Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nemáme žádné pojištění, hypotéku máme na byt 2+1 ještě na 19 let. Kdyby se manželovi něco stalo, finančně bych zvládla platit hypotéku i ze svého příjmu (7500Kč). Máme dostatek peněz na spořícím účtu, vždy tak, abych mohla platit hypotéku + inkaso minimálně jeden rok. Pokud bych si brala vysokou hypotéku a náš příjem by byl závislý hlavně na manželovi, těch 3000 bych brala jako ochranu pro nás rodinu. Jinak bych do takových závazků osobně nešla.
Anonymní, tohle jsou pro mně citlivé informace.
Žádné, bereme si hypotéku 2mil. 3mil dáváme ze svého na koupi RD. Ze svého pak ještě budeme kupovat cca do půl roku byt v Praze, část hypotéky vyplatíme. Pro tyto případy právě budeme mít ten byt který by se v případě „nouze“ prodal. Prosím o zachování anonymu, děkuji. XY
Hele my když jsme si brali hypotéku tak sama banka nám oznámila že nám půjčí jen v případě že budeme všichni 3 pojištěný a samozdřejmně pojištěný aj barák..My jsme na sjednání pojistky a vlastně i hypotéky měli fin. poradkyni…a každý měsíc platíme: chlap : 800 + 250 (životko a úrazovka) já a malej 400 (životko a úrazovka)…a jednou za 3 měsíce 600 pojistka na barák
…no a zajištěné pro případ neštěstí to máme tak že naše pojistka je napsaná na přítele a jeho na nás a v případě smrti se tím umoří 100 % hypotéka a něco ještě zůstane ![]()
Nevím kolik přesně za to platíme, ale máme pojištění pokud by se s někým z nás něco stalo. Kolik to ale přesně je to nevím, stará se o to manžel.
Tak nejlevnější varianta je pojistit se v rámci té hypotéky, ne zvlášť životko. A někde to jde i poměrem, jako když manžel vydělává o hodně více tak se třeba pojistí na 70% a ty na 30%, nemusí to být 100% aspoň tak je to v bance ČSOB, ale myslím, že to bude i v jiných bankách. Přítel má hypo u KB a je v rámci hypo taky pojištěn, je to dano procentem z částky, a běžné životko má na rizika smrti a trvalých následků, ale ne na 3mil. neb stejně kdyby se opravdu něco stalo, tak se zaplatí hypo a co dál? Na další věci by nezbylo.
Banka trvala na pojištění domů a životním pojisteni, částka vyplacena by pokryla hypotéku. Kromě toho mám ještě jedno zp a celkem platím 1600,– měsíčně. Utahla bych to i sama.
Hypoteku nemame, ale partner ma velikou pojistku prave za ty cca 3.000 psanou na me kdyby se mu neco nedej boze stalo. Chce, abych byla zajistena s ditetem kdyby neco. Plus samozrejme nejake fin. rezervy
@klarushka píše:
Hele my když jsme si brali hypotéku tak sama banka nám oznámila že nám půjčí jen v případě že budeme všichni 3 pojištěný a samozdřejmně pojištěný aj barák..My jsme na sjednání pojistky a vlastně i hypotéky měli fin. poradkyni…a každý měsíc platíme: chlap : 800 + 250 (životko a úrazovka) já a malej 400 (životko a úrazovka)…a jednou za 3 měsíce 600 pojistka na barák…no a zajištěné pro případ neštěstí to máme tak že naše pojistka je napsaná na přítele a jeho na nás a v případě smrti se tím umoří 100 % hypotéka a něco ještě zůstane
Ale co nemoc? Pokud onemocní, neumře (je to strašné takhle mluvit), ale bude invalidní. Na to tedy zajištění nejste?
zakl.
@Anonymní píše:
Jak jste zabezpečeni, pokud si berete hypotéku? Máte životní, úrazové pojištění, pojištění invalidity a trvalých následku? Jak máte pojištěnou situaci, kdy by se živiteli rodiny něco stalo a žena zůstala sama s dětmi v domě zatíženém hypotékou (což by sama nikdy neutáhla)?Kupujeme dům a manžel si nechával spočítat různé varianty těchto pojištění, ale i při té nejlepší vůli se dostáváme stále někam k 3000 Kč měsíčně, což se nám zdá strašně drahé.
Vymysleli jste něco jiného?
Máme úvěr ze stavebka (1mil.) a jsme pojištění pro případ smrti oba, pro oba je to cca 250kč a při úmrtí se splatí úvěr. Dál je muž pojištěný pro případ invalidity, trvalých následků, ale i pro dlouhodobou nemoc, pojištění Flexi - tam je to cca 900, jsou tam pojištěné úrazově i naše děti, + manželovi platí zaměstnavatel životní pojistku.
Máme 4 děti, za něco málo přes tisícovku měsíčně máme oba klidné spaní.
