Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Po nás malej ve 3 m opakoval ahoj
Ale říkal takové aioj, i náznak toho h tam byl, pak to ustalo. A jednou při kýchnutí pak zahlásil i hepčí. To jsme koukali jak spadlí z višně, máma by mi to asi nevěřila, kdyby u toho nebyla.
V jedné starší knížce jsem se dočetla, že už v takovým věku děti opakují. ![]()
Ahoj, určitě to ještě nejsou smysluplná slova, zatím jen žvatlá ![]()
Náš malý má necelých 14 měs a neříká mi mama ale ňani, jinak se mu sem tam podaří pes, myš atd, ale to jen spíš po nás opakuje, někdy se mu podaří i složitější, ale to jen napodobí intonaci, tak to pak zní jako slovo ![]()
Jinak mamamam volá na jídlo a to znamená mňam mňam - kdysi jsem se dojala, jak mi krásně řekl mama, a pak jsem si všimla, že hledí na vánočku co mám v ruce
. Haf Haf a mňau se mu daří tak od 11 měs, ale jen když má náladu ![]()
Tak ještě vydrž pár měsíců, pak si smysluplných slůvek užijete až až ![]()
Můžu tě ujistit, že to nejsou žádná slova, je to žvatlání, stejné slabiky žvatlou miminka v Americe, v Asii, u Eskymáků a po celém světě bez ohledu na to, co v jejich řeči slabiky znamenají:-) Tyto slabiky se snado říkají. Na první opravdová slova s jejich významem se těš těsně před 1. rokem, a vůbec to nemusí být dokonalá slova, jen jejich náznaky, ale prcek už jimu bude označovat konkrétní věc, bude chápat, že to jeho slovo má konkrétní význam. A nebuď zklamaná, většina dětí vůbec ze začátku neříká máma ani táta, častěji jsou to nějaké ham, ne, haf, hají, auto apod.
@Amaranthe Nevím, zda opravdu někdo takový nesmysl napsal a vydali mu ho v knížce, každopádně to není pravda, ve 3m žádná miminka neopakují. V tomto věku je to žvatlání pudové, takže ho dělají např. i hluchá miminka.
@zuzkasim píše:
Můžu tě ujistit, že to nejsou žádná slova, je to žvatlání, stejné slabiky žvatlou miminka v Americe, v Asii, u Eskymáků a po celém světě bez ohledu na to, co v jejich řeči slabiky znamenají:-) Tyto slabiky se snado říkají. Na první opravdová slova s jejich významem se těš těsně před 1. rokem, a vůbec to nemusí být dokonalá slova, jen jejich náznaky, ale prcek už jimu bude označovat konkrétní věc, bude chápat, že to jeho slovo má konkrétní význam. A nebuď zklamaná, většina dětí vůbec ze začátku neříká máma ani táta, častěji jsou to nějaké ham, ne, haf, hají, auto apod.
Jo tak náš ne ne ne umí dokonale ![]()