Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je tak, když to dají hrát Pražákům, no ![]()
Jsem z Prahy a na žádné nářečí bych si fakt netroufla ![]()
@verulicek píše:
No, jen tak pro zajímavost jsem to našla a celkem nemile mě to překvapilo…tak když už nějaká z postav má mít nářečí nebo přízvuk, tak snad pořádně ne? Nikdo od Mikulova by nikdy neřekl „běhat za ženami“![]()
![]()
A co by rekli?? ![]()
@micta mě jako moravákovi to dost rve uši. navíc dělám do folkloru tak to se mnou vždycky škubne, když v jedné větě použijou nářečí a za to zařadí totálně spisovné slovo ![]()
Tss, já jsem z Varů, byla jsem v Prostějověna koupáku, a jedna moc milá maminka si tam se mnou povídala a pak mi říkala, odkud že jsem, že mám divné nářečí
takže mně s mým nářečím vůbec nenapadne, že běhat za ženami je divný ![]()
U nás se běhá za ženskejma…jsem od Znojma.
Já na to začala koukat a přepla na Anděla, protože o tom víně mluví jak blbci
![]()
@Maky.p @verulicek
Myslela jsem, ze za babama
Nicmene ten serial vypada zatim dost tragicky, jediny co me bere jsou ty nadherny zabery krajiny a ted koukam je tam Pavel Liska, tak snad se to zvedne:-)
@blecha72 píše:
@verulicek jj, pěkným příkladem je Slovácko sa nesúdí
a holky z městečka nebo jak se to jmenovalo. Takový ne moc známý seriál pro děti.
@lleennttiillkkaa píše:
a holky z městečka nebo jak se to jmenovalo. Takový ne moc známý seriál pro děti.
Jo, to bylo o holkách, co měly kapelu. Taky dobré.
tak to asi bude seriál pro nemoraváky
Mně na tom nic závadného nepřijde ![]()
No, jen tak pro zajímavost jsem to našla a celkem nemile mě to překvapilo…tak když už nějaká z postav má mít nářečí nebo přízvuk, tak snad pořádně ne? Nikdo od Mikulova by nikdy neřekl „běhat za ženami“