Vím, že by se to nějak utáhlo i tak, muselo by se, ale nechci ve chvíli, kdy se opravdu něco vážného stane ještě řešit každý rohlík.
A tak vysokou rezervu, aby pokryla dlouhodobě výpadek příjmu našeho živitele nemáme a tou tisícovkou, co (snad, doufám, že to plnění nebudeme nikdy potřebovat) házíme do kanálu bychom ji nevytvořili.
Markéta.
@Anonymní píše:
Nemáme žádné pojištění, hypotéku máme na byt 2+1 ještě na 19 let. Kdyby se manželovi něco stalo, finančně bych zvládla platit hypotéku i ze svého příjmu (7500Kč). Máme dostatek peněz na spořícím účtu, vždy tak, abych mohla platit hypotéku + inkaso minimálně jeden rok. Pokud bych si brala vysokou hypotéku a náš příjem by byl závislý hlavně na manželovi, těch 3000 bych brala jako ochranu pro nás rodinu. Jinak bych do takových závazků osobně nešla.
Anonymní, tohle jsou pro mně citlivé informace.
Tak naše hypo něco přes 4 mega udělá splátku, která se bude rovnat cca 25% manželova platu, takže žádný extra závazek.
Jasně, byla by varianta radši pro takový případ spořit jinde, jenže co kdyby se mu něco stalo za rok? To asi moc naspořeno mít nebudeme…
zakl.
http://www.csob.cz/…potekam.aspx ČSOB poskytuje pojištění pro případ smrti nebo invalidity, pracovní neschopnosti a ztráty zaměstnání a také ČSOB Majetkové pojištění k hypotéce. Ceny těchto pojištění se stanovují individuálně. Přistoupení k pojištění je zdarma do 6 měsíců od podepsání smluvní dokumentace.
Sazby k úvěrů, maji v sazebniku, hypo nee, ale je to nejake procento z mesicni splatky, tak se zeptejte v bance kde vyrizujete.
Máme hypo 1,8 mil. Manželovi pojištění na 1,3 mil, moje na 0,9mil. On už vlastně jenom trvalky. Výpadek příjmu kryje jeho neschopenka, na dorovnání máme našetřeno. 420,–Kč
Já s malým jsme pojištěni jinde, jelikož dítě má nemoc, která sice není těžká, ale původní pojišťvna krouhla u něj veškerá plnění. Já mám denní odškodné, peníze za ležení v nemocnici (úraz i nemoc), PN od 29. dne. Jsem žinostník, mě nikdo PN nezaplatí. Dítě - denní odškodné, peníze za ležení v nemocnici (úraz i nemoc). Malý tam docela vysoké částky, aby to pokrylo výpadek mého příjmu. Moje pojistka se synem necelý 1000,–
@Anonymní píše:
Tak nejlevnější varianta je pojistit se v rámci té hypotéky, ne zvlášť životko. A někde to jde i poměrem, jako když manžel vydělává o hodně více tak se třeba pojistí na 70% a ty na 30%, nemusí to být 100% aspoň tak je to v bance ČSOB, ale myslím, že to bude i v jiných bankách. Přítel má hypo u KB a je v rámci hypo taky pojištěn, je to dano procentem z částky, a běžné životko má na rizika smrti a trvalých následků, ale ne na 3mil. neb stejně kdyby se opravdu něco stalo, tak se zaplatí hypo a co dál? Na další věci by nezbylo.
Ano, to je. Jenže tam je vinkulace, takže o penězích z pojistky rozhoduje banka. Ale ano, je to varianta, víme o ní.
zakl.
@Anonymní píše:
Tak naše hypo něco přes 4 mega udělá splátku, která se bude rovnat cca 25% manželova platu, takže žádný extra závazek.
Jasně, byla by varianta radši pro takový případ spořit jinde, jenže co kdyby se mu něco stalo za rok? To asi moc naspořeno mít nebudeme…zakl.
4 mega hypo - splátky tedy tak 20-25tis? Tvůj muž vydělává 100tis měsíčně? Z toho se dá přece v pohodě našetřit, kdyby mu vypadl příjem z důvodu nemoci.
Tam bych zdělala jenom pojištění na smrt a trvalky a hotovo. ![]()
Jak jste zabezpečeni, pokud si berete hypotéku? Máte životní, úrazové pojištění, pojištění invalidity a trvalých následku? Jak máte pojištěnou situaci, kdy by se živiteli rodiny něco stalo a žena zůstala sama s dětmi v domě zatíženém hypotékou (což by sama nikdy neutáhla)?
Kupujeme dům a manžel si nechával spočítat různé varianty těchto pojištění, ale i při té nejlepší vůli se dostáváme stále někam k 3000 Kč měsíčně, což se nám zdá strašně drahé.
Vymysleli jste něco jiného?