Vinaři - češtinářský paskvil

Napsat příspěvek
Velikost písma:
750
31.8.14 20:42

@Mava
Znojmo je nej :-) kdybych si mela vybrat kam se prestehovat, jdu do Znojma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
31.8.14 20:43
@lleennttiillkkaa píše:
a holky z městečka nebo jak se to jmenovalo. Takový ne moc známý seriál pro děti.

to jsem měla moc ráda…o prázdninách to běželo na Déčku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
31.8.14 20:45
@bronick píše:
@Mava
Znojmo je nej :-) kdybych si mela vybrat kam se prestehovat, jdu do Znojma :-)

No tak nevím jestli bych ti to doporučila. Vysoká nezaměstnanost, draho.

Já jsem z malé vesničky a jsem prostě rodačka, nemohla bych odtud odejít.

Ale co se mluvy týče, já si meju „ruky“, všem říkám „děcka“, vodu leju do „lavóru“, kuře peču v „kutchanu“, apod. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
31.8.14 20:46

Tak já jsem z trošku jiného kouta Moravy, ale v oblasti, kde se natáčelo, máme rodinu a to, co předvádí v televizi, není ani jedno z těch dvou nářečí, které znám. A co mě nejvíc vytáčí je ten jejich hraný přízvuk, mluví jak dementi… Je to nucený, umělý, křečovitý a trapný. Mám to puštěné jako podtext k emiminu a poslouchám jedním uchem a myslím, že už nikdy si to nepustím :)

• Citovat
  • Upravit
Krakatice88
31.8.14 20:49
@Mava píše:
No tak nevím jestli bych ti to doporučila. Vysoká nezaměstnanost, draho.

Já jsem z malé vesničky a jsem prostě rodačka, nemohla bych odtud odejít.

Ale co se mluvy týče, já si meju „ruky“, všem říkám „děcka“, vodu leju do „lavóru“, kuře peču v „kutchanu“, apod. :mrgreen:

Hehe, to máme stejný :-D U nás se navíc dává před některý „O“ i „V“ - vodevři to vokno. :D

Edit.: My tady nemejeme a nelejeme. My uméváme a nalíváme :)

Příspěvek upraven 31.08.14 v 20:50

• Citovat
  • Upravit
8679
31.8.14 20:50

Wtf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
31.8.14 20:51
@Krakatice88 píše:
Hehe, to máme stejný :-D U nás se navíc dává před některý „O“ i „V“ - vodevři to vokno. :D

To i u nás :mrgreen: Votvíráme všechno :mrgreen: Holkám říkáme „naše žaby“, máme dalších plno perliček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
31.8.14 20:52
@Mava píše:
To i u nás :mrgreen: Votvíráme všechno :mrgreen: Holkám říkáme „naše žaby“, máme dalších plno perliček.

Tak to dost možná nebydlíme daleko od sebe :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3337
31.8.14 20:52

Já jsem z Východních Čech a ten příšernĕ hraný přízvuk mi teda taky vadí. Zrovna jsem říkala manželovi že se na to dívat nebudu. A to jsem se těšila. Nevěřím jim to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
31.8.14 20:53

@Mava
Ja vim, ze s tou nezamestnanosti je to blby, ale mesto je to kouzelny. Stejne jako jeho okoli. Mame chatu na Vranove, babi ve Znojme, takze to tam dost znam, i okoli - myslim, ze jsem byla pri ruznych cyklo a pesich vyletech tak v 50 vinarstvich, vino je konicek…delala jsem na nej i diplomku na VS.
Jinak decka mi prijdou typicky brnensky, ale ja se v tech narecich moc nevyznam. Muj tata se ve Znojme narodil, ale zije od mladych let ve strednich cechach a stejne je na intonaci poznat, ze je moravak.
Ach jo, ja se tesila, ze to bude dobrej seros a fakt o nicem…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
31.8.14 20:56

@bronick Vranov mám kousínek :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
31.8.14 20:56

Taky na to koukáme a teda je to fakt otřesné!!! žiju od narození právě v tom regionu, o kterém seriál pojednává a rve mi to uši!!! :cert: :cert: :cert:
to si nemůžou najít nějakého rodilého Jihomoraváka, aby jim ten scénář upravil??? :zed: :nevim: :think:
Další díl asi už nedám :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
31.8.14 20:59
@bronick píše:
A co by rekli?? ;)

řekli bychom:
„létat za ženskýma“ a nebo „létat za babama“, ale rozhodně ne „za ženami“, to jsem tady snad ještě od nikoho neslyšela :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
31.8.14 21:03

Naprosto souhlasím, že je to ubohé, takhle si pražáci představují moravský dialekt, hrůza. Jsem sice z Prahy, ale i tak to slyším, hodně jsme cestovali po vlastech českých, abych poznala, že takhle můžou mluvit pouze pražáci, hrající si na moraváky, aniž by tam kdy byli…otřes, proč si na to nevezmou poradce proboha??? A ten námět…takový nějaký Bobule 798…to mě teda zklamalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
31.8.14 21:04

A Díru u Hanušovic jste viděli? Když už teda se tady pérujou Pražáci, kteří kvůli filmu se snaží o nářečí :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová