Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Hasinka no je to nekdy boj, no
Ja ji nechavam naboso litat i v botanicke, tam je nadhernej travnicek, velika pekne posekana louka, ale fakt je, ze v sezone se tam umi vcel ci vos vyskytovat spousta. Ale stejne myslim, ze to za tu radost stoji a ze to nozickam dela dobre, kdyby doslo k nejhorsimu, na vosi pichnuti jeste nikdy nikdo neumrel (nepocitam-li alergiky, coz pevne doufam, ze neni).
@ugluk tak já můžu nechat lítat na zahradě nebo na statku u bráchy, tam se jen musí vyhýbat občas dárečkům od psa, koček, ovcí a tak. Ale zase to je jednou za čas a to přežije. A nohám to neublíží
Já jsem i proti crocsům, já sama v tom hrozně šoupu nohama, ať už crocsy nebo žabky, pro malé dítě mi přijde obojí nevhodné, ty crocsy si aspoň umím představit na zahradu, žabky nikam.
Santé jsem teď u nás v lékárně kupovala dvoje (uzavřené a sandálky) a musím říct, že za mě spokojenost
lehké, pevné, ohebné. Malá mi vtáčí nohu, takže musí mít ještě stále pevný kotník.
@RadkaCh loni jsem dceři kupovala původně na zahradu obyčejné páskové sandále a bála se, že si odře špičky. Nakonec jsem kupovala ještě jedny stejné a uchodila v nich celé léto úplně bez úrazu. A to je pěkný rarach, loni v létě jí byly 2 roky.
Naše děcka teď nosí crosry i ten nejmenší. Jim se to dobře obouvá. Jak lítají na zahradě z místa na místo, jsou jak blechy všude.
Jinak nosí sandály, ale ty crosry mají oblíbené, dobře se jim v nich chodíy, tak od těch 2r.
Klasické žabky měla dcera poprvé ve skoro 4r. Nez s nich vyrostla jestli je mela na noze 3×
vybrala si je k mori a pak je nosit nechtela.
@Kelsey píše:
Naše děcka teď nosí crosry i ten nejmenší. Jim se to dobře obouvá. Jak lítají na zahradě z místa na místo, jsou jak blechy všude.
Jinak nosí sandály, ale ty crosry mají oblíbené, dobře se jim v nich chodíy, tak od těch 2r.
Klasické žabky měla dcera poprvé ve skoro 4r. Nez s nich vyrostla jestli je mela na noze 3×vybrala si je k mori a pak je nosit nechtela.
No tak nejsem sama
Naše holky taky mají na zahradu crocsy. Lezou všude možně, zouvají se na trampolínu, pak letí na klouzačku… Je to praktické ![]()
@Hasinka píše:
Ale podle okolí to prý moc řeším, tak nevím
podle me taky. myslis, ze v tom jako bude chodit na prochazky? nebo to mit jako domaci obuv? pak bych to asi resila. na zHradu je to podle me fuk. po 2,5 min to beztak sunda a bude bosa. to same k bazenu nebo v lete na plaz
Starsi dostala zabky kdyz ji byly 4, nosila je max kdyz jsme sli z kempu na plaz, predtim mela crosky. Ty jsem holkam kupivala kolem 3let ale jak uz tu nekdo psal jen na vylezeni na balkon/pred barak pro postu
@Hasinka píše:žabky pro dítě mi přijdou nebezpečné, takové dítě těžko uhlídáš, aby neběhalo. Najednou zakopne a neštěstí je hotové. Správně si napsala „údajně zdravotních“,protože toto označení mají dneska i boty, ze kterých se lidem dělají puchýře. Dítěti bych tedy žabky nedala, ani crocsy. Nejlepší je běhat naboso nebo v barefoot obuvi.
Ahoj,
chtěla bych znát Váš názor na nošení žabek u školkových dětí, přesněji u tříleťáků. Dostali jsme jeden pár, údajně zdravotních, s korkovou podrážkou, pásky na noze drží dobře. Ale stejně nemám pocit, že by to bylo pro malou nějaký terno. Na netu jsem nic moc nenašla, tak se jdu poradit sem. Děkuji za názory
@Hasinka píše:
Ale podle okolí to prý moc řeším, tak nevím
neřekla bych ![]()
Žabky nejsou vhodné pro dospělé, natož pro děti
Noha nemá potřebnou oporu a botu drží prsty a ničí se tím
Ale na občasné nošení si myslím, že nevadí. Pořád bych v tom dítě běhat nenechala ani sama bych nenossila ![]()
Sante sandalky jsou fajn ale klasicke celorocni jsou hrozne jak drevaky.