Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem taky moravačka, sice od Zlína, ale nářečí je dost podobné.. a asi jsem jiná, ale neřekla bych, že to bylo až tak špatné ![]()
@Camael
Nevinny lzi jdou presne za tyden na CT1 od osmi. Patercata - nataceli dokument o tech patercatech, co se u nas cca pred rokem narodila - nataceli je rok. Ma to asi 10 dilu. Jde to od 10.9. na ct1 tusim. Patercata je pro me hororova predstava, tak jsem na to zevdava, jak to davali…
Což o to, přízvuk bych ještě vzala, jsou to pražští herci, tak aspoň ta snaha, ale moudra Morava vs. Praha nedávám. Stejně jako nezvládám averzi Praha vs. různá maloměsta. Já nevím, ale kdykoliv jako PRAŽÁK přijedu nějak MIMO tak já nemám potřebu se povyšovat apod. ale pohledy a různé poznámky si ti lidé většinou neodpustí - tak nevím kde je chyba. ![]()
Např. v Ústí (a to je docela velký město) mi na benzínce řekli, že platit jídlo, cigarety a ještě pár drobností kartou nemůžu, že tady NEJSEM V PRAZE abych vytahovala kreditku na všechno.
![]()
@bronick
Jo tahle. No kdyby jich nebyly furt plný noviny, tak možná, ale už jsem jich přesycená. Tak ty Nevinný lži mě teda hodně potěšily, to se moc těším! ![]()
@Janulka1989 píše:
Jsem taky moravačka, sice od Zlína, ale nářečí je dost podobné.. a asi jsem jiná, ale neřekla bych, že to bylo až tak špatné
tak to si asi špatná zlíňačka ![]()
@Natálka26
To jsou hrozně přiblblý kecy, to chápu. Nejsem Pražák, ale taky mi přijde, že se spíš okolí naváží do nich, než by se oni povyšovali.
@Natálka26 píše:
@CamaelCož o to, přízvuk bych ještě vzala, jsou to pražští herci, tak aspoň ta snaha, ale moudra Morava vs. Praha nedávám. Stejně jako nezvládám averzi Praha vs. různá maloměsta. Já nevím, ale kdykoliv jako PRAŽÁK přijedu nějak MIMO tak já nemám potřebu se povyšovat apod. ale pohledy a různé poznámky si ti lidé většinou neodpustí - tak nevím kde je chyba.
Např. v Ústí (a to je docela velký město) mi na benzínce řekli, že platit jídlo, cigarety a ještě pár drobností kartou nemůžu, že tady NEJSEM V PRAZE abych vytahovala kreditku na všechno.![]()
Nejsem z Prahy, ac jsem tam zila par let a pracuji tam, ale to, co pises je presny. Mne to vzdycky prislo desne vtipny, ta averze vuci prazakum…nechapala jsem, kde se to v nich bere. Silne jsem to pocitovala u Brnaku a teda musim rici, ze i v leckterym sklepe na Znojemsku padla nejaka poznamka…(hazeli nas do jednoho pytle s prazakama)
Viděla jsem jen kousek a taky mi to trhalo uši.
Jsem z jižní Moravy
A tak já to neřeším, nejezdím tam kvůli těm ostatním, ale kvůli svým. Víš co je vtipný, můj muž má půlku rodiny z Moravy - Valašské Klobouky/Luhačovice a kdykoliv tam přijedu tak se na mě chodí koukat půlka vesnice jako na opičku do Zoo. Oni nejsou zlí, ale jejich poznámky o tom že velká Praha přijela za nimi, a co že se mi v tý Praze nelíbí, že beru zavděk Moravě.. a mě to tak strašně otravuje.
A jak bylo teď ve Vinařích, tak mě taky chytla PČR - je na mě sakra vidět těhotenství a i přes to jsem musela dýchat a vykládat kufr abych jim ukázala povinnou výbavu a rezervu. ![]()
@Renula píše:
Natáčelo se přímo z nás, ale taky jsme s manželem konstatovali, že z nás dělají opět trotly.Nářečí katastrofa, víno pijí z hořčičáků a chodí „na vihohrad“. Hnus. Ale jinak to tu máme hezký, že
K těm hořčákům
Náš pan domácí (kde jsme bydleli na dovolené) nám říkal, že sklničky na stopce jsou výplod moderní doby, že víno se vždycky pilo z hořčáků ![]()
Taky se mi to libilo a divat se budu i priste. A to jsem moravacka (i kdyz ziji v Praze).A ze neumi po nasem? no boze…
Tak první díl, nic moc. Uvidíme jestli se to rozjede. Jinak to nařečí nějaké pomíchané, jak se říká každý pes, jiná ves.
Taky mi to neprislo tak strasny, clovek od toho holt nesmi moc cekat
@avm3 hořČIčáky ne?
Hořčáky jsou houby ne?
@Natálka26 To je tezky hele, je to o lidech. Ona spousta prazaku se zas chova jak arogantni. Ale je pravda, ze spousta tech, co se takhle chovaji jsou naplaveniny, co se v Praze nenarodili to je fakt
![]()