Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
prosím poraďte mi na co se dívat při výběru auta, případně kam se obrátit?
Chci si pořídit menší auto, kde by, ale vešly 2 sedačky.
Mám se dívat na počet ujetých km? nebo spíš na rok výroby? Mám na to 60 tisíc max 70..
Je to auto do města cca 10km v jednu stranu.. chtěla bych mít loketní opěrku, min. přední stahovaní oken a klimu.
Díky
Projet si nabidky a obratit se na znameho automechanika. Dat mu neco do kapsy, nebo lahev a poprosit, aby sel na obhlidku vozu s Tebou - nasledne se nebat rict prodejci, ze si beres auto na prohlidku do nezavisleho autoservisu.
My to tak udelali a nelituju ani koruny, rekl si za kazdou prohlidku nejake penize, ale poradil fakt dobre!!!
Muj deda jezdil hyundaiem getz a na popojizdeni do mesta bych ho klido pido brala. Jinak jsme velkoautaci ![]()
@moonulkaa
Dvě sedačky dáš do všech aut ![]()
Určitě jak rok výroby, tak najeté km (pokud nejsou stočené…) - jen každé auto to má jinak. A potom faktor kdo s tím jezdil a jak (moc nezjistíš).
Jinak určitě mechanika sebou! V autobazaru ti řeknou vše možné, vychváí, ale vady nezmíní.
Hlavně se dívat ve smlouvě, či podepisujete smlouvu s bazarem nebo s původním majitelem!!! ( při případných reklamacích skrytých vad)
@Barca12345 píše:
Projet si nabidky a obratit se na znameho automechanika. Dat mu neco do kapsy, nebo lahev a poprosit, aby sel na obhlidku vozu s Tebou - nasledne se nebat rict prodejci, ze si beres auto na prohlidku do nezavisleho autoservisu.My to tak udelali a nelituju ani koruny, rekl si za kazdou prohlidku nejake penize, ale poradil fakt dobre!!!
Muj deda jezdil hyundaiem getz a na popojizdeni do mesta bych ho klido pido brala. Jinak jsme velkoautaci
My bysme taky chtěli být velkouauťáci
Dáš mi tip -čím jezdíte, kde jste pořídili a jak jste spokojení? Děkuji ![]()
@zvidavajanca píše:
@moonulkaa
Dvě sedačky dáš do všech aut
Do všech ne
ale souhlasím s tím, že běžně člověk takové auto nekupuje…
A pak je další sorta aut, kam je sice dáš, ale je to děsný opruz - všechny třídvéřáky.
Těžké radit, ideální mít známého mechanika, já bych hlavně doporučila na tyto krátké trasy benzin, stačí malý obsah…pokud to bude na popojíždění, tak pokud to není 300 tisíc km, tak bych tolik kilometry neřešila, ale požadovat servisní knížku (i když ani ta není zárukou )…nevím co poradit dál…já řeším něco podobné…
tak třeba z mých tipů koukám na nissan almera, mazda ![]()
v této cenové kategorii je spousta fabii, ale já je nemám ráda…
@zvidavajanca píše:
@moonulkaa
Dvě sedačky dáš do všech aut![]()
Určitě jak rok výroby, tak najeté km (pokud nejsou stočené…) - jen každé auto to má jinak. A potom faktor kdo s tím jezdil a jak (moc nezjistíš).
Jinak určitě mechanika sebou! V autobazaru ti řeknou vše možné, vychváí, ale vady nezmíní.
no právě, tím se mi výběr nezuží… dívám se na tpcar.. a těch aut tam je a je.. ja vůbec nevím jakou značku.. už hledám týden.. ale jsem z toho docela pafff…
@moonulkaa všeobecně jsou nejmíň poruchová auta japonské výroby…ano jsou tam dražší náhradní díly, ale málokdy se něco pokazí…
třeba já rovnou vynechávám auta: renault, fiat, alfa romeo, citoen, pegueot, dacia apod. ![]()
teď mám Toyota Yaris, a jsem s ním nadmíru spokojená, jen jeden problém - 3 dveře ![]()
@catherine100 píše:
@moonulkaa všeobecně jsou nejmíň poruchová auta japonské výroby…ano jsou tam dražší náhradní díly, ale málokdy se něco pokazí…třeba já rovnou vynechávám auta: renault, fiat, alfa romeo, citoen, pegueot, dacia apod.
teď mám Toyota Yaris, a jsem s ním nadmíru spokojená, jen jeden problém - 3 dveře
3 dveř to vůbec.. to nevím jak bych dávala děti do těch sedaček..
mě se celkem libi mazda 3, citroen c3, no a fabie, ale to je taková klasika..
Bacha, bacha
My máme už asi 10 let Peugeota 607 a musím říct, že je to bezva kára
ale je to ještě Peugeot vyráběný ve Francii ne jak teď v Turecku.
Já osobně bych sebe ani děcka do malý rakve neposadila, ale pokud to na tebe není přiliš velké tak bych klidně zkusila Octávku - myslím, že ty jedničky by se daly sehnat nebo Volvo taky seženeš pokud tedy nemáš daný rok výroby.
@jančamamča píše:
My bysme taky chtěli být velkouauťáciDáš mi tip -čím jezdíte, kde jste pořídili a jak jste spokojení? Děkuji
Snad nevadi odboceni ![]()
Jsme horalove a mame pres zimu tezsi dopravu. Mamka ma VW Touareg, macešák BMW X5, predtim Mercedes ML a Toyota Land Cruiser - diky jizdnim vlastnostem je nejspokojenejsi s BMW, ale mi osobne se nejvice libila ta Toyotka. To jsou vlastne i me lasky, ja mam Rav4
Starou deset let a nevymenila bych ji ani za zlate prase - zadne opravy, zadne vady, jen bezna udrzba. Jinak jsou to sileny drzaky!
Chlap se odmita vzdat sve oktavky, ale ani mu to moc nerozmlouvam. Prostorove je to taky velke auto - na dovolene jezdime radsi s nim nez s mym.
Ja za sebe doporucuji Toyoty - jakekoli!!! ![]()
Koukni zakladatelko, myslim, ze pro mamcu s detmi na nakupy a jezdeni po meste a v te cenove relaci je to fajn ![]()
@moonulkaa asi spíš 323 ne v té cenové relaci ![]()
ját eda koukala na mazdu premacy, ale mě by nevadilo ani větší auto…
nebo nějaké starší VW Polo, Golf…jsou to celkem držáci..ale drží si cenu ![]()
@moonulkaa
ahoj, můj muž je autoelektro mechanik. Od kus jsi?
Na ujeté kilometry nemá smysl se dívat v 90% bazarech je stačej. Manžel si může dle VIN ověřit, zda je auto z CR, a zda odpovídá počet najetych km. Takže doporučují automechanika, který ma do te databáze přístup a může se tyto informace ověřit.
Do 60.tis.sezenes. Doporučují SKODA. Levné a snadno sehnatelne nnáhradní dily,
Naopak Ford, Hyundai, Peugeot rozhodne ne!!! Hodně poruchová auta!!!
Dobře vyber ![]()