Vinaři - češtinářský paskvil

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5593
31.8.14 22:29

Jsem pražačka, a asi proto se mi seriál celkem líbil!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
31.8.14 22:34

@hanzy

Jasně, že je to o lidech, ale JÁ OSOBNĚ neznám žádnýho Pražáka co by se choval arogantně. I když určitě tací jsou a bohužel tenhle obrázek nám dělají ty naplaveniny. Přijdu z maloměsta do Prahy a poserte se všichni, bohužel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
31.8.14 22:39

@Natálka26 promin ale uz to jak o nas pises jako o naplaveninach z tebe tu arogantni dela ;-) Mmch, v praci pracuji jak s neprazak, tak i prazaky a vsichni jsou v pohode, a to jsme opravdu velka firma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
31.8.14 22:44

@Aishenka

Tak pro tebe přistěhovalci? Je to lepší? A právě tihle se pak chovaj arogantně. Pokud to tak nevidíš, nebudu ti tvůj názor brát, každopádně na tom svým nevidím nic arogantního. :nevim: Nevím proč mi píšeš o tvojí práci? 8o 8o 8o Já jsem nic proti přistěhovalcům neřekla, možná by stálo za to přečíst si to znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
31.8.14 22:47

Myslim, ze jakakoliv generalizace vlastnosti jednotlivce na celou skupinu je problematicka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
31.8.14 22:50

@Natálka26 to ty jsi preci psala tu vetu, ze ten spatn dojem delaji naplaveniny, v tom smyslu, ze prijdou do Prahy a poserte se vsichni, nebo ne? Osobne mi slovo naplavenina vubec nevadi ;)
A ta veta s praci uz nebyla urcena primo tobe, jen vseobecny nazor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
31.8.14 22:52

Ja se u toho docela bavila. Mozna i proto, ze moravske nareci nemam nijak zmaknute. Pro me to byla prijemna oddychvka. Vzdyt o prazdninach se v televizi nedalo vubec na nic divat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
31.8.14 22:53

@Aishenka

Možná by stálo přečíst si i proč jsem to psala. A psala jsem, že přijdou do Prahy a poserte se a to samý když už tady žijí tak se stejně chovají i mimo Prahu. Není to arogantní názor, je to názor podloženej prací s mimo pražškými a následně přistěhovalými jak se najednou jejich chování změnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
31.8.14 22:57

@Natálka26 necetla,to je pravda. Osobne bych nehazela vsechny do jednoho pytle… Ovsem kazdy mame pravo na svuj nazor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
31.8.14 23:01

@Aishenka

Tak by sis to měla přečíst. Já je neházím, ale je to tak většinou - přesnej obrázek ode mě z práce. A pak jsou tací, kterým je to úplně jedno, ale zase si rejpnou mimopražský záměrně nepíšu maloměsto/velkoměsto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
31.8.14 23:10

@Elis 1 souhlasim!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
31.8.14 23:25

Se přidám, jsem 1. díl víceméně slyšela na půl ucha, tak snad se příště poštěstí víc. :D Líbí se mi prostředí, tak snad děj bude dobrý a nebude stát za starou bačkoru. ;)
A taky tak nějak souhlasím na téma „Pražáci“. V dnešní době aby rodilého Pražana pohledal :lol:. Ale nerýpu, nemám za potřebí.
Je to jako všude o lidech. Zkušenosti mám spíš s těma, co jdou do Prahy z malého městečka, některé to opravdu semele a chovají se jinak. :roll: S tím nic nenaděláme. Žasnu spíš při averzi Praha versus Brno, narážky jsou někdy drsný. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
1.9.14 05:10
@hanzy píše:
Taky mi to neprislo tak strasny, clovek od toho holt nesmi moc cekat

@avm3 hořČIčáky ne? :mrgreen: Hořčáky jsou houby ne?

@Natálka26 To je tezky hele, je to o lidech. Ona spousta prazaku se zas chova jak arogantni. Ale je pravda, ze spousta tech, co se takhle chovaji jsou naplaveniny, co se v Praze nenarodili to je fakt :mrgreen: :lol:
:oops: no jo no, překlep ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.9.14 07:26

Hlášky dobrý, místo úžasné i výběr některých herců super - ale souhlasím, rve mi to uši. Kdyby se na dialekt vyprdli, udělali by líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
1.9.14 07:51
@Natálka26 píše:
@hanzyJasně, že je to o lidech, ale JÁ OSOBNĚ neznám žádnýho Pražáka co by se choval arogantně. I když určitě tací jsou a bohužel tenhle obrázek nám dělají ty naplaveniny. Přijdu z maloměsta do Prahy a poserte se všichni, bohužel. :nevim:

Presne tak to je. Jenze my z moravy na prvni pohled nevidime, jestli je to naplavenina, nebo ne, proste pro nas je to prazak, co se chova, ze by jsme kvuli nemu meli vsichni padnout na zadek :mrgreen: :lol:

Ale je fakt, ze ty kecy z Valmezu co jsi tu psala, to uz je moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová