Zabezpečení při hypotéce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.12.14 12:25
@Anonymní píše:
Fakt? Tak já to tak nevidím. Nevím, proč bysme museli žít v nájmu celý život, když manžel má (např.) sto tisíc a já vydělám deset. Vlastně ani to ne, protože s desítkou byt ani ten nájem třeba neutáhla…
Takhle se nedá uvažovat

Ale já jsem nepsala, že by jste měli žít celý život v nájmu. Píšu teď za sebe - mít měsíční příjem 110tis, tak minimálně polovinu odložím, ze zbytku se myslím dá žít luxusně. Za rok by jste mohli ušetřit i 600 tis, za 5 let 3 milióny. Spíš bych přemýšlela tímto směrem, pokud máme tak vysoké příjmy, tak se budu snažit si našetřit základ na hypotéku, pak brát menší částku, s čímž jsou spojené i nižší úroky a nižší měsíční splátka hypotéky. A pak bych se až tak nebála případů coby kdyby.
Ale je to jenom moje zkušenost s hypotékou. My jsme brali 120%, protože jsme byli mladí a blbí, takže úrok téměř 6%, splátka hypotéky 10tis pri příjmu 34tis. To bylo ještě v pohodě, ale když jsem byla doma se synem, příjem byl 25 tis a povinné měsíční výdaje 15 tis. Dalo se vyjít, ale muselo se hodně přemýšlet, za co vydáme peníze. Proto teď bych už do takového risku nešla, raději si našetřila maximum možné částky a půjčovala si co nejmíň.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.14 12:42

Prosím má někdo zkušenost s hypotékou na směnku? Od české? Chci vědět do čeho bychom popřípadě šly… :nevim: Vše šlo hladce až na to, že všude vadí, že jsme byli na účtě v mínusu a nabízí nám pouze tuto možnost.. :cert:

• Citovat
  • Upravit
Meha
2.12.14 12:48
@j.a.n.i1 píše:
@Chauvinist Třeba to, že když něco píšeš, tak to má být pravda a pokud ani nevíš, kdo daný produkt má, tak je tvůj příspěvek opravdu značně důveryhodný :think:
:palec: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
72725
2.12.14 13:21
@Anonymní píše:
Jak jste zabezpečeni, pokud si berete hypotéku? Máte životní, úrazové pojištění, pojištění invalidity a trvalých následku? Jak máte pojištěnou situaci, kdy by se živiteli rodiny něco stalo a žena zůstala sama s dětmi v domě zatíženém hypotékou (což by sama nikdy neutáhla)?

Kupujeme dům a manžel si nechával spočítat různé varianty těchto pojištění, ale i při té nejlepší vůli se dostáváme stále někam k 3000 Kč měsíčně, což se nám zdá strašně drahé.

Vymysleli jste něco jiného?

chlap má pojištění sebe - životko, úrazovku. Ony to i banky vyžadují (tedy jak které). máme to zajištěno tak, aby kdyby se s nim něco stalo, byla jsem schopna to zvládnout (moje výplata nehraje roli, byt je chlapa). Celková částka pojistek je cca 1500 kč, ale lepší, jak být v průšvihu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
5.12.14 05:08
@Anonymní píše:
Prosím má někdo zkušenost s hypotékou na směnku? Od české? Chci vědět do čeho bychom popřípadě šly… :nevim: Vše šlo hladce až na to, že všude vadí, že jsme byli na účtě v mínusu a nabízí nám pouze tuto možnost.. :cert:

Já nevím, ale jak může chtít jít do splácení hypotéky někdo, kdo je v mínusu na účtu, čili komu nezbývají peníze i bez splátky hypo??? :zed:

• Citovat
  • Upravit
12651
5.12.14 08:18

@káťa než začneš mlátit hlavou do zdi, tak pořádně čti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
5.12.14 17:53
@jessikka píše:
@káťa než začneš mlátit hlavou do zdi, tak pořádně čti :roll:

Nic víc, než co jsem citovala, k tomu napsáno nebylo.

• Citovat
  • Upravit
4961
15.1.15 16:09

Citace] @Anonymní píše:
Jenže to je jen životko. Co úraz, nemoc, invalidita a trvalé následky?

zakl.

Ja mam tohle všechno v životní pojistce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
21.1.15 17:45

Tak snad nejste takový kolenovrti, abyste při těchhle příjmech řešily pár stovek měsíčně navíc. Navíc přece pořád máš ten barák, když se něco stane, můžeš ho vždycky prodat a nastěhovat se do něčeho za průměrnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí