žabí reflex..?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
žabí reflex..?
Ahoj, tak dnes se mi konečně podařilo získat miminkovský plovák který jsem sháněla..
a tak si čtu instrukce a je v něm psané toto :
„Děti se rodí s takzvaným ""žabím reflexem“.„
Chápu to tak že když ho položíš na břicho..nebo se přetočí tak prostě mrska nohama..(nevím není to blíž vysvětlené).
Dále píšou : "Tento reflex se se obyčejně ztrácí ve chvíli kdy se dítě učí chodit.“
Co si o tom myslíte?
jo, zde je video jak to asi vypadá…
http://www.youtube.com/watch?…
00:40 to je asi ten reflex?
Přijde mi to zvláštní v tom ohledu že u nás se snad všechny školy zaměřují na potápění (jasně jde hlavně o tu komunikaci, při učení zadržení dechu atd..)
Je to jen reklamní trik nebo jste pojem „frog reflex“ některá slyšela?
Díky
Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Jani ![]()
O žabím reflexu jsem neslyšela.
Slyšela jsem o nějakém reflexu, který si děti udržují po nějakou dobu od narození a to, že jsou schopny celkem dobře se pohybovat a existovat pod vodou. Nejspíš je to z prenatalního vývoje, kdy je to prostředí pro ně důvěrně známé. Časem zaniká a myslím, že smyslem toho potápění v plavání kojenců je právě udržet tento reflex co nejdýl. Ale jestli je to onen žabí reflex? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo no a já si teda myslím že to co se „učí“ v plavání miminek je ten potápěcí reflex..no, píšu to jak hotentot, ale třeba to pochopíte..
Myslím to, že se teda potopí a nenadechne a má ty otevřený oči (jako u mamky v balónu). To je ale něco jinýho, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Jani, zdravim po dost dlouhe dobe
. To co je videt na YouTube neni vubec zadny reflex. To je naucene kopani, kdyz se chce dite priblizit hracce. Chodim s Tobiasem na plavani od tri mesicu. Nase skola je ta, co se v podstate zameruje na potapeni, ale prvotne spis na to, kdyz dite spadne do vody, aby si umelo poradit. Takze potapeni je dulezita nezbytnost. Chodily s nami plavat i deti pouze mesicni a u nikoho jsem takovy reflex nevidela. Jedine takovy ten chodici ve vode… ale to je neco jineho. Deti se potapely hned od prvni lekce. Cim byly mladsi, tim se ke svemu prvnimu ponoru tvarily flegmaticteji (proste si to pamatovaly z toho bricha, presne jak pises).
Vetsina deti, ktera zacala ve vode kopat, to na zacatku delala dokonce snozmo (vcetne toho meho). Teprve pak se to naucily tak, jak bylo videt v ukazce.
Takze plovak mi prijde celkem prakticky, ale o zabim reflexu jsem neslysela.
Tady je dneska tak hnusne… hruza
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
OT: Začala jsem gůglit „frog reflex“ a našla jsem akorát nechutné video žáby s utrženou hlavou jak ještě reaguje
pardon.
Nicméně to s tím plaváním je vážně zajímavé. Plavat chodíme na kurz, ale u Myšáka jsem si tohohle vrtění prdelkou nevšimla a to ho taky občas držím na ruce v té samé poloze jako v tom kruhu na videu, párkrát jsem ho šoupla i do obyč kruhu a nic. Leda když „loví“ nějakou hračku, tak se za ní snaží dostat tak, že kope nohama a máchá ručkama, jako když se plave čubička. Pozorovali jste to někdo „žabí reflex“ u vašich dětí??? Příští plavání se na to schválně zeptám instruktorky, nebo ho zkusím pozorovat líp ![]()
Jo, potápěcí reflex, ten si procvičujem, ale nevěřím, že třeba dvouleté dítě potápěním netknuté by se chtělo pod vodou nadechovat. Zas já se naučila plavat dost pozdě a pod vodou bez brýlí neumím otevřít oči, zato Myšák normálně kouká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani , díky za gratulace. Je to už velkej kluk a začíná mít svou hlavu. Uf ![]()
Gino , taky jsem googlila „žabí reflex“ a vyplivlo mi to jakýsi pojednávání během pitvy žáby. Takže výsledek stejnej.
Malej mi na plavču dělal to samý, co to dítko na videu, když se chtěl někam rychle dostat a nejen za hračkou, dělal to skoro pořád, když se plavalo po bříšku. Já tomu říkala, že plave pejska. Žábu mi to moc nepřipomínalo…I když ze začátku je fakt, že kopal snožmo, tak asi pak víc ta žába ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nerekla bych, ze to na tom videu je zminovany „frog reflex“. To maji mala mimca a vypada to jinak. U meho syna to bylo nadherne pozorovatelne - jak byl se mnou ve vane tak v horizontalni poloze proste delal zabicku. Ne kopani ,jako na tom videu, ale proste zabaka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit