Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jasně, že je to o lidech, ale JÁ OSOBNĚ neznám žádnýho Pražáka co by se choval arogantně. I když určitě tací jsou a bohužel tenhle obrázek nám dělají ty naplaveniny. Přijdu z maloměsta do Prahy a poserte se všichni, bohužel. ![]()
@Natálka26 promin ale uz to jak o nas pises jako o naplaveninach z tebe tu arogantni dela
Mmch, v praci pracuji jak s neprazak, tak i prazaky a vsichni jsou v pohode, a to jsme opravdu velka firma.
Tak pro tebe přistěhovalci? Je to lepší? A právě tihle se pak chovaj arogantně. Pokud to tak nevidíš, nebudu ti tvůj názor brát, každopádně na tom svým nevidím nic arogantního.
Nevím proč mi píšeš o tvojí práci?
Já jsem nic proti přistěhovalcům neřekla, možná by stálo za to přečíst si to znovu.
Myslim, ze jakakoliv generalizace vlastnosti jednotlivce na celou skupinu je problematicka…
@Natálka26 to ty jsi preci psala tu vetu, ze ten spatn dojem delaji naplaveniny, v tom smyslu, ze prijdou do Prahy a poserte se vsichni, nebo ne? Osobne mi slovo naplavenina vubec nevadi ![]()
A ta veta s praci uz nebyla urcena primo tobe, jen vseobecny nazor…
Ja se u toho docela bavila. Mozna i proto, ze moravske nareci nemam nijak zmaknute. Pro me to byla prijemna oddychvka. Vzdyt o prazdninach se v televizi nedalo vubec na nic divat.
Možná by stálo přečíst si i proč jsem to psala. A psala jsem, že přijdou do Prahy a poserte se a to samý když už tady žijí tak se stejně chovají i mimo Prahu. Není to arogantní názor, je to názor podloženej prací s mimo pražškými a následně přistěhovalými jak se najednou jejich chování změnilo.
@Natálka26 necetla,to je pravda. Osobne bych nehazela vsechny do jednoho pytle… Ovsem kazdy mame pravo na svuj nazor…
Tak by sis to měla přečíst. Já je neházím, ale je to tak většinou - přesnej obrázek ode mě z práce. A pak jsou tací, kterým je to úplně jedno, ale zase si rejpnou mimopražský záměrně nepíšu maloměsto/velkoměsto.
Se přidám, jsem 1. díl víceméně slyšela na půl ucha, tak snad se příště poštěstí víc.
Líbí se mi prostředí, tak snad děj bude dobrý a nebude stát za starou bačkoru. ![]()
A taky tak nějak souhlasím na téma „Pražáci“. V dnešní době aby rodilého Pražana pohledal
. Ale nerýpu, nemám za potřebí.
Je to jako všude o lidech. Zkušenosti mám spíš s těma, co jdou do Prahy z malého městečka, některé to opravdu semele a chovají se jinak.
S tím nic nenaděláme. Žasnu spíš při averzi Praha versus Brno, narážky jsou někdy drsný. ![]()
@hanzy píše:
Taky mi to neprislo tak strasny, clovek od toho holt nesmi moc cekat@avm3 hořČIčáky ne?
@Natálka26 To je tezky hele, je to o lidech. Ona spousta prazaku se zas chova jak arogantni. Ale je pravda, ze spousta tech, co se takhle chovaji jsou naplaveniny, co se v Praze nenarodili to je faktHořčáky jsou houby ne?
![]()
Hlášky dobrý, místo úžasné i výběr některých herců super - ale souhlasím, rve mi to uši. Kdyby se na dialekt vyprdli, udělali by líp.
@Natálka26 píše:
@hanzyJasně, že je to o lidech, ale JÁ OSOBNĚ neznám žádnýho Pražáka co by se choval arogantně. I když určitě tací jsou a bohužel tenhle obrázek nám dělají ty naplaveniny. Přijdu z maloměsta do Prahy a poserte se všichni, bohužel.
Presne tak to je. Jenze my z moravy na prvni pohled nevidime, jestli je to naplavenina, nebo ne, proste pro nas je to prazak, co se chova, ze by jsme kvuli nemu meli vsichni padnout na zadek
![]()
Ale je fakt, ze ty kecy z Valmezu co jsi tu psala, to uz je moc ![]()