfrontujte s tím, co vám případně nabídnou makléři - většinou poptávkou dostanete lepší ceny, málokdy naopak.
Náhrady se vyplácejí až od kdovíkolikátého dne ležení ve špitále a to se nestane, pokud se zároveň neuplatní i úraz. Navíc to dělá nejvyšší navýšení pojistný splátky, takže je lepší si uspořenej litr ukládat na spořák a udělat si rezervu tak, abych z něj pokryl 3 měsíce, ideálně NEJMÉNĚ půl roku výpadku mzdy.
Navíc je třeba si přečíst podmínky a u všech životek jsou výluky na tumory, nádory, degenerativní onemocnění a podobné věci, takže pokud máte tu smůlu, že v padesáti chytnete raka, se kterým vás na 3/4 roku vyřaděj z provozu (pravděpodobnost 10%), tak se na to pojištění nevztahuje. Navím mají pojišťovny snahu krátit pojistné plnění, takže plná splátka by se Vás týkala snad jen v případě, že vás stihne nečekané tsunami.
Takže životko/úraz ano, ale s výhradou a rozhodně na něj nespoléhat.
@Chauvinist No, možná by si taky chtělo něco zjistit, než o tom začneš něco psát
třeba začít od toho, že Flexi není od České pojišťovny a pokračovat pojistnými podmínkami.
Podle mě je to akorát tahání peněz, pojištovák je z toho živ, takže je rád když vás ukecá na co nejvíc druhů pojištění.
My hypotéku nemáme, místo toho platíme alimenty, které jsou ve stejné výši i délce placení
jediné co máme je pojištění přítele a to úrazové a životní a rozhodně to nedělá 3000Kč za rok ![]()
Rodiče měli u České sjednáno, že pokud se něco stane tátovi tak půjčka zanikne a rodina ji nebude muset splácet, to se dá ale použít tuším do 1 mil. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Chauvinist No, možná by si taky chtělo něco zjistit, než o tom začneš něco psáttřeba začít od toho, že Flexi není od České pojišťovny a pokračovat pojistnými podmínkami.
Budiž, je to „česká“ (pojišťovna český spořitelny, ať sme přešní). To nic nemění na tom, že je to tak jako tak dost nedůvěryhodnej ústav. A co jako?
@Chauvinist Třeba to, že když něco píšeš, tak to má být pravda a pokud ani nevíš, kdo daný produkt má, tak je tvůj příspěvek opravdu značně důveryhodný ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Chauvinist Třeba to, že když něco píšeš, tak to má být pravda a pokud ani nevíš, kdo daný produkt má, tak je tvůj příspěvek opravdu značně důveryhodný
Nuda.
Co tam máš dál?
zakl